YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Suomalaista naurua 3/4

Julkaistu maanantaina 13.09.2010 2 kommenttia 223 suositusta

Viihdemaailman kruunaamaton shaahi Henkka kävi kuvaruudussa ihastuttamassa ja vihastuttamassa katsojia. Joko nyt on Henkan comebackin aika?

tiistai 7.12. klo 21.50, uusinnat pe ja su

”Viihdemaailman kruunamattoman shaahin Henkan yhdenmiehen show, jossa Henkka laulaa rakastetuimmat laulunsa, ottaa kuuluisimmat tanssiaskeleensa, esittää omimmat mielipiteensä ja näyttelee mitään säästämättä itsensä suoraan katsojien nauruhermoihin. Henkkana tällä kertaa Heikki Kinnunen”, mainostettiin illan viihdeohjelmaa keväällä 1979.

Kun Heikki Kinnusen suureellisesti esittämä Henkka ilmestyi televisioruutuihin heti Lauantaitanssien jälkeen, meni satiiri monien mielestä ärsyttävyyden puolelle. Henkka ei ole vaatimaton eikä nöyrä, vaan tietoinen omasta ainutlaatuisuudestaan ja tähteydestään. Jo ohjelman nimi, Henkka on hiekkaa -show, on jotenkin ainutlaatuinen.

Laulunlahjojaan Henkka esittelee muun muassa kappaleilla ”Ei mittään pahhaa sulle”, ”Leskiäidin tyttäret” ja ”On aivan sama”.
Henkan vieraat ovat melkein yhtä kuuluisia kuin Henkka itse: Heikki Harma, Annaliisa Ruotsi, Marjatta Raita, Tuula Hyyryläinen, Marja Leino, Maria Wolska, Marja Korhola, Reija Vaahtera, Erkki Liikanen, Satutytöt, Risto Mäkelä, Esko Roine, Matti Kuusla, Aarre Elo, Seppo Laine, Esa Pakarinen Jr, Leo Lastumäki, Simo Salminen, Arto Tuominen, Paavo Piskonen, Leena Uotila, Risto Tuorila, Esko Salminen ja Matti Pellonpää. Orkesterin johtajaksi on hyväksytty Esko Linnavalli.

Suuren viihdetähden show-parodian kynäilivät ja ohjasivat Pentti Järvinen ja Kari Kyrönseppä. Henkka vieraili myös parivaljakon Hepskukkuu-ohjelmassa, ja Henkan piirteitä löytyy myös joistakin Heikki Kinnusen myöhemmistä komediahahmoista. Mutta Henkka ei enää palannut pieneen Suomeen, vaan suuntasi kohti suurempia esiintymislavoja.

Lisätietoa ohjelmasta

TV-arkiston vieraana Heikki Kinnunen

Henkka on hiekkaa -show (1979) 50’35
Ohjaus ja käsikirjoitus Kari Kyrönseppä ja Pentti Järvinen. Pääosassa Heikki Kinnunen.

Löydä lisää:

Heikki Kinnunen
Suosittele223 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro

Kinnunen on usein saanut hoideltua itse monta roolia. Tuosta showsta oli ainakin minulle tunnistettavissa Raidan Marjatta ja Salmisen Simo. Yksi oli aivan Paula Koivuniemen näköinen. Luulen, että se oli juuri hän.

Anonyymi

Atro kirjoitti:
Kinnunen on usein saanut hoideltua itse monta roolia. Tuosta showsta oli ainakin minulle tunnistettavissa Raidan Marjatta ja Salmisen Simo. Yksi oli aivan Paula Koivuniemen näköinen. Luulen, että se oli juuri hän.

täyttä potaskaa

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook