YLE Teema

 

Täältä ikuisuuteen (K13)

Julkaistu tiistaina 04.05.2010 4 kommenttia 281 suositusta

Kesän avasi minisarja Pearl Harborin varuskunnasta juuri ennen sotaa Japania vastaan. Jatko-osissa seurataan tarinaa sotavuosiin.

maanantaisin klo 19.00, uusinnat perjantain myöhäisillassa

Teeman kesämaanantaiden draamasarjana nähdään kokonaisuudessaan klassikkosarja Täältä ikuisuuteen (From Here to Eternity ja sen jatko-osa From Here to Eternity – The War Years). Sarjan alun tapahtumat sijoittuvat Havaijille, amerikkalaisten Pearl Harborin sotilastukikohtaan juuri ennen sotaa Japania vastaan. Sotakuvauksen ohella sarjassa on mukaan runsaasti romantiikkaa ja ihmissuhteita, ja yksi pääjuonista keskittyy kersantti Wardenin ja Karen Holmesin, Wardenin esimiehen vaimon romanssiin ja sen seurauksiin.

Joulukuussa 1941 japanilaisten yllätysisku kylvää pelkoa ja epäluuloja niin sotilaiden kuin siviilienkin mieliin kauniilla ja trooppisella Havaijilla. Saarelle julistetaan sotatila, ensimmäistä kertaa USA:n historiassa. Poikkeustila näkyy kaikkialla ja kaikissa yhteiskunnan eri kerroksissa. Kovahermoinen kersantti Warden on elementissään, kun hän valmistelee joukkojaan sotaan. Majuri Holmesin ja hänen vaimonsa Karenin avioliitto tuntuu olevan tiensä päässä, mutta majuria kutsuvat sodan haasteet.

Kuinka ihmissuhteet kehittyvät, ja mitä sarjan monille hahmoille tapahtuu? Kaikkiaan 16-osaisen sarjan pääosissa nähdään mm. William Devane, Roy Thinnes, Barbara Hershey, Don Johnson, Kim Basinger ja Natalie Wood. Tuotanto: Columbia Pictures Television, USA.

Sarjaan kuuluu 3x90 minuuttinen minisarja ja 21.6. on aloitettu esittää 60 minuuttista jatko-osaa, joita nähdään 13 kappaletta. Henkilöt saattavat vaihtua ja juonellisesti aluksi olla päällekkäisyyttä.

 

31.5. 1/16 Pearl Harbor. Sarjan tapahtumat sijoittuvat amerikkalaisten sotilastukikohtaan Havaijilla. Joulukuussa 1941 japanilaisten yllätysisku kylvi pelkoa ja epäluuloja niin sotilaiden kuin siviilienkin mieliin. (Minisarja 90 min)

7.6. 2/16 Pearl Harbor. Havaijille on julistettu sotatila ja japanilaisperheet internoidaan. Karen, Lorene ja Chip ovat laivalla matkalla mantereelle, kun alus torpedoidaan. Jeff Prewitt koettaa löytää veljensä. (Minisarja 90 min)

14.6. 3/16 Värväytyminen. Warden joutuu määräämään Jeffin pidätettäväksi, mutta tälle tarjoutuu uusi tilaisuus. Karen päättää erota miehestään majuri Holmesista, joka ryhtyy vakoilemaan Karenin seuralaisia. (Minisarja 90 min)

21.6. 4/16 Taktisia siirtoja. Seurapiirikaunotar Emily Austin näyttää kietovan Jeffin vaivatta pauloihinsa. Rouva Kipfer tekee Lorenelle kiinnostavan tarjouksen. Majuri Holmes hautoo kostoa Wardenille. Karen saa suruviestin.

28.6. 5/16 Lähtö. Warden toipuu sairaalassa vammoistaan, mutta hänen röntgenkuvistaan paljastuu jotakin outoa. Emily sattuu näkemään Jeffin ja Lorenen hellän kohtauksen. G-komppania joutuu vaarallisille vesille.

5.7. 6/16 Uusia iskuja. Majuri Holmes ei kerro esimiehilleen komppaniansa joutuneen ilmaiskun kohteeksi. Tohtori Miyamoto houkuttelee Karenia sairaalaan töihin. Uhmakas Emily ei aio luopua Jeffistä.

12.7. 7/13. Saari. Jeff joutuu kasvokkain Emilyn isän kanssa. G-komppania on kokenut raskaita miestappioita ja Warden pyrkii mukaan taisteluyksikköön. Lorene on saanut ilotalon johtotehtävistä tarpeekseen.

19.7. 8/16 Kotiinpaluu. Warden haluaa sydänvaivastaan tarkempaa tietoa ja käy tekaistulla nimellä siviililääkärin vastaanotolla. Majuri Holmes saa sankarin vastaanoton, kun G-komppania palaa tukikohtaan.

26.7. 9/16 Valintoja. Emily saa tietää olevansa raskaana - ja lapsi on Jeffin. Barrett haluaa kuitenkin viedä Emilyn heti vihille. Holmes koettaa paikkailla välejään Kareniin. Sinetöikö sairaus Wardenin kohtalon?

2.8. 10/16 Salaisuuksia. G-komppanian miehet saavat mitalinsa, majuri Holmesilla on kuitenkin Kumaken saarella kostonhimoinen uhkaaja. Jeffin on tehtävä valinta Lorenen ja Emilyn väillä.

9.8. 11/13. Jälkiseurauksia. Karen pakenee väkivaltaisen miehensä kynsistä ja joutuu sotilaspoliisin pidättämäksi, mutta uskooko kukaan hänen puheitaan? Jeff saa Barrettin kimppuunsa. Alkuasukas pelastaa kersantti Dazovikin.

16.8. 12/16 Kosto. Emily vaatii isäänsä huolehtimaan siitä, että Jeffiä ei siirretä pois Honolulusta ja vaatimuksessa on uhkaava sävy. Holmesin ja Wardenin välillä jännitteet kasvavat entisestään.

23.8. 13/16 Hyvästien aika. Warden joutuu sairaalaan Holmesin kanssa käydyn kahakan jälkeen. Kersantti Dazovikin paluu on sokki Holmesille. Jeff ja Emily saavat toisensa ja Karen tekee yllättävän päätöksen.

30.8. 14/16 Jälkiseurauksia. Karen pakenee väkivaltaisen miehensä kynsistä ja joutuu sotilaspoliisin pidättämäksi, mutta uskooko kukaan hänen puheitaan? Jeff saa Barrettin kimppuunsa. Alkuasukas pelastaa kersantti Dazovikin.

6.9. 15/16 Kosto. Emily vaatii isäänsä huolehtimaan siitä, että Jeffiä ei siirretä pois Honolulusta, ja vaatimuksessa on uhkaava sävy. Holmesin ja Wardenin välillä jännitteet kasvavat entisestään.

13.9. 16/16. Hyvästien aika. Warden joutuu sairaalaan Holmesin kanssa käydyn kahakan jälkeen. Kersantti Dazovikin paluu on sokki Holmesille. Jeff ja Emily saavat toisensa ja Karen tekee yllättävän päätöksen.

 

Pahoittelemme, että 9.8. alkaen esitettävät osat 8-13 ovat teknisesti erittäin heikkolaatuisia. Parempilaatuisia ei valitettavasti pyynnöistämme huolimatta ole saatavilla.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: Columbia Pictures 1979 ja 1980

Suosittele281 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

TA

30 vuoden takaa muistan tästä sarjasta erityisesti kapt./maj. Holmesin ja ei voi muuta kuin ihastella miehen (Roy Thinnes) näyttelijäntyötä kun katselin ensimmäistä jaksoa viime maanantaina! Siinä on mies oikeassa roolissaan.

Anonyymi

Mitä tapatui sarjalle ma 14.6.2010? Näyttelijät olivat muuttuneet ja missä ihana Natalie Wood? Muutenkin sarja oli edellisen jakson toistoa mutta osaksi eri näyttelijöillä ja uusia ihmissuhdekiemuroita aivan odottamatta? Esim. kuolleen sotilaan veli ja esim. Emily? Heitä ei ollut ollenkaan alkujaksoissa....

Yle Teema

Epäjatkuvuuteen on olemassa ihan hyvä selitys! Sarja koostuu oikeasti kahdesta eri sarjasta: ensimmäiset kolme osaa perustuivat James Jonesin romaaniin, ja loput kolmetoista osaa ovat tv-sarjan tekijöiden sepittämää jatkoa (vähän niin kuin Tuulen viemää ja jatko-osa Scarlett). Nämä sarjat on tehty eri tuotantoina ja myös näyttelijäkunta vaihtui välillä. Ja luonnollista on myös se, että jatko-osien alussa käydään jossain määrin läpi samoja tapahtumia uudelleen.

Toivottavasti kuitenkin pystytte nauttimaan sarjasta! Näyttelijät eivät enää vaihdu toista kertaa...

Atro Niiniluoto

Olen kerran nähnyt tuon draaman. Kaikkia tuon ajan näyttelijoitä ei ole enää, mutta joitakin on jäljellä, kuten konkari Burt Lancaster.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook