YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Tähtäimessä maraton

Julkaistu perjantaina 20.05.2011 0 kommenttia 365 suositusta

maanantaisin 9.7 alkaen klo 20.30

Keväällä 2004 Yleisradio etsi tavallisia ihmisiä juoksemaan elämänsä ensimmäinen maratonin.  Lähes 4 000 suomalaista oli tuolloin valmis tarttumaan haasteeseen. Kuusiosaisessa Tähtäimessä maraton -sarjassa seurataan kuuden tavallisen ihmisen harjoittelua ja valmistautumista vuoden ajan ensimmäisistä juoksuaskelista Venetsian maratonille.

Tanja on 36-vuotias opettaja Uudeltamaalta. Juoksuaskelia ottaa myös sijoitusjohtajana toimivat Matti, 43, pääkaupunkiseudulta. Niin ikään 54-vuotias Eja ja 29-vuotias Maija tulevat pääkaupunkiseudulta. Erja toimii konduktöörinä ja Maija poliisina. Valmennettavien joukkoon kuuluvat myös 44-vuotias maanviljelijä Hannu Pohjanmaalta ja 37-vuotias Timo, joka toimii sairaankuljettajana Lounais-Suomessa.

Valmentajana koko projektin ajan toimivat Lasse Mikkelsson ja Ensio Hakala Pajulahden liikuntakeskuksesta. Valmennettavien kuntoa on testattu säännöllisesti ja yksilöllisiä harjoitteluohjelmia on korjattu jatkuvasti kehityksen mukaan. Ravintoasioissa opastajana on ollut ravitsemustieteilijä Marjaana Lahti-Koski.

Sarja huipentuu Venetsiassa juostavaan maratoniin. Mitä kaikkea harjoitteluvuoden aikana ehtii tapahtua? Kuinka moni valmennettavista on lähtöviivalla? Kuinka moni saapuu maaliin?

Löydä lisää:

urheilu
Suosittele365 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Löytöretki

Kuusi kävelijää haastaa itsensä henkisesti ja fyysisesti. Pääsevätkö he irti vanhoista taakoista, aukeaako uusia ovia? Kahdeksanosainen sarja kuukauden kestävästä vaelluksesta Santiago de Compostelaan.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook