YLE Teema

 

Perjantain Kino

The Ghost Writer - Haamukirjailija (12)

Julkaistu perjantaina 29.11.2013 0 kommenttia 35 suositusta

perjantai 6.12. klo 21.00

Roman Polanskin ohjaama poliittinen trilleri heittää päähenkilönsä keskelle piinaavan jännittävää kirjoitusprojektia. Kirjailijan tehtävänä on laatia Britannian entisen pääministerin Adam Langin muistelmat. Pääministeriä näyttelee Pierce Brosnan, kirjailijaa Ewan McGregor.

Haamukirjailija luulee saaneensa elämänsä tilaisuuden. Pian kuitenkin selviää, että entistä pääministeriä syytetään sotarikoksista. Esiin alkaa myös nousta epäilyttäviä johtolankoja, jotka viittaavat siihen ettei edeltäjä ehkä kuollutkaan tapaturmaisesti.

Kirjailijan työtä entisen ministerin omistamalla saarella häiritsevät niin toimittajat, mielenosoittajat kuin ministerin vaimo ja assistentti-tyttöystäväkin. Mitä syvemmälle päämiehensä menneisyyteen haamukirjailija pureutuu, sitä vaarallisempia salaisuuksia hän löytää. Esiin nousee asioita, jotka voivat olla uhka niin Britannian kansainvälisille suhteille kuin kirjailijalle itselleen.

Elokuva perustuu Robert Harrisin romaaniin Haamukirjoittaja (The Ghost). Trillerin sivuosissa ovat Kim Cattrall ja Olivia Williams.

Elokuva palkittiin parhaasta ohjauksesta Berliinin elokuvajuhlilla 2010. Lisäksi sille myönnettiin eri sarjoissa useita ”eurooppalaisia Oscareita” eli Euroopan elokuvapalkintoja.

Lisätietoa ohjelmasta

(The Ghost Writer, Britannia 2010) O: Roman Polanski. N: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams, Kim Cattrall.

Suosittele35 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook