YLE Teema

 

Kino Kauko

Samaria (K15)

Julkaistu maanantaina 23.11.2009 0 kommenttia 233 suositusta

Yksinhuoltaja-poliisin ja hänen tyttärensä arki näyttää päällisin puolin onnellisen tasaiselta, mutta tyttärellä on erikoinen tapa kartuttaa matkakassaa.

maanantai 15.2. klo 22.30

Koulutytöt hankkivat taskurahoja kännykkävälitteisen maksuseksin avulla, mutta laiton puuhastelu johtaa dramaattisiin seurauksiin.

Ohjaajamaestro Kim Ki-dukin viiltävä kärsimysdraama luotaa rohkeasti kipeää yhteiskunnallista aihetta. Draama voitti parhaan ohjauksen palkinnon Berliinin festivaaleilla 2004. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille.

Korealaiset koulutytöt hankkivat taskurahoja internet- ja kännykkävälitteisen pikaseksin avulla, mutta laiton puuhastelu johtaa dramaattisiin seurauksiin. Ohjaajamaestro Kim Ki-dukin viiltävä kärsimysdraama luotaa rohkeasti kipeää yhteiskunnallista aihetta.

Kim on käsitellyt prostituoituja, laitapuolen kulkijoita ja syrjäytyneitä aiemmissakin tuotannoissaan, mutta tällä kertaa valkokankaalle tiivistyy kypsä ja koskettava moraalinäytelmä tuomitsemisesta ja siitä, onko lopulta kukaan oikeutettu heittämään sitä ensimmäistä kiveä.

Yksinhuoltaja-poliisin ja hänen tyttärensä Yeo-jinin arki näyttää päällisin puolin onnellisen tasaiselta. Koululainen haaveilee matkasta kaukaiseen Eurooppaan yhdessä parhaan ystävänsä Jae-youngin kanssa. Kaksikon keinot kartuttaa salaista matkakassaa ovat kuitenkin perin riskialttiita: Jae-young myy itseään ja Yeo-jin toimii sutenöörinä. Ongelmaksi muodostuu se, että Jae-young alkaa pitää keski-ikäisistä asiakkaistaan epäterveellisen paljon.

Neito haluaa itseään kutsuttavan muinaisen intialaisen prostituoidun Vasumitran mukaan. Vasumitra oli myyttinen rakkauden ammattilainen, jonka kanssa maanneet miehet kokivat sellaisen täyttymyksen, että he kääntyivät buddhalaisiksi. Eräänä päivänä prostituoituja metsästävien poliisien ratsia syöksee tyttökaksikon arjen sijoiltaan.

Samaria voitti parhaan ohjauksen palkinnon Berliinin festivaaleilla 2004.

Lisätietoa ohjelmasta

(Samaritan Girl, Korea 2004)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kim Ki-Duk.

Näyttelijät: Yeo-reum Han, Ji-min Kwak, Eol Lee, Kwon Hyun-Min, Oh Young, Gyun-Ho Im, Lee Jong-Gil, Shin Taek-Ki.

Lisää elokuvasta (elitisti.net)

IMDB

Suosittele233 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook