YLE Teema

 

Vogue - muotitoimittajien mahti

Julkaistu keskiviikkona 30.04.2014 0 kommenttia 24 suositusta

perjantai 9.5. klo 18.15

Vuonna 1892 ensimmäisen numeron julkaissut Vogue-lehti juhli 2012 pyöreitä vuosia. Tätä juhlistaa myös lehden legendaarisista muotitoimittajista (fashion editors) tehty dokumentti. Muotitoimittajat päättävät, miltä lehden muotikuvat näyttävät - keitä niissä esiintyy, missä, miten ja missä vaatteissa.

Suunnittelutyö on perusteellista puuhaa, kun kaikki editorit ovat suuria persoonia ja suhtautuvat työhönsä taiteilijan intohimolla. Vuosikymmenten aikana tapahtuneet muutokset yhteiskunnassa ja naisen asemassa heijastuvat myös kuviin.

Dokumentissa ovat haastateltavina muun muassa Voguen päätoimittaja Anna Wintour, nykyiset ja entiset muotitoimittajat Grace Coddington, Tonne Goodman, Polly Allen Mellen, Carlyne Cerf de Dudzeele, Camilla Nickerson, Phyllis Posnick ja Babs Simpson, Voguen mallina toimineet Nicole Kidman ja Sarah Jessica Parker sekä muotisuunnittelijat Alber Elbaz, Nicolas Ghesquière, Marc Jacobs ja Vera Wang.

Lisätietoa ohjelmasta

Vogue - muotitoimittajien mahti (In Vogue: The Editors Eye), USA 2012. Ohjaus Fenton Bailey & Randy Barbato.

Suosittele24 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

10.5. Teemalauantai: Muoti-ikonit

Teeman muotiviikon päättävässä teemaillassa tutustutaan kahteen oman aikansa tyyli-ikoniin: supermalli Kate Mossiin ja legendaariseen muotitoimittajaan Diana Vreelandiin.

Bailey, muotikuvaaja

Dokumenttielokuva 1960-luvun svengaavan Lontoon symboliksi nousseesta englantilaisesta valokuvaajasta David Baileystä, joka on kauneuden palvoja ja hiomaton timantti vielä seitsemänkymppisenäkin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook