YLE Teema

 

Televisioteatteri: Irti maasta

Julkaistu keskiviikkona 07.09.2011 3 kommenttia 211 suositusta

Lauantai 05.11 klo 12.25

Liisamaija Laaksosen kirjoittama Irti maasta kertoo erään lehden tilaushankintakilpailun voittajista, jotka kokoontuvat eri puolilta Suomea Eteläsatamaan lähteäkseen palkintoristeilylle.

Hannu Kahakorven ohjaama tv-draama on vuodelta 1989. Rooleissa on iso joukko teatterin huippunimiä, mm. Aino Lehtimäki, Martti Tschokkinen, Kaija Pakarinen, Eeva-Maija Haukinen, Risto Salmi, Eira Soriola, Anja Pohjola, Liisamaija Laaksonen, Tarja Keinänen, Olavi Ahonen, Kalevi Kahra, Esko Nikkari, Paavo Pentikäinen, Seela Sella, Ritva Ahonen, Leo Lastumäki ja Jukka Sipilä.

Suosittele211 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Suomen suurin teatteri

Televisioteatteri täytti viime vuonna 50 vuotta. Sen kunniaksi valmistui kolmiosainen dokumenttisarja Suomen suurimman teatterin jännittävistä vaiheista. Sarjan juontaa näyttelijä Juho Milonoff.

Tuntematon sotilas

Tuntemattoman sotilaan maailma on tänään toinen, mutta Väinö Linnan sanoma ei ole muuttunut. Vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Teeman tilauksesta tehty, Mikko Kuparisen ohjaama tv-versio Kristian Smedsin kohutusta Tuntematon-sovituksesta vuodelta 2009.

Kommentit

Anonyymi

Olen jo etukäteen innoissani tämän viikon YLE:n teatteritarjonnasta. Televisioteatterin esityksiä saisi ehdottomasti näyttää muutenkin kuin vain juhlaviikon merkeissä. Toiveuusintana voisi esittää esim. näytelmän "Laahus", jossa esiintyvät mahtavat Seela Sella ja Anja Pohjola.

Teatteriesitykset olisivat todella tervetullutta vaihtelua ja olisi hieno tilaisuus nähdä suuria suomalaisia näyttelijänimiä.

Atro Niiniluoto

Itsekin tunnistin monta kasvoa ja kokemuksesta tiedän, että risteilyllä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

Anonyymi

Todella nautinnollista teatteria. Näyttelijät rooleissaan täydellisen kotonaan ja roolien henkilöt uskottavia ja luonnollisia. "Kertakaikkiaan" hauska !

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook