YLE Teema

 

Rodeon miehet (7)

Julkaistu tiistaina 25.09.2012 0 kommenttia 169 suositusta

lauantai 8.2. klo 10.00

Robert Mitchum on pääosassa jäntevässä melodraamassa Rodeon miehet. Sen ohjaaja Nicholas Ray muistetaan muun muassa Nuoren kapinallisen ja Johnny Guitarin tekijänä. Rodeon miehissä Ray on muokannut melko tutusta tarinasta toimivan ja mukaansatempaavan elokuvan.

Mitchum esittää entistä rodeotaituria Jeff McCloudia, joka on saamiensa kolhujen seurauksena siirtynyt sivuun ratsastusareenoilta. Hän tapaa nuoren cowboyn Wesin, jota rodeokilpailujen suuret voittorahat vetävät puoleensa. Wesin vaimo Louise haluaisi kuitenkin viettää rauhallista ja turvallista elämää omalla maatilalla. Wes alkaa kuitenkin kiertää rodeokilpailuja samalla kun Jeff opettaa hänelle alan niksejä saaden puolet Wesin voittorahoista.

Ray kuvaa rodeomaailmaa realistisesti mutta toisaalta kauniin runollisesti, pehmeäsävyisen kuvauksen tukemana. Rodeojaksoissa onkin hyvä tunnelma ja vaikka juoni on ehkä hieman kaavamainen, dialogi on kirjoitettu nokkelasti. Mitchumin, Susan Haywardin ja Arthur Kennedyn hyvien suoritusten tukemana Rayn elokuva onkin Sam Peckinpahin Nuoren Bonnerin rinnalla yksi parhaita rodeo-elokuvia.

Lisätietoa ohjelmasta

Rodeon miehet (The Lusty Men), USA 1952. O: Nicholas Ray. N: Robert Mitchum, Susan Hayward, Arthur Kennedy.

Suosittele169 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook