YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Stones in Exile (12)

Julkaistu torstaina 18.08.2011 2 kommenttia 174 suositusta

maanantai 4.6. klo 21.00

Stones in Exile - maanpaossa Rivieralla on dokumentti Rolling Stonesin huikean Exile On Main Street -levyn teosta Ranskan Rivieralla vuonna 1971. Yhtyeen jäsenet olivat veroja paossa Ranskassa ja elivät värikästä, huumeista ja sekasortoista rock-elämää Cap d'Antibesin lähistöllä sijainneessa huvilassa. Seurueeseen kuului kauniita naisia, siipiveikkoja, muusikoita, teknikoita, huumediilereitä, nistejä ja ranskalaisia kokkeja.

Huvilan aamuöiset musiikkisessiot tuottivat kaaoksesta huolimatta Rolling Stonesin parhaisiin kuuluvan levyn, joka julkaistiin vuonna 1972.

Exile On Main Streetin remasteroitu versio bonusraitoineen julkaistiin 2010. BBC:n tuottaman dokumentin on ohjannut Stephen Kijak, jonka aiempi musiikkidokumentti Scott Walker, oman tien kulkija nähtiin Teemalla keväällä 2012.

Stones in Exile sai ensiesityksensä Teemalla maaliskuussa 2011 osana The Rolling Stonesille omistettua Teemalauantaita.

Lisätietoa ohjelmasta

Stones in Exile - maanpaossa Rivieralla (Stones in Exile), Britannia 2010. Ohjaus Stephen Kijak. (12)

Suosittele174 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Britannian bluesvallankumous

Dokumentti alkuräjähdyksestä, joka synnytti brittiläisen rock’n’rollin ja sai Amerikan löytämään uudelleen oman musiikkiperintönsä. Svengaavan Lontoon syntyä muistelevat muun muassa Eric Burdon (Animals), Chris Dreja (Yardbirds) ja Peter Noone (Herman’s Hermits).

Britit tulevat

Neliosaisessa sarjassa esiintyvät 1960-luvun brittiläiset maailmanvalloittajat: Gerry and the Pacemakers, Herman's Hermits, Dusty Springfield ja Small Faces.

Kommentit

Boring

Monestiko tämäkin pitää näyttää? Eikö YLE:llä todellakaan ole mitään muuta esitettävää?

It's you who are boring

Boring kirjoitti:
Monestiko tämäkin pitää näyttää? Eikö YLE:llä todellakaan ole mitään muuta esitettävää?

Teeman komean rockdokkarikevään keskellä melko tylsä kommentti. Ei meikäläistä muutama uusinta häiritse. Eikös tämä Kijak muuten ohjannut myös sen Scott Walker-dokkarin? Ei mikään turha kaveri!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook