YLE Teema

 

Kino Into

Taistelu kultaisesta sutrasta (K15)

Julkaistu perjantaina 04.06.2010 1 kommenttia 192 suositusta

Munkit käyvät valtataistelua sensuellissa, voimakkaita toimintakohtauksia sisältävässä seikkailuelokuvassa.

maanantai 23.8. klo 22.45

Taistelu kultaisesta sutrasta (Kong shan ling yu, Hongkong 1979) on kertomus sekasortoisesta luostarista, jossa odotetaan seuraavan apotin nimeämistä. Useat arvohenkilöt tulevat kuulemaan tilaisuutta, ja tunnelma on jännittynyt. Yhtäkkiä käy kuitenkin ilmi, että luostarista on varastettu mittaamattoman arvokas kirjoitus.

Seikkailuelokuvan on ohjannut King Hu vuonna 1979.

Lisätietoa ohjelmasta

Taistelu kultaisesta sutrasta (Kong shan ling yu / Raining in the Mountain, Hongkong 1979, 120min). Ohjaus: King Hu. Näyttelijät: Feng Hsu, Yueh Sun.

Löydä lisää:

Hongkong, King Hu
Suosittele192 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Unikeko

Woody Allenin tieteiskomedia, jossa miekkonen herää syväjäädytyksestä 200 vuoden jälkeen ja kohtaa kerrassaan omituisen tulevaisuuden.

26.2. Teemalauantai: Rock Hudson

Teemailta on omistettu 1950-60-lukujen romanttiselle sankarille, joka antoi aidsille julkiset kasvot. Dokumentin jälkeen nähdään scifiä ja kauhua yhdistelevä John Frankenheimerin elokuva Tapaus Wilson (K15). Hudson tekee siinä uransa parhaisiin kuuluvan roolin miehenä, jonka identiteetti vaihtuu.

Kommentit

Vesa M

Ansiokasta lähestystoimintaa.

Nyt kun teemaa sivutaan, niin kanavale voisi kääräsitä kokonaisuuden 90-luvun alun Hong Kong -elokuvasta. Esimerkiksi Tsui Harkin klassikoita (Peking Opera Blues, Aavesoturi) tai vaikkapa John Woon vanhoja teoksia (Hard Boiled, Killer) jne.

Kansa tarvitsee näitä, vaikka se ei ehkä sitä itse tiedäkkään...

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook