YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Toots, reggaen legenda

Julkaistu perjantaina 09.03.2012 0 kommenttia 166 suositusta

keskiviikko 30.10. klo 23.20

Jamaikalainen Frederick ”Toots” Hibbert on reggaen legenda ja populaarimusiikin kaikkien aikojen suuruuksia. Yhtyeensä The Maytalsin kanssa hän on luonut ainutlaatuisen riemukkaan soundin, joka vetoaa ihmisiin kaikkialla maailmassa ikään katsomatta. Upealla, sielukkaalla äänellään hän tekee arkisista jamaikalaistarinoista kuin postikortteja toisesta maailmasta. Toots antoi tälle musiikille nimen reggae.

Dokumentti kertoo paitsi Toots and the Maytalsista myös reggae- ja ska-musiikin historiasta. 1960-luvulla perustetun sielukkaan yhtyeen vaikutus on ulottunut laajalle ja moneen suuntaan. Dokumentissa ovat mukana yhtyeen jäsenten lisäksi mm. Eric Clapton, Keith Richards, Jimmy Cliff, Bonnie Raitt ja Willie Nelson.

Lisätietoa ohjelmasta

Toots, reggaen legenda (Toots and The Maytals: Reggae Got Soul), Britannia 2011. O: George Scott, BBC.

Suosittele166 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Sounds of the Seventies

1970-luku soi jykevänä BBC:n valtavien arkistojen aarteissa. Kymmenessä jaksossa mukana mm. T. Rex, Sweet, Slade, Mud, Suzi Quatro, Bay City Rollers, Bill Withers, Chic, Queen, Dr. Feelgood, Abba, Sparks, Kate Bush, Boney M, Clash, Ramones, Kraftwerk, Madness...

Kesäkino 2013

Kesällä kaikki rakastavat! …varsinkin Ansa ja Tauno. Sekä Nikander ja Ilona. Ja Paavali Pohja. Teeman lauantai-iltojen Kesäkinossa sekä Radio Suomen kesäsarjassa perehdytään kesällä 2013 suomalaiseen elokuvarakkauteen.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook