YLE Teema

 

RSO Musiikkitalossa

RSO Musiikkitalossa: Hannu Linnun avajaiskonsertti

Julkaistu tiistaina 13.08.2013 1 kommenttia 74 suositusta

Uuden ylikapellimestari Hannu Linnun aloittaessa kautensa Radion sinfoniaorkesteri näkyy ja kuuluu Teemalla ja muilla Ylen kanavilla entistä paremmin syyskaudella 2013. Syksystä alkaen Teema lähettää suorana kaikki Hannu Linnun johtamat RSO:n konsertit Musiikkitalosta.

Konserttikauden avajaisia juhlitaan suorassa lähetyksessä toimittajien Inari Nuuteron ja Janne Koskisen sekä Jukka Nykäsen, Hannu Linnun, säveltäjä Erkki-Sven Tüürin, muusikoiden, konserttivieraiden ja yleisön kera.

Konsertin ohjelmassa on kantaesityksenä Ylen tilausteos, virolaisen Erkki-Sven Tüürin klarinettikonsertto Peregrinus Ecstaticus eli Hurmioitunut pyhiinvaeltaja. RSO:n solistina soittaa klarinetisti Christoffer Sundqvist.

Toisena teoksena kuullaan Maurice Ravelin Daphnis et Chloé, yksi ranskalaisen musiikin kauneimmista tuotteista.

Konsertin väliajalla ja lopussa pianisti Jukka Nykänen avaa esitettäviä teoksia yhdessä Janne Koskisen kanssa ja he antavat myös suosituksia: jos tykkäsit tästä musiikista, voisit kuunnella myös näitä teoksia. Janne selvittelee myös orkesteriharjoituksissa muusikoiden ja kapellimestarin tuntemuksia tulevasta konsertista. Inari taas kyselee säveltäjä Erkki-Sven Tüürin ajatuksia sekä yleisön kommentteja konsertin väliajalla ja jälkeen.

Ojelmassa on myös kaksi kapellimestarin vierasta mm. tieteen, politiikan ja musiikin maailmoista, joiden kanssa RSO:n uusi ylikapellimestari Hannu Lintu keskustelee konsertin jälkeen yleisöaulassa toimittajien Janne Koskisen ja Inari Nuuteron johdolla. Avajaiskonsertin vieraista toinen on koreografi ja tanssija Tero Saarinen.

Radion sinfoniaorkesterin merkitys Yleisradion ohjelmatoiminnassa korostuu entisestään syksyllä 2013 uuden ylikapellimestarin ja konserttien suorien tv-lähetysten myötä Yle Teemalla. Pienet, hyvinkin erilaisista näkökulmista konsertin antia avaavat jälkikeskustelut täydentävät yleisön elämystä. Kun konsertin ohjelmassa on Maurice Ravelin fantastinen balettimusiikki "Daphnis ja Chloé", on koreografi Tero Saarisella varmasti ajatuksia ja kokemuksia tästä musiikista. Keskustelu konsertin jälkeen käsittelee siis varsin vapaasti konsertin antia ja musiikin liittymäkohtia tanssiin.

Suurenmoisen musiikin lisäksi siis myös tunnelmia, tunteita, tietoa, keskustelua!

Suosittele74 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

RSO Musiikkitalossa: Verdin Requiem

Syksyn toisessa suorassa RSO-konsertissa kuullaan Giuseppe Verdin mahtipontinen Requiem. Solistivieraina Soile Isokoski, Lilli Paasikivi, Sergei Semiškur ja Matti Salminen.

Kommentit

Anonyymi

Kiitos Verdi. Kiitos Lintu. Kiitos RSO. Kiitos Yle.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook