YLE Teema

 

Runollinen kohtaaminen

Julkaistu lauantaina 28.01.2012 0 kommenttia 134 suositusta

Keskiviikko 01.02 klo 17.00

Lokakuussa 1929 matkustajalaiva Saturnia Trieste lähti matkalle Amerikkaan poimien matkustajia kyytiinsä Välimeren satamista, täynnä unelmia uudesta maailmasta ja elämästä. Muuan nuori kreikkalainen todisti matkalla harvinaista kahden suuren eurooppalaisen runoilijan kohtaamista.

Portugalilainen Fernando Pessoa oli vaikeaselkoinen, okkultismiin vetoa tuntenut symbolisti, kreikkalainen Konstantinos Kavafis fatalistinen rappion ja viimeisten hetkien tarkkailija. Yhteistä heille oli totuuden etsintä valheen, runon, kautta. Tapasivatko he todella ollessaan samalla laivalla ja mitä silloin olisi tapahtunut? Tämä kysymys on Stelios Haralambopoulosin osin tosipohjaisen, osin dramatisoidun elokuvan lähtökohta.

Lisätietoa ohjelmasta

Runollinen kohtaaminen (Ti nyhta pou o Fernando Pessoa synantise ton Konstadino Kavafi), Kreikka 2008. O: Stelios Haralambopoulos. N: Makis Arvanitakis, Dimitris Oikonomidis

Suosittele134 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Slummitähdet

Dokumentti kertoo elämästä buenosairesilaisessa slummissa, josta on kasvamassa suoranainen elokuvakaupunki, kun asukkaat ovat keksineet tarjota itseään ja asuntojaan tv- ja elokuvatuotantojen käyttöön.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook