YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Yle Live: Oulun Musiikkivideofestivaalit 2013

Julkaistu perjantaina 23.08.2013 0 kommenttia 26 suositusta

sunnuntai 25.8. klo 23.01

Miten voi suomalainen musiikkivideo vuonna 2013? Yle Live: Oulun Musiikkivideofestivaali 2013 -ohjelma nostaa hattua suomalaiselle musiikkivideolle sekä 20 vuotta täyttävälle OMVF:lle. Lähetyksessä esitetään kaikki festivaalilla palkitut ja kunniamaininnan saaneet videot sekä toimituksen valitsemat suosikit. Lisäksi ohjelmassa haastatellaan musavideo-ohjaajia, muusikoita ja asiantuntijoita paikan päällä Oulussa.

”Musiikkivideo elää kenties voimakkainta kauttaan, mitä tulee videoiden katseluun ja kulutukseen sitten alkuperäisen MTV:n perustamisen.” Näin valoisana musiikkivideokulttuurin nykytilan näkee ohjaajakonkari Pete Veijalainen, jonka 10-vuotisen uran asiakaskuntaan kuuluvat mm. Maija Vilkkumaa, Zen Cafe, Teräsbetoni ja Eleanoora Rosenholm. Veijalaisen kollega Finn Andersson komppaa: ”(Musiikkivideon tulevaisuus) on hyvin turvattu, koska kyseiselle tuotteelle on aina kysyntää ja uusia rohkeita kokeilijoita tuntuu riittävän.”

Numeroidenkin valossa suomalainen musiikkivideo voi mainiosti. OMVF viettää 20. juhlavuottaan ja kotimaiseen kilpailuun lähetettiin ennätykselliset 386 musiikkivideota. Näistä 131 valikoitui kisaamaan Kultapumpelista (pääpalkinto), Teinipumpelista (nuoren lupaavan ohjaajan palkinto), Kansanpumpelista (yleisöpalkinto) sekä kuudesta kunniamaininnasta. Yle.fi/musiikki palkitsee Kansanpumpeli-voittajan diplomilla sekä värinmäärittelyajalla.

Yle.fi/musiikki on nimennyt elokuun Musavideokuukaudeksi. Asiaa lähestytään monelta eri kantilta kun tarjolla on suomalaisten ohjaajien lähikuvia, kansallista ja kansainvälistä videokulttuuria, ysärivideoita, nettivideokulttuuria sekä Ylen Elävän arkiston retro-aarteita.

Musavideokuukausi yle.fi/musiikki -sivuilla

Suosittele26 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook