YLE Teema

 

Se on barokkia!

Julkaistu perjantaina 26.11.2010 0 kommenttia 400 suositusta

Maanantai 05.03 klo 18.00

Brittiläinen taidekriitikko Waldemar Januszczak ei kaihda provosointia tai sarkasmiakaan. Hänet muistetaan Teeman sarjasta Patsaspäiväkirjat. Nyt hän tarttuu tutulla tyylillään uuteen aiheeseen: taiteen tyylisuuntaan nimeltä barokki. Visuaalisesti komean sarjan pääpaino on maalaustaiteessa ja arkkitehtuurissa. Matka alkaa barokin juurilta Roomasta ja jatkuu Espanjan, Hollannin ja Belgian kautta Englantiin.

Sarjan on BBC4-kanavalle tuottanut ZCZ Films. Britannian Royal Television Society valitsi sarjan vuoden 2009 parhaaksi taidedokumentiksi.

1/3. Taidekriitikko Waldemar Januszczak tutustuu barokin tyylisuuntaan ja sen huomattavimpiin rakennuksiin ja taideteoksiin. Aluksi hän esittelee Rooman Pietarinkirkkoa ja Caravaggion maalauksia.

2/3. Waldemar Januszczak seuraa Espanjassa Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreittiä ja esittelee samalla Velasquezin ja Zurburanin töitä. Matka jatkuu Hollantiin ja Belgiaan Rubensin ja Rembrandtin pariin.

3/3. Kuinka barokki näkyy Englannin arkkitehtuurissa ja maalaustaiteessa? Waldemar Januszczak esittelee William Dobsonin maalauksia ja Christopher Wrenin suunnittelemia kirkkoja, muun muassa St. Paulin katedraalin.

Lisätietoa ohjelmasta

Baroque! From St Peter's to St Paul's 1-3, BBC 2009.

Suosittele400 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook