YLE Teema

 

Kino Into

Santo ja marsilaisten hyökkäys

Julkaistu torstaina 03.06.2010 1 kommenttia 245 suositusta

Marsilaiset ovat päättäneet hyökätä Maahan tehdäkseen ihmiskokeita viattomilla kansalaisilla.

maanantai 9.8. klo 23.50

El Santo eli Rodolfo Guzmán Huerta (1917-1984) oli meksikolainen show-painijalegenda ja lajin sanansaattaja kotimaassaan. Hän aloitti painiuransa 1940-luvulla, ja se kesti yli 40 vuotta. Saavutettuaan valtavan kansansuosion 1950-luvulla hänestä alettiin muovata elokuvatähteä ja supersankaria.

El Santo seikkaili kaiken kaikkiaan lähes 60 elokuvassa, ja Huertan mittava elokuvaurakin kesti 1980-luvulle asti. Nyt Teemalla esitetään yksi näistä elokuvista: Santo ja marsilaisten hyökkäys (Santo el Enmascarado de Plata vs 'La invasión de los marcianos, Meksiko 1967).

Marsilaiset ovat päättäneet hyökätä Maahan tehdäkseen ihmiskokeita viattomilla kansalaisilla. Huipputekniikkansa avulla ulkoavaruuden olennot ilmestyvät tyhjästä keskelle ihmisjoukkoja ja urheilutapahtumia valitsemaan sopivia koehenkilöitä.

Testeihin kelpaamattomat ihmiset hävitetään marsilaisten kehittyneillä aseilla. Onneksi uljas Santo Hopeanaamio on tilanteen tasalla. Saatuaan kallisarvoista opastusta sekä papilta että tiedemieheltä Santo on valmis kukistamaan tunkeilijat.

Lisätietoa ohjelmasta

Santo ja marsilaisten hyökkäys (Santo vs La Invasión de los marcianos/Meksiko 1967, 92min) Ohjaus: Alfredo B. Crevenna Pääosissa: Santo , Wolf Ruvinskis, El Nazi , Beni Galan ja Eva Norvind.

Kesto 92 min.

Suosittele245 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

VM

Viimein meksikolainen painijaelokuva! Suomessa(kin) aika huonosti tunnettu legendaarinen genre, jota ei tunkenut täällä julkisuuteen edes Nacho Libren vanavedessä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook