YLE Teema

 

Kino Klassikko

The Sound of Music (S)

Julkaistu keskiviikkona 15.05.2013 1 kommenttia 77 suositusta

sunnuntai 29.12. klo 18.00

Juhannussunnuntain Kino Klassikossa esitetään kaikkien aikojen menestynein elokuvamusikaali The Sound of Music. Robert Wisen vuonna 1965 ohjaama elokuva sai aikoinaan viisi Oscaria, muun muassa parhaan elokuvan ja ohjauksen palkinnot, ja siitä on tullut yksi kaikkien aikojen katsotuimpia elokuvia: sen arvioidaan vuosikymmenien saatossa keränneen peräti miljardi katsojaa.

Komea se onkin katsoa aina alun sävähdyttävästä kamera-ajosta komeilla Alpeilla. Sama värikylläinen loisto jatkuu myös kartanoihin ja luostareihin sijoittuvissa sisäkohtauksissa. Musiikkipuolella tämä Richard Rodgersin ja Oscar Hammerstein II:n yhteistyönä syntynyt musikaali tuotti muutamia tarttuvia ikivihreitä.

Itävallan Salzburgiin sijoittuvassa elokuvassa nunnaksi haluava noviisi Maria (Julie Andrews) osoittautuu aivan liian vallattomaksi niin hartaalle uralle. Niinpä luostari lähettää hänet leskikapteeni von Trappin (Christopher Plummer) seitsemän lapsen kotiopettajaksi. Kapteeni on leskeksi jäätyään kieltänyt talossaan ilonpidon ja vaalii kuria, ahkeruutta ja järjestystä. Maria kietoo nopeasti lapset sormensa ympärille, mutta töykeän hankalassa isännässä on enemmän työstettävää.

Julie Andrews oli noussut lavatähdeksi musikaalissa My Fair Lady, mutta kun siitä alettiin tehdä elokuvaversiota, tuottajat halusivat pelata varman päälle ja valitsivat elokuvan pääosaan Audrey Hepburnin. Vielä samana vuonna Andrews kuitenkin näytti epäilijöilleen: hän teki elokuvadebyyttinsä Maija Poppasessa ja sai siitä Oscar-palkinnon. Seuraavana vuonna Andrews oli jälleen Oscar-ehdokkaana Sound of Musicista, josta tuli vieläkin suurempi menestys.

Lisätietoa ohjelmasta

The Sound of Music, USA 1965. O: Robert Wise. N: Julie Andrews, Christopher Plummer.

Suosittele77 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kilimanjaron lumet (12)

Näyttävässä Hemingway-filmatisoinnissa kirjailija muistelee elämänsä naisia metsästysretkellä Afrikassa. Pääosissa Gregory Peck, Ava Gardner ja Susan Hayward.

Sumujen laituri (7)

Marcel Carnén kohtalonomainen klassikko kertoo kahdesta rakastavaisesta savujen ja varjojen täyttämässä satamakaupungissa.

Kommentit

Zizekinkin mielestä

Tämä on yksi parhaimmista "Ideology" -teemassaan...

)Slavoj Zizekin "Pervert´s Guide to Ideology" -eepoksen voisi vieläkin uusia, se on täyttä tavaraa!(

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook