YLE Teema

 

Kino Kauko

The Isle - Saari (K15)

Julkaistu maanantaina 23.11.2009 0 kommenttia 307 suositusta

maanantai 18.1. klo 22.45

Hauraanoloinen korealaisneito Hee-jin vuokraa turisteille syrjäisellä erämaajärvellä kelluvia kalamajoja. Kahvia ja pikkupurtavaa kauppaava kaunotar huolehtii myös asiakkaidensa lihallisista tarpeista. Vaitonainen Vaikka hänen ulkoinen olemuksensa on kylmän flegmaattinen, naisen silmissä palaa leppymätön viha.

Järvelle saapuu myös entinen poliisi Hyun-Shik. Uskottoman tyttöystävänsä murhannut murtunut mies aikoo päättää omankin maallisen vaelluksensa vuokraamassaan kalamajassa. Tapahtumat saavat oudon käänteen kun kaksi tunnevammaista löytää toisensa. Vaitonainen Hee-Jin kykenee parantamaan miehen ruumiin ja sielun, ei sanojen, vaan seksin avulla. Seksistä tulee huume, joka lääkitsee sekä fyysisissä että psyykkisissä kiputiloissa.

Kim Ki-duk vertaa ihmissuhteita kalastamiseen; kun oikeanlainen syötti sattuu kohdalle, saalis nielee sen koukkuineen päivineen. Ohjaajamestarin väkevä ja hypnoottinen rakkausdraama kuvaa kahta toivonsa menettänyttä ja syrjäytynyttä ihmispoloa, joille rakkaus on samalla sekä tuhoisa että elämää säilyttävä voima.

Johtaako äärimmäinen rakkaus täystuhoon, vai onko se sittenkin kärsivien päähenkilöiden ainoa oljenkorsi? Kim Ki-dukin ohjaukset saavat yleensä ankaraa kritiikkiä kotimaassaan ja ne joutuvat erityisesti naiskriitikoiden hampaisiin. Hän ei suostu myöntämään, muttei myöskään kiellä että hänen harrastamansa intiimit suhteet elokuviensa kauniiden pääosanäyttelijättärien kanssa ovat alituinen juoruilun aihe paikallisissa elokuvapiireissä. "On totta että pieni joukko seuraa tekemisiäni todella tarkkaan. Median kirjoittelulla ja kritiikeillä ei sinänsä ole suurta merkitystä; jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä ja sitä minun on kunnioitettava. Sanotaan ettei sika ymmärrä helmen päälle, ja minä voin olla sika ja yleisö se helmi, mutta voi se olla toisinkin päin."

Lisätietoa ohjelmasta

The Isle - Saari (Seom / The Isle, Korea 2000). Ohjaus ja käsikirjoitus: Kim Ki-duk. Näyttelijät: Jung Suh, Sung-Hee Park, Yoo Seok Kim.

elokuvan arvostelu (Leffatykki)

IMDB

Suosittele307 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook