YLE Teema

 

Ruokamatka Kaukoidässä

Julkaistu torstaina 29.10.2009 1 kommenttia 411 suositusta

Kokki-juontaja Rick Stein ruokamatkailee kuuden jakson ajan halki Kaukoidän.

maanantasin 9.1.-13.2. klo 17.50

Rick Steinin tutustuminen Kaukoidän herkkuihin alkaa Kambodzhasta pippuristen taskurapujen maistelulla ja tutustumisella maan kansallisherkkuihin. Täältä matka jatkuu Mekongjokea pitkin Vietnamiin, jossa ruuan perustana ovat kalat, tuoreet yrtit ja riisinuudelit.

Saigonin katukeittiöiden jälkeen suuntana on Thaimaa ja Bangkokin öiset herkkukojut. Thaimassa Stein myös opettelee tekemään tom yumia, perinteistä sitruunaruoholla ja chilillä maustettua katkarapukeittoa.

Thaimaan jälkeen matka käy Malesiaan ja Malakkan osavaltioon, joka on maustekaupan ikivanha keskus. Malesian ruokakulttuurissa maistuvat kotimaan makujen lisäksi intialaiset ja kiinalaiset aromit, mutta mikä on kalanpääcurryn salaisuus?

Sri Lankassa puolestaan luvassa on erikoinen kalareissu. Tämän ohella Stein hämmentyy tulisten ja tuoksuvien kasviscurryjen kirjosta ja tutustuu teeviljelmiin ja kanelinjalostukseen.

Myöhemmin Balin saarella Stein oppii uutta ruuan uskonnollisesta merkityksestä. Matka päättyy Bangladeshiin, jossa Stein maistelee paikallisia curryja ja tutustuu perinteisen biryani-risoton valmistukseen sekä Bengalin kalaherkkuihin.

Kaikkien matkojen välillä palataan Steinin kotikeittiöön, jossa hän valmistaa matkan innoittamia ruokalajeja.

Haluatko tehdä itse Steinin valmistamia ruokia? Reseptit löytyvät täältä.

Lisätietoa ohjelmasta

Ruokamatka Kaukoidässä (Rick Stein's Far Eastern Odyssey), Britannia 2009. BBC, Denham Productions.

Lisää ohjelmasta BBC:n sivulla

Suosittele411 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Jaana

Hyvä ohjelma, joka vain ehti vilahtamaan suurelta osin ohi kun ei sattunut pistämään ohjelmatietoja selaillessa silmään. Kun kerran noita uusintoja muutenkin tulee, eikö näin hyvänkin ohjelman kuulusi saada edes yksi uusintakierros?? Juu, ei täällä maalla hitaalla yhteydellä pysty katsomaan ohjelma netistä. Laajakaistaa odotellessa....


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook