YLE Teema

 

Yhteinen sävel -konsertti Kerkko Koskisen johdolla

Julkaistu torstaina 29.10.2009 0 kommenttia 296 suositusta

Ei aika mennyt koskaan palaa - paitsi entistä ehompana!

Yhteinen sävel -konsertti

Yhteinen sävel -tv-sarjan päätteeksi lähdetään konserttiin, jossa slaavilaiset iskelmäklassikot soivat Kerkko Koskisen uusina komeina sovituksina. 27-henkisen orkesterin solisteina laulavat sovittajan lisäksi Paula Koivuniemi, Vuokko Hovatta, Pauli Hanhiniemi ja Tuure Kilpeläinen. Konsertti on taltioitu lokakuussa.

Yhteinen sävel on soinut YLEn kanavilla kaihoisasti läpi syksyn. Musiikista ja historiasta ammentava runsaudensarvi saa komean päätöksen, kun lokakuussa taltioidun konsertin mollisoinnut johdattavat uudelleen sille vaiheikkaalle taipaleelle, jonka varrelta löytyvät sota, Kekkonen idänsuhteiden takuumiehenä, kyräilyä, ystävyyttä, yhteistyötä ja rockia yli rajojen.

Mustat silmät, Moskovan valot, Rakastan elämää, Valkoakaasiat, Unohtumaton ilta... Iskelmät ovat punoneet Suomen ja Neuvostoliiton historiat toisiinsa. Yhteinen sävel -konsertissa kuullaan näitä rakastettuja venäläisiä klassikkoiskelmiä, jotka ovat nyt saaneet uuden elämän sovittaja-tuottaja Kerkko Koskisen käsissä. Sovitukset on julkaistu levynä Ei aika mennyt koskaan palaa - Yhteinen sävel.

Suuria sävelmiä tulkitsevat konsertissa Koskisen lisäksi yhdessä ja erikseen Paula Koivuniemi, Vuokko Hovatta, Pauli Hanhiniemi ja Tuure Kilpeläinen. Kappaleet soivat jousien, puhaltimien ja rytmisektiosta koostetun 27-henkisen orkesterin tahdissa.

”Slaavilaisen kaihon mausteina on jazzia, salaisia agentteja, elokuvallisuutta, komisario palmua, veijarimaisuutta, vodkaa ja shampanjaa.” Näin luonnehtii sovituksia Juhani Kansi, Yhteinen sävel -projektissa alusta asti mukana ollut YLE Populaarimusiikin päällikkö.

Lisää radion, television, internetin ja musiikkimaailman yhteen tuoneesta Yhteisestä sävelestä: yle.fi/yhteinensavel 

Suosittele296 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook