YLE Teema

 

Perjantain Kino

Tiikerin häntä (12)

Julkaistu perjantaina 01.06.2012 0 kommenttia 149 suositusta

perjantai 19.10. klo 21.30

John Boormanin ohjaama jännityselokuva sijoittuu "kelttiläisen tiikerin" eli Irlannin talousbuumin loppuvaiheisiin. Brendan Gleesonin esittämän menestyvän grynderin elämänuraan tulee mutka, kun kaupunki ei annakaan rakennuslupaa stadionille, johon hän on jo ottanut valtavat lainat.

Samaan aikaan kaupungilla alkaa liikkua grynderin kaksoisolento - vai näkeekö hän harhoja? Päästäkseen perille siitä, mitä oikein tapahtuu, hän joutuu palaamaan köyhän nuoruutensa maisemiin ja turvautumaan vanhoihin, unohdettuihin ystäviin.

Brendan Gleesonin lisäksi tärkeitä rooleja näyttelevät Kim Cattrall, Sinéad Cusack, Sean McGinley ja Ciarán Hinds.

Lisätietoa ohjelmasta

Tiikerin häntä (The Tiger's Tail), Irlanti 2006. O: John Boorman. N: Brendan Gleeson, Kim Cattrall, Sinéad Cusack, Sean McGinley, Ciarán Hinds.

Suosittele149 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Miehestä mittaa (7)

30 vuoden jälkeen potkut saava telakkatyöläinen etsii uutta suuntaa elämälle: hän aikoo uida Englannin kanaalin yli. Skotlantilaisen elokuvan pääosissa ovat Peter Mullan ja Brenda Blethyn.

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook