YLE Teema

 

Vempainmies Stephen Fry

Julkaistu keskiviikkona 18.09.2013 0 kommenttia 112 suositusta

torstai 24.10. klo 20.30

Britannian suosituin neropatti Stephen Fry ei elä niin kuin tavalliset tallaajat. Hän ei juutu ruuhkiin, työnnä omia ostoskärryjään tai edes pitele omaa hammasharjaansa. Hän on vapautunut näistä arjen vaivoista rakastamiensa teknisten vempainten avulla.

Uudessa sarjassa Stephen Fry esittelee arkisia ja ihmeellisiä laitteita menneisyydestä ja nykyajasta. Joka jaksossa hän myös yrittää itse keksiä uuden laitteen, joka löisi kaikki vanhat laudalta!

Osa 1. Stephen etsii keinoja tehdä työmatkaliikenteestä sujuvampaa ja hauskempaa. Jaksossa nähdään muun muassa maailman pienin sähköauto ja hyvin epätavallinen polkupyörä.

Osa 2. Tässä jaksossa yritetään helpottaa ostosten tekoa ja ruuanlaittoa. Stephen ajelee kaupassa automaattisella ostoskärryllä ja testaa huippuluokan grillejä ja erilaisia keittiövempaimia valmistaessaan ystävilleen upeaa illallista.

Osa 3. Töistä luisteleminen on helpompaa tekniikan avulla. Tässä jaksossa Stephen kokeilee kynää, joka toimii tietokoneen syöttölaitteena ja kiireisille johtajille suunniteltua nukkumakapselia. Lisäksi Stephen yrittää lähettää robotin itsensä sijasta suureen palkintogaalaan.

Osa 4. Tämän jakson aiheena on koneellinen viihde. Stephen testaa lemmikkivempaimia, automaattista cocktailkonetta ja biljardissa avustavaa konetta. Hän myös yrittää tietokonepelimarkkinoille maailman suurimmalla ja sosiaalisimmalla pelillä.

Osa 5. Voiko uusimman teknologian avulla päästä huippukuntoon? Stephen Fry kokeilee huippumodernia juoksumattoa ja laihdutuslaitetta. Myös kauneudenhoidossa uskotaan tekniikan apuun.

Osa 6. Teknologia ja joulu liittyvät tiiviisti yhteen. Laitteita löytyy lahjapaketeista, ne auttavat jouluvalmisteluissa ja roikkuvat kuusesta. Stephen Fry selvittää, mitkä keksinnöt ovat ajankohtaisia juuri nyt.

Lisätietoa ohjelmasta

(Stephen Fry: Gadget Man, Britannia 2012) 

Löydä lisää:

tekniikka, Stephen Fry
Suosittele112 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook