YLE Teema

 

Teini-ikä tieteen valossa 1 - 5

Julkaistu torstaina 24.06.2010 0 kommenttia 239 suositusta

Viisiosaisessa sarjassa teinit ovat koekaniineina tutkittaessa mitä heidän kasvuprosessissaan lapsuuden ja aikuisuuden välillä tapahtuu.

torstai 15.12. klo 20.30

Miten suloisista lapsukaisista tulee yön aikana hirviöitä? Tiedemiehillä taitaa vihdoin olla vastaus teinien vanhempia askarruttaviin kysymyksiin. Kyseessä ei ole tavanomainen tiedeohjelma: valmistaudu nauramaan, itkemään ja oppimaan!

YLE Teemalla starttaa viisiosainen sarja Teini-ikä tieteen valossa (Whatever! The Science of Teenagers), jossa teinit ovat koekaniineina tutkittaessa, mitä heidän kasvuprosessissaan lapsuuden ja aikuisuuden välillä tapahtuu. Jotkut eläinlajit ohittavat murrosiän nopeasti loikkaamalla lähes suoraan lapsuudesta aikuisuuteen, mutta meille ihmisille teini-ikä on uskomaton fyysinen ja psyykkinen ponnistus.

Sarjassa Australian johtavat tiedemiehet ja käyttäytymistieteilijät avaavat teinivaiheen koukeroita koukuttavalla ja tuoreella tavalla. Teinikoehenkilömme pääsevät osallistumaan mitä ihmeellisimpiin tutkimuksiin ja koetilanteisiin.

Juontaja Steve Cannane toimii viiden jakson ajan matkaoppaanamme teinien maailmaan. Beachit, ostarit, skedepuistot ja kotibileet tulevat tutuiksi katsojille, sillä teini-iässä ei ole kysymys vain hormoneista vaan myös sosiaalisen elämän myllerryksestä.

Teini-ikä tieteen valossa on provosoiva, viihdyttävä ja paljastava dokumenttisarja. Se auttaa vanhempia ja nuorten kanssa työskenteleviä ymmärtämään teinejä, mutta myös murrosikäisiä ymmärtämään omassa kehossa ja mielessä tapahtuvia muutoksia.

 

Ohjelman voi katsella ensilähetyksen jälkeen YLE Areenassa (yle.fi/areena) kuukauden ajan.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Whatever! - The Science of Teenagers 1-5

Tuotanto: Essential Media and Entertainment/ABC, Australia

Löydä lisää:

nuoriso, nuoret
Suosittele239 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook