YLE Teema

 

Kino Klassikko

Sherlock Holmes ja soittorasioiden salaisuus (7)

Julkaistu perjantaina 06.09.2013 0 kommenttia 42 suositusta

maanantai 28.10. klo 22.05

Sherlock Holmes ja soittorasioiden salaisuus oli kaikkiaan neljästoista ja samalla viimeinen Basil Rathbonen ja Nigel Brucen tähdittämistä Sherlock Holmes -elokuvista. Sen jälkeen mestarietsivä katosi valkokankaalta yli kymmenen vuoden ajaksi ennen kuin hän teki paluun Peter Cushingin esittämänä tänä syksynä Teemallakin nähdyssä elokuvassa Baskervillen koira.

Vaikka tuoreempien tv-sarjojen näyttelijät ovat menneet suosiossa ja maineessa heidän edelleen, Rathbone ja Bruce ovat yhä valkokankaan leimallisin Holmes ja Watson. Tämä oli aikoinaan myös sarjan loppumisen syy. Rathbone oli niin kyllästynyt roolihahmoonsa että kun hänen sopimuksensa päättyi tähän elokuvaan, hän kerta kaikkiaan kieltäytyi uusien Holmes-elokuvien teosta. Tämä melkein rikkoi hänen ystävyytensä Brucen kanssa, tämä kun olisi mielelläänkin jatkanut suosittua filmisarjaa.

Soittorasioiden salaisuus käynnistyy Dartmoorin vankilasta. Eräs vanki saa valmiiksi kolme soittorasiaa, jotka luovutetaan huutokauppakamarin myytäväksi. Rasiat kaupataan kolmelle eri henkilölle, joita eräs tilaisuudesta myöhästynyt ja hieman hätääntynyt herrasmies alkaa jäljittää.

Yksi ostajista on tohtori Watsonin hyvä ystävä ”Stinky” Emery. Seuraavana yönä murtovarkaat iskevät Stinkyn asuntoon ja vievät toisen, arvottoman soittorasian. Kun Holmes kuulee asiasta, moinen kummallisuus herättää välittömästi hänen mielenkiintonsa, ja syystäkin, sillä murha odottaa vain yön tuloa.

Lisätietoa ohjelmasta

(Dressed to Kill/Sherlock Holmes and the Secret Code, USA 1946) O: Roy William Neill. N: Basil Rathbone, Nigel Bruce, Patricia Morison.

Suosittele42 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook