YLE Teema

 

Kino Klassikko

Uusien tähtien alla

Julkaistu tiistaina 18.05.2010 0 kommenttia 189 suositusta

Kaikkien aikojen kyyneltenpusertajiin lukeutuva melodraama naisesta, joka yllättäen kokee mahdottoman romanssin.

sunnuntai 20.6. klo 18.00

Bette Davis ja Paul Henreid näyttelevät pääosia 1940-luvun alun loisteliaassa melodraamassa, jonka tunnemyllerryksiä säestää Max Steinerin musiikki.

Nuori Charlotte Vale (Bette Davis) elää dominoivan äitinsä talutusnuorassa – hänen itsetuntonsa on nolla ja hän on hermoromahduksen partaalla. Charlotten veljen vaimo pitää tilannetta niin pahana että esittelee Charlotten psykiatri Jaquith’lle (Claude Rains), joka lähettää Charlotten parantolaan.

Päästessään eroon äidistään ja saadessaan hieman tilaa hengittää Charlotte löytää itsensä, päättää murtautua kuorestaan ja lähtee risteilylle Etelä-Amerikkaan. Matkalla hän rakastuu Jerry Duranceen (Paul Henreid), joka puolestaan on juuttunut rakkaudettomaan avioliittoon tyttärensä takia.

Palatessaan matkalta Charlotte on muuttunut ja itsenäinen nainen, mikä ei hänen äitiään miellytä. Kun äiti yllättäen menehtyy, Charlotte tuntee valtavaa syyllisyyttä, jota hän lähtee jälleen selvittämään parantolaan. Siellä hän kohtaa Jerryn tyttären Tinan, jonka kohtalo on hyvin samankaltainen kuin hänen omansa. Sen sijaan että rikkoisi Durrencen avioliiton Charlotte tekee suuren uhrauksen.

Lisätietoa ohjelmasta

Uusien tähtien alla (Now, Voyager, USA 1942). Ohjaus: Irving Rapper. Pääosissa: Bette Davis, Claude Rains, Paul Henreid. Perustuu Olive Higgins Proutyn teokseen.

Suosittele189 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

26.6. Teemalauantai: Juhannus Ingmarin kanssa

Teema viettää pohjoismaista juhannuspäivää Ingmar Bergmanin kaitafilmien sekä ohjaajan kesäisen mestariteoksen, elokuvan Mansikkapaikka seurassa.

Kuinka äkäpussi kesytetään

Kaikkien aikojen avioriita kaikkien aikojen riitaisimman näyttelijä-avioparin tulkitsemana, Shakespearen pohjalta. Pääosissa Elizabeth Taylor ja Richard Burton.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook