YLE Teema

 

Vicky Cristina Barcelona (12)

Julkaistu maanantaina 25.03.2013 0 kommenttia 52 suositusta

maanantai 1.4. klo 17.10

Woody Allenin 2000-luvun parhaimpiin töihin lukeutuva Vicky Cristina Barcelona on Barcelonassa kuvattu romanttinen komedia, jossa Scarlett Johanssonin ja Rebecca Hallin esittämät amerikkalaisnaiset viettävät kesää Katalonian pääkaupungissa. He kohtaavat paikallisen taiteilijan (Javier Bardem), rakastuvat tähän samaan mieheen - ja törmäävät lopulta myös taiteilijan temperamenttiseen vaimoon (Penélope Cruz).

Javier Bardemin ja Penélope Cruzin energisoima rakkauden karuselli oli arvostelumenestys, ja se toi Cruzille Oscarin parhaasta sivuosasta. Elokuvan ensi-ilta oli vuonna 2008 Cannesin elokuvajuhlilla.

Elokuva on esitetty viimeksi televisiossa Woody Allen -teemalauantaina 9.3.2013.

Lisätietoa ohjelmasta

Vicky Cristina Barcelona, Espanja / USA 2008. O: Woody Allen. N: Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Javier Bardem, Penélope Cruz, Patricia Clarkson.

Suosittele52 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Garpin maailma (12)

John Irvingin menestysromaaniin perustuva elokuva kirjailijanurasta haaveilevasta Garpista, tämän omalaatuisesta feministiäidistä, rakkaudesta, pettymyksistä ja erilaisista tavoista katsoa maailmaa. Pääosissa Robin Williams ja Glenn Close.

Sota ja rakkaus (12)

Woody Allen on pelkurimainen tsaarin ajan neurootikko, joka aikoo murhata Venäjälle hyökänneen Napoleonin. Slapstick-huumoria, klassista venäläistä kirjallisuutta, filosofisia keskusteluja ja elokuvaviitteitä luovasti yhdistelevän komedian naispääosassa on Diane Keaton.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook