YLE Teema

 

Kino Klassikko

Tuuleen kirjoitettu

Julkaistu torstaina 20.05.2010 0 kommenttia 176 suositusta

sunnuntai 22.8. klo 18.00

Douglas Sirkin melodraamaklassikko Tuuleen kirjoitettu (Written on the Wind, USA 1956) kertoo menestyvän miljonäärin hulivilipojasta ja tämän lapsuudenystävästä, jotka ajautuvat törmäyskurssille yhteisen rakkauden myötä.

Kyle on upporikas ja hemmoteltu hurjapää, jonka isä on öljypohatta. Kylen paras kaveri on isänsä yrityksessä työskentelevä reilu ja luotettava Mitch. Miehet tapaavat firman hehkeän sihteerin Lucyn, johon molemmat rakastuvat korviaan myöten. Nainen kiinnostuu Kylesta, joka tunnustaa Lucylle tunteensa ennen kuin Mitch ehtii tehdä elettäkään, ja pari menee naimisiin. Kyle parantaa tapansa ja lopettaa juopottelun. Kaikki sujuu hyvin, kunnes lääkäri kertoo Kylelle, että tämä ei ehkä koskaan saa lapsia.

Kyle musertuu uutisesta ja aloittaa juomisen uudestaan. Lisää dramatiikkaa tuo Kylen sisko Marylee, joka on jo pitkään ollut ihastunut Mitchiin. Mitch kuitenkin pitää tätä enemmänkin siskonaan kuin morsianehdokkaana. Samaan aikaan Lucy saa tietää olevansa raskaana, mutta musertunut Kyle ei jaksa uskoa lapsen olevan hänen. Mustasukkainen Marylee laittaa liikkeelle huhun Mitchin ja Lucyn suhteesta...

Lisätietoa ohjelmasta

Tuuleen kirjoitettu (Written on the Wind, USA 1956) Ohjaus: Douglas Sirk. Pääosissa: Rock Hudson, Lauren Bacall, Dorothy Malone, Robert Stack. Kesto: 99 min. Tuotanto: Universal International Pictures.

Edellinen esitys 25.6.2006 (TV2)

Suosittele176 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

26.2. Teemalauantai: Rock Hudson

Teemailta on omistettu 1950-60-lukujen romanttiselle sankarille, joka antoi aidsille julkiset kasvot. Dokumentin jälkeen nähdään scifiä ja kauhua yhdistelevä John Frankenheimerin elokuva Tapaus Wilson (K15). Hudson tekee siinä uransa parhaisiin kuuluvan roolin miehenä, jonka identiteetti vaihtuu.

Suurinta elämässä

Douglas Sirkin tunteikas melodraama menestyneestä näyttelijättärestä ja hänen mustasta palvelijastaan, jonka puoliverinen tytär kieltää äitinsä. Pääosassa Lana Turner.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook