YLE Teema

 

Vuoden 39 salaliitto (12)

Julkaistu keskiviikkona 05.01.2011 7 kommenttia 285 suositusta

maanantai 2.9. klo 21.55

Stephen Poliakoffin kirjoittaman ja ohjaaman jännityselokuvan tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan aattoon, kesään 1939. Vuonna 2009 valmistunut salaliittotrilleri merkitsi Poliakoffin paluuta teatterielokuviin kymmenen vuoden tv-työskentelyn jälkeen. Pääosaa esittää Romola Garai. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Bill Nighy, David Tennant, Hugh Bonneville, Jeremy Northam ja Julie Christie.

Britanniassa kiistellään siitä, miten tulisi suhtautua Hitleriin ja natsi-Saksan laajentumispyrkimyksiin. Virallinen Britannia pääministeri Chamberlainin suulla haluaa säilyttää neuvotteluyhteyden Saksan kanssa. Churchill vastustaa jyrkästi lepytystaktiikkaa uskoen sen antavan vain lisää armonaikaa ennen kuin Britannia joutuu Wehrmachtin iskun kohteeksi. Ketkä ovat isänmaan asialla?

Nuori nainen törmää salaiseen natsimieliseen suunnitelmaan. Alkaa kujanjuoksu, jossa on panoksena paitsi läheisten ihmisten henki myös koko Euroopan tulevaisuus.

Lisätietoa ohjelmasta

Vuoden 39 salaliitto (Glorious 39). Käsikirjoitus & ohjaus: Stephen Poliakoff. Pääosissa: Romola Garai, Bill Nighy, Julie Christie, Eddie Redmayne, Hugh Bonneville, Juno Temple, David Tennant ja Christopher Lee. Tuotanto: BBC, Talkback Thames, Britannia 2009.

Suosittele285 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Arvoitusten talo (12)

Stephen Poliakoffin arvoituksellinen tv-elokuva kahden erilaisen miehen omalaatuisesta suhteesta ja vanhan arvorakennuksen kätkemistä salaisuuksista. Pääosassa Michael Gambon.

Lumottu Mary (12)

Arvokas vanha nainen saapuu suureen taloon ja avaa sen asukkaalle näkymän menneisyyden mystisiin tapahtumiin. Stephen Poliakoffin tv-elokuva on jatkoa Arvoitusten talolle.

Kommentit

Glorious 39

Kiitos! Kiva, että saatiin tämä vangitseva draama ruutuun näin tuoreeltaan! Nuori nainen löytää äänilevyn (eikä asiapapereita); näennäisen viaton tapahtuma, joka muuttaa kaiken hänen elämässään.

Oranssi

Moi!
Saisipa Ylen etusivulle ohjelman linkkiin vuosiluvun 1939 vuosiluvun 1039 sijaan!

It's not always a good place to go - past

Kiitos tästä uusinnasta. Elokuva ei varsinaisesti kerro "salaliitosta" tai politiikasta, vaan yhdestä (etuoikeutetusta) perheestä vuoden 1939 Britanniassa. Erilaiset näkemykset uhkaavasta sodasta muuttavat perhettä. Poliakoffin elokuvien juonta ei arvaa ennalta; niistä on formaatti kaukana. Onneksi.

TBi

Ja nyt siinä lukee vuoden 39. Kuinka vaikeaa on kirjoittaa oikein?

Anonyymi

"Ei varsinaisesti kerro salaliitosta eikä politiikasta." Täh? Eikö juuri niistä.
Ilmeisesti Poliakoffin juutalaisuus(?) on osasyy uskottavaan kerrontaan. Yksilön kautta karmea lähihistoria aukeaa piinaavalla tavalla.

Kehuja-kehuja

Joskus kitisen YLEn ohjelmista.. mutta nyt täytyy kyllä kehua: Poliakoff:in teokset ovat aina huikeita! Suurkiitokset, että olette ostaneet tämän. Toki tämä on jo ajat sitten nähty, mutta ilolla katson uudestaan ja mukava että voi keskustella siitä muidenkin kanssa.

Dancing on the edge - milloinkas tämä nähdään?

Anonyymi

Olipas vangitseva elokuva. Piinaavaa jännitystä näennäisesti viileän ulkokuoren alla. Myös aihe oli kiinnostava. Satuin löytämään elokuvan ihan sattumalta täältä areenasta. Poliakoff on ihan uusi tuttavuus ja aion tutustua lisää hänen tuotantoonsa.

Kiitos laatuelokuvasta!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook