YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Roskilde 2011: Afrocubism & Femi Kuti

Julkaistu keskiviikkona 30.05.2012 1 kommenttia 138 suositusta

perjantai 29.6. klo 22.35

Roskilde 2012 -festivaalin odotustunnelmissa Teemalla nähdään kaksi maailmanmusiikin huippukonserttia Roskildesta vuodelta 2011.

Afrocubism on hieno malilais-kuubalainen, Suomessakin vieraillut fuusioryhmä. Mukana on muun muassa Buena Vista -projektissa mukana ollut Eliades Ochoa.

Afrobeatin isän, nigerialaisen Fela Kutin vanhin poika Femi Kuti jatkaa isänsä viitoittamaa poliittisen ja yhteiskunnallisen kantaaottavuuden linjaa. Hän esiintyy Positive Force -yhtyeensä kanssa, mukana upeat naistanssijat.

Suosittele138 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Ruisrock – 40 vuotta rokkia ja rakkautta

Dokumentti Suomen vanhimman rockfestivaalin synnystä ja kasvusta on samalla matka populaarikulttuurin rakenteellisiin muutoksiin Kekkosen Suomesta euroaikaan, mustavalkoisesta värilliseen. Mukana runsaasti näytteitä Rusrockin eri vuosikymmeniltä.

Britannian bluesvallankumous

Dokumentti alkuräjähdyksestä, joka synnytti brittiläisen rock’n’rollin ja sai Amerikan löytämään uudelleen oman musiikkiperintönsä. Svengaavan Lontoon syntyä muistelevat muun muassa Eric Burdon (Animals), Chris Dreja (Yardbirds) ja Peter Noone (Herman’s Hermits).

Kommentit

Atro Niiniluoto

Afrocubism kiinnosti EM-futiksen takia vain puoli tuntia, mutta Buena Vista -projektin muistan kyllä. Samanlaista meininkiä on ollut Maailma Kylässä-festivaalilla.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook