YLE Teema

 

Torstain Kino

Seitsemäs manner (K15)

Julkaistu torstaina 18.03.2010 0 kommenttia 242 suositusta

torstai 6.5. klo 21.50

Pitkän uran Itävallan televisiossa tehneen Michael Haneken ensimmäinen elokuvaohjaus tavallisen perheen karmeasta ratkaisusta.

Keskiluokkainen itävaltalainen perhe, Georg, Anna ja heidän tyttärensä Eva, elää turvallista ja tavallista mutta hyvin yksitoikkoista ja lähes eristäytynyttä elämää. Elokuva seuraa heidän arkeaan kolmen vuoden aikana. Tytär Eva haluaa huomiota ja alkaa esittää sokeaa. Vanhemmat havahtuvat huomaamaan elämäntyylinsä lamaannuttavan ja hajottavan vaikutuksen.

Vieraantuneen perheen on aika tehdä jotain radikaalia. Katseet kääntyvät kohti "seitsemättä mannerta", Australiaa. Vai onko kyse jostain vielä lopullisemmasta?

Pikku-uutiseen perustuva elokuva laajenee yhden perheen tarinasta ankaraksi kuvaksi koko länsimaisen sivilisaation rappiosta.

Lisätietoa ohjelmasta

Seitsemäs manner (Der siebente Kontinent), Itävalta 1989. Ohjaus Michael Haneke. K-15

Löydä lisää:

Itävalta, Michael Haneke
Suosittele242 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kino Haneke, armotonta elokuvaa Euroopasta

Itävaltalainen Michael Haneke on Euroopan palkituin ja kohutuin elokuvaohjaaja juuri nyt. Haneke ei päästä katsojaa helpolla, siksi hänen tinkimätön tuotantonsa herättää paitsi ihailua myös vastustusta.

8.5. Teemalauantai: Easy Rider

Teema painaa kaasua ja matkaa amerikkalaisen elokuvan murrosvuosiin. Uuden Hollywoodin symboliksi nousseen Easy Riderin jälkeen perehdytään elokuvan kapinavuosiin perusteellisessa ja viihdyttävässä dokumentissa Hollywoodin pelastajat.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook