YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Taivaan reunalla (12)

Julkaistu tiistaina 22.06.2010 1 kommenttia 230 suositusta

Fatih Akinin palkittu draama Turkin ja Saksan, idän ja lännen välisestä kuilusta.

keskiviikko 29.2. klo 21.45

Taivaan reunalla on monitahoinen tarina kolmen perheen yhteen nivoutuvista kohtaloista Saksan ja Turkin välillä. Elokuvan on ohjannut saksanturkkilainen Fatih Akin, joka teki kansainvälisen läpimurron edellisellä elokuvallaan Suoraan seinään.

Saksassa asuva turkkilainen Nejat paheksuu leskeksi jääneen isänsä Alin uutta naisvalintaa. Nejat oppii kuitenkin ajan kanssa kunnioittamaan prostituoituna työskenteleväsä Yeteriä, sillä tämä lähettää säännöllisesti rahaa tyttärelleen Aytenille Istanbuliin. Kun äkillinen tragedia kohtaa kolmikon, Nejat päättää matkustaa Istanbuliin tapaamaan Aytenia. Tämä on kuitenkin joutunut pakenemaan paikallista poliisia Saksaan.

Taivaan reunalla on vahva draama idän ja lännen, Turkin ja Saksan, Euroopan reunan ja Euroopan ytimen välisestä kuilusta. Elokuvan käsikirjoitus palkittiin Cannesin elokuvafestivaalilla sekä Euroopan elokuvapalkintojen jaossa vuonna 2007.

Lisätietoa ohjelmasta

Taivaan reunalla (Auf der anderen Seite), Saksa/Turkki 2007. Ohjaus: Fatih Akin. Näyttelijät: Baki Davrak, Tuncel Kurtiz, Nursel Köse, Nurgül Yesilçay, Hanna Schygulla.

Elokuvan saksankieliset kotisivut

Suosittele230 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Akin fani

Kiitos taas, että otatte ensinkin saksalaisen elokuvan ohjelmistoon ja varsinkin Fatih Akinin, joka on aivan huippuluokkaa teemojensakin puolesta. Hänen elokuviaan voi katsoa monta kertaa ja aina löytää uutta!
Aivan upea filmi!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook