YLE Teema

 

Tuhkimo Torinossa

Julkaistu tiistaina 03.12.2013 2 kommenttia 44 suositusta

torstai 26.12. klo 19.30

Tuhkimo-sadusta tunnetaan yli 800 versiota eri puolilta maailmaa, varhaisimmat 600-luvulta eaa. Ninpä ei ole ihme että myös italialaismaestro Gioachino Rossini sävelsi kaltoin kohdellun, mutta prinssinsä löytävän neidon tarinasta oopperan, joka kantaesitettiin lähes 200 vuotta sitten Roomassa.

Italialaistuottaja Andrea Andermann jatkoi kesällä 2012 suuria, maailmanlaajuisesti suorana välitettyjä oopperatuotantojaan viemällä katsojat Torinoon katsomaan Rossinin Tuhkimon uutta tulkintaa.

Osittain viehättävillä animaatioilla täydennetty ooppera kuvattiin mahdollisimman hyvin satumaailmaan soveltuvissa upeissa ympäristöissä, kuten Torinon kuninkaallisessa Palazzo Realessa.

Pääroolissa Tuhkimona esiintyy ukrainalainen mezzosopraano Lena Belkina. Muissa rooleissa: Edgardo Rocha, Annunziata Vestri, Anna Kasyan, Carlo Lepore, Simone Alberghini ja Lorenzo Regazzo.

Kapellimestari: Gianluigi Gelmetti
Orkesteri: Italian radion sinfoniaorkesteri
Tv-ohjaus: Carlo Verdone
Kuvaus: Ennio Guarnieri
Animaatio-osuudet: Annalisa Corsi ja Maurizio Forestieri

Lisätietoa ohjelmasta

(Cenerentola/Cinderella: A Live Fairytale, Italia 2012) Tuotanto: Andrea Andermann/Rada Film

Suosittele44 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anna

Miksi tätä on katsottu Areenasta niin vähän? Vain alle 1600 kertaa!? Tämä hieno satuooppera ansaitsisi paljon enemmän katsojia. Rossinin musiikki on kaunista, oopperan toteutus upea. Kävin viime joulukuussa katsomassa La Cenerentolan Helsingissä oopperatalolla, mutta en vieläkään saanut tarpeekseni tästä upeasta oopperasta, vaan halusin katsoa myös Andermannin version. Kiitos Ylelle, että tämä oli mahdollista katsoa Areenasta!

Anonyymi

Tämän oopperan katsoin ja nauhoitin. Mutta tämä löytyy myös youtubesta englannin kielisin tekstein ja sieltä olen katdonut. Edgardo Rocha on ihana. :)

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook