YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Rumpalimestari Matti Oiling

Julkaistu keskiviikkona 02.06.2010 2 kommenttia 208 suositusta

Svengaavaa rytmimusiikkia hippiaikakaudelta

tiistai 10.8. klo 21.55, uusinnat pe 13.8. klo 16.55 ja su 15.8. klo 11.05

Marraskuussa 2009 menehtynyt jazzrumpali ja orkesterinjohtaja Matti Oiling kuului maamme työllistetyimpiin ja arvostetuimpiin muusikoihin. Hän soitti useissa tanssiorkestereissa, rockbändeissä ja jazzkokoonpanoissa uransa aikana, mutta merkittävimmät levytykset ja taltioinnit syntyivät oman orkesterin kanssa. Vuonna 1969 perustettu Oiling Boiling Rhythm’n Blues Band kuului maamme pitkäikäisimpiin orkestereihin, joka esiintyi ja levytti vielä 2000-luvun lopullakin menestyksekkäästi.

Vuoden 1971 värikylläisen hippihenkisessä Oiling Boiling -ohjelmassa orkesterissa esiintyvät Matti Oiling (rummut), Matti Bergström (kitara), Kaj Backlund (puhaltimet), Pentti Lasanen (puhaltimet), Martti Metsäketo (bongo), Nono Söderberg (kitara) ja Tuomo Tanska (urut). Svengaavan laulukvartetin muodostavat Carita Holmström ja Marianne Nyman, Eero Raittinen ja Harri Saksala. Ohjelman tansseista vastaavat Pirjo Viitanen ja Sinikka Gripenberg.

Matti Oiling Happy Pop Jazz Band on keikkataltiointi Porin Jazzfestivaaleilta kesältä 1970. Tuolloin kokoonpanossa soittavat Matti Oilingin seurana Seppo Paakkunainen (tenorisaksofoni), Nono Söderberg (kitara), Matti Bergström (basso) ja Esa Helasvuo (piano). Happy Pop Jazz Band esittää 5-osaisen sarjan "Pekka Pitkäpossu, St Thomasin kellonsoittaja".

Matti Oilingin oli tarkoitus muistella neljänkymmenen vuoden takaisia ohjelmia TV-arkiston vieraana kesällä 2010, mutta haastattelua ei valitettavasti ehditty toteuttaa.

Lisätietoa ohjelmasta

Oiling Boiling (1971) Tuott. Erkki Vihtonen. Solistit: Carita Holmström, Marianne Nyman, Harri Saksala ja Eero Raittinen.

Matti Oiling Happy Pop Jazz Band (1971) Toim. Antti Wälikangas.

Suosittele208 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro

Jazzmiehen ura on ansainnut ohjelmansa. Itse pidin myös tansseista Oiling Boilingissa.

Mika

Nostalginen ja hauska ohjelma, jonka kaltaisia ei enää tehdä. Ei haluta tehdä eikä ehkä osatakaan.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook