Videopäiväkirja - viides viikko

Julkaistu perjantaina 24.09.2010 39 92

 

Kristalla on palava halu ymmärtää vieraita kulttuureita ja palava halu hankkia tietoa. Mutta riittääkö se?

 

Muslimielämää

 

Suosittele92 Suosittelee

perjantaina 24.09.2010

Eijalle: Islamissa nainen,jonka mies on kuollut,ei tietenkaan paase hautaamaan miestaan,vaan han myos joutuu viettamaan 4 kuukautta eristyksissa kotonaan eli ikaan kuin kotiarestissa. Tana aikana han ei saa nahda ketaan miehia,muita kuin lahisukulaisia. Tama sen vuoksi,etta jos vaimo saattaa olla raskaana,niin se sitten selviais taman 4 kuukauden kotiarestin aikana.Missa ei ole mitaan jarkea,silla on sama vaikka nainen olisi 100 vuotias,jolloin raskaudesta tuskin vaaraa,joutuu han tahan karanteeniin 4kk iasta huolimatta.

perjantaina 24.09.2010

Profeetta Muhammed oli 52-vuotias ja Aisha 9-vuotias, kun he solmivat avioliiton ja täydellistivät sen seksuaalisesti. Aisha oli Muhammedin toinen vaimo. Muhammed noudatti arabialaista tapaa avioituessaan tytön kanssa, jolla oli juuri ollut ensimmäiset kuukautisensa. Hän ei siis suinkaan ollut ensimmäinen, joka teki niin.

Muhammed ei osoittanut teollaan ainoastaan hyväksyvänsä asian, vaan myös varmisti, että tavan noudattamista jatkettaisiin, asettamalla oman ”sunnansa”, elämäntyylinsä jumaliseksi ihanteeksi, jota muslimien tulisi seurata. Muhammedin teko ja hänen opetuksensa avioliitosta loivat näin islamilaisen perinnäistavan: Tyttölapsia pidetään aikuisina ja näin ollen täysin valmiina avioliittoon ja seksuaalisuhteeseen heidän saatuaan ensimmäiset kuukautisensa.

Monien lännen muslimien on vaikea hyväksyä, että Aisha oli vasta 9-vuotias, kun heidän profeettansa oli seksuaalisuhteessa hänen kanssaan. Arvostetuimmat Hadithit sekä islamilaiset tiedemiehet historian aikana kuitenkin todistavat Aishan olleen 6-vuotias kihlautuessaan ja 9-vuotias aloittaessaan sukupuolielämän Muhammedin kanssa.

Muhammedin sunna eli elämäntyyli on johtanut lailliseen lasten hyväksikäyttöön islamilaisessa maailmassa. Monet lapsista on pakotettu, joko isiensä, perheidensä tai perheidensä taloudellisen tilanteen vuoksi hyväksymään avioliitto miehen kanssa, joka on kyllin vanha olemaan heidän isoisänsä. Muut tytöt eivät luultavasti edes tiedä, mihin ryhtyvät, kun heille ehdotetaan avioliittoa.

Ensimmäisten kuukautisten jälkeen näitä lapsia arvostetaan suuresti neitsyydestään. He joutuvat liian useasti vanhojen himokkaiden miesten hyväksikäyttämiksi, jotka ostavat tytöt myötäjäisillä ja käyttävät heitä seksuaalisten tarpeidensa tyydyttämiseen ja lasten synnyttämiseen. Heidät jätetään elämään toisen luokan kansalaisina kulttuurissa, joka pohjautuu Muhammedin elämään.

Ihmisen teot osoittavat hänen mielenlaatunsa ja “pyhyytensä”.

perjantaina 24.09.2010

Yksi arvostetuimmista ja luotetuimmista Hadithien kirjoittajista Sahih Bukhari Volume 7,Book 62,No.16
kirjoittaa Muhammedin muslimimiehiä naimaan nuoria tyttöjä eli lapsia,koska heidän kanssa mies voi leikkiä ja opettaa mieleisekseen. Joten kyllä islamissa siihen ihan kehoitetaan. Kuvottavaa asiaa näistä on www.faithfreedom.org ja memri tv youtubessa.

perjantaina 24.09.2010

en tiedä kuka tuo Sahih Bukhari oikein on, mutta puhuu ihan mitä sattuu. jos joku vielä uskoo että hän puhuu totta islamista niin huh,huh. Koraanissa ei ole missään kohtaa käsketty ottamaan lapsivaimoa, sitäpaitsi aisha oli yli 20v. kun hän meni naimisiin profeetan kanssa. sanokoon sunnalaiset hädithit mitä vaan.

perjantaina 24.09.2010

Muslimi et ainakaan ole,kun et tunne koraania etkä Sahih Bukharia,joka on arvostetuin Hadithien kirjoittaja.
Nykymuslimit yrittävät kiivaasti väittää,että Aisha olisi ollut vanhempi. Silloin täytyy todeta,että koraani ja arvostetut sunnat eli hadithit ovat kaikki valetta!

perjantaina 24.09.2010

Sahih al-Bukhari 7:62:88; Ursa on kertonut: Profeetta kirjoitti (aviosopi­muksen) Aishan kanssa tämän ollessa 6-vuotias ja pani avioliiton täy­tän­töön [ts. oli ensi kerran suku­puoliyhteydessä Aishan kanssa] tämän ol­lessa 9-vuotias, ja Aisha oli hänen kanssaan yhdeksän vuotta (ts. hä­nen kuole­maansa asti).

Tässä kohtia,joista voi tarkistaa Aishaa koskevat tiedot. Sahih Bukhari vol.8.book 73.no.151,
Sahih Muslim book 008 No.3311, Sahih Bukhari 5.236, Sahih Bukhari 5.234 ja Sunan Abu-Dawud Book 41.No.4915,No.4916 ja 4917. Tässä teille profeetan tietoa hänen lapsivaimostaan,joka oli 6 tai 7 vuotias näissä haditheissa.

Kaikki islamia opettavat sivustot ja kirjat kertovat näiden Sahih Bukharin,Sahih Muslimin ja muiden haditheja.
Imaamit siteeraavat ja opettavat näiden kirjoittajien haditheja.

perjantaina 24.09.2010

Monien lännen muslimien on vaikea hyväksyä, että Aisha oli vasta 9-vuotias, kun heidän profeettansa oli seksuaalisuhteessa hänen kanssaan. Arvostetuimmat Hadithit sekä islamilaiset tiedemiehet historian aikana kuitenkin todistavat Aishan olleen 6-vuotias kihlautuessaan ja 9-vuotias aloittaessaan sukupuolielämän Muhammedin kanssa.Muhammed itse oli jo yli 50 vuotias silloin.

perjantaina 24.09.2010

miten te voitte väittää mikä hädith on luotettava ja mikä ei kun ette edes ole muslimeita? Mistä edes tiedätte miten hädith todetaan luotettavaksi? oikea muslimin tiedon lähteenä on Koraani sekä Profeetta Muhammedin hädith. Koraanissa ei ole kohtaa missä kehoitetaan ottamaan lapsivaimoja. Missä se kohta Koraanissa on? En tiedä kuka olet ja mistä noita hädithejä poimit, mutta Aisha ei ollut 6v.mennessään naimisiin.

Kehoittaisin jokaista miettimään ensisijaisesti omaa elämäänsä ja sitten lähtemään arvostelemaan muita. Jos te luulette olevanne fiksuja kirjoittaessanne tänne ja muille palstoille typeryyksiä niin ootte väärässä. Nolaatte vaan itsenne.

Eija, Kirsikka ja Pasi, luulette olevanne viisaita, mutta kaikki nauraa teille.heheheheheh....

ja hei daa, luuletteko että joku maahanmuuttaja ois täällä jos ne vois mennä kotimaahan. Kuka jaksaa päivästä toiseen kuunnella teidän haukkuja ja loukkauksia.Toivottavasti te ette koskaa joudu sellaiseen tilanteeseen, että tarvitsisitte jonkun apua...

perjantaina 24.09.2010

Suomessa monet luulevat, että maahanmuuttajat ovat täällä, vaikka voisivat asua kotimaassaan. Syy on yksinkertaisesti se, että Suomessa on mahdollista elää tekemättä työtä ja saa nauttia vastikkeetta sosiaalieduista ja muista tyhmien suomalaisten jakelemista hyödykkeistä.

lauantaina 25.09.2010

Lainaus KHO:n päätöksestä (KHO:2009:86)

"Suomesta B ei kertomansa mukaan tiedä mitään. B on ilmoittanut, että he eivät voi viettää perhe-elämää Etiopiassa, koska hänellä ei ole työtä siellä. Suomessa se B:n mukaan on mahdollista, koska elämä siellä on ilmaista."

lauantaina 25.09.2010

Asun muslimimaassa ja muslimin kanssa naimisissa vuosikymmenia.Kysyin sukulaisiltani haditheista ja Aishasta.
Heidan mukaan hadithit ovat Muhammedin elamasta ja opetuksista kertomaa dokumenttia,eika heidan tule kysella tai ihmetella tai arvostella Muhammedin tekoja tai sanomisia tai kaytosta. He,sukulaiseni tassa muslimimaassa,jossa on jyrkka islamin laki,ovat koko ikansa opiskelleet jo kouluissa islamia,ja ovat hartaita muslimeita,joten luotan heidan sanaansa enemman kuin jonkun suomalais kaanynnais tyttosen selityksiin.
Aisha oli lapsi,halusitpa tai et! Se asia ei siita muutu,vaikka kuin vaittaisit muuta!

lauantaina 25.09.2010

Se muslimi tuolla joka ei usko haditeihin,voi mennä katsomaan ja kuulemaan suoraan islamin oppineiden moskeijoiden imaamien ja sheikkien suusta islamin opetusta memri tv youtubessa ja www.faithfreedom.org on nauhoja. Ne on tekstitetty englanniksi,mutta tokihan sinä muslimina osaat arabiaa,jolla nämä islamin oppineet puhuvat näissä nauhoissa. Arabia on ainoa kieli,jota islam tunnustaa.Muut ovat käännöstä vain.

lauantaina 25.09.2010

Ajatus että ryhmä muslimeja kokeilisi elää kristinuskon mukaan on vähintään yhtä huono kuin tämän ohjelman sisältö siinä mielessä että kristinusko on ihmisen sisäinen asia. Niin se tavallaan on muslimillekin paitsi että ulkoiset asiat ja toimitatavat korostuvat selvästi. Jos asut kritityssä valtiossa (Suomi) et sillä perusteella ole kristitty. Et edes siinä tapauksessa että olet kirkon jäsen. Usko on ihmisen sisäinen asia; rauha, armo ja turva Jumalassa ja Jeesuksessa Kristuksessa ja uusi elämä Pyhän Hengen johdatuksessa. Siitä seuraa myös moni ulospäin näkyvä asia. Moni luulee että kristinuskokin perustuu joidenkin säätöjen (esim. käskyt) noudattamiseen.

lauantaina 25.09.2010

Hiukan tässä jaksossa ihmetytti:
- purkki-hernekeitto... ajatus sinänsä oli hyvä.
- Pasin loukkaavat ja typerät jutut... kertoo asenteista ja stereotypioista.
- puhdistautuminen ja syntien poispeseminen... ei ne mihinkään vedellä lähde tai katoa.

Kannattaa tosiaan miettiä tänä päivänä sitäkin millainen elämä johtaa hyvään lopputulokseen jo täällä eläessä ja kerran iankaikkisuudessa.

lauantaina 25.09.2010

Sinulle muslimimaan asukas..RAUHA OLKOON SINUN KANSSASI. (koraanissa sanotaan: jos tietämättömät kiistelevät teidän kanssanne sanokaa: Rauha olkoon teidän kanssanne.) Ainut Sahih kirja on Koraani.

lauantaina 25.09.2010

Salaam sinulle,muslimi! Rauha olkoon kanssasi koraanin sanoman mukaan!
Herrasi antoi enkeleille ilmoituksen: “Minä olen teidän kanssanne. Vahvistakaa niitä, jotka uskovat. Minä asetan pelon uskottomien sydämeen. Hakatkaa poikki heidän kaulansa ja raa­jan­sa!” (Koraani 8:12) “Tässä teille; maistakaa nyt sitä! Uskottomia odottaa tulen rangaistus.” (Koraani 8:14)

Tiedättehän te kyllä, kuinka kävi niiden teistä, jotka rikkoivat sapattia; me sanoimme heille: “Muuttukaa hal­veksituiksi api­noik­si!” (Koraani 2:65)

Sano: Te, joilla on Kirja, kostatteko te meille muuta kuin sen, että me uskomme Allahiin ja siihen, mitä meille on lähetetty ja mitä on aikaisemmin lähetetty? Kostatteko te meille vain sen, että useimmat teistä ovat syntisiä? Sano: Kerronko minä teille, kuka saa pahimman palkan Allahin luona? Ne, jotka Allah kiroaa ja joihin Hän vi­hastuu tehden heistä apinoita, sikoja ja epä­ju­ma­lan­pal­ve­lijoita. He ovat huonoimmassa asemassa ja kauimmas eksyneet tasaiselta tieltä. (Koraani 5:59-60)

Uskovaiset, älkää ottako juutalaisia ja kristittyjä ystäviksenne; he ovat toistensa ystäviä. Joka ottaa heitä ystä­väkseen, kuuluu heihin. Allah ei johdata väärintekijöitä. (Koraani 5:51)

Uskovaiset, uskottomat ovat epäpuhtaita. Älkööt he siis saako lähestyä suojeltua temppeliä enää tämän vuoden jälkeen. (Koraani 9:28)

Vain koraania!
Taistelkaa niitä Kirjan ihmisiä (juutalaisia ja kristittyjä) vastaan, jotka eivät usko Allahiin ja viimeiseen päi­vään, eivät pidä kiellettynä sitä, mitä Allah ja Hä­nen profeet­tansa ovat kieltäneet, eivätkä ota us­konnokseen totuuden us­kontoa (ts. islamia). Tais­telkaa heitä vastaan, kunnes he maksavat nöyrinä ve­ronsa. (Koraani 9:29)

Ja kun taistelu sitten alkaa, muslimien tulee Allahin käs­kystä olla armottomia ja jul­mia “uskotto­mia” kohtaan (Koraani 48:29). Muhammadin asettaman esi­ku­val­lisen mallin mukaisesti “uskotto­mien” miehet tapetaan ja omaisuus, naiset ja lapset otetaan sotasaaliiksi

Mujahidinien, islamin uskontaistelijoiden, tapa surmata uskottomat katkaisemalla näiden kaulat ja huutamalla samalla “Allahu-Akbar!” noudattaa siis suoraan Muhammadin omalla käytöksellään asettamaa mallia, ja se vastaa myös Allahin enkeleilleen antamaa käskyä katkoa uskotto­mien kaulat ja raajat (Koraani 8:12):

lauantaina 25.09.2010

Koraani on ainut Sahih,viis haditheista! Koraanissakin on kyllin!

Muslimiterroristien laajalti harrastama pankkivankien ottaminen lunnaiden toivossa perustuu sekin suoraan Allahin Koraanissa (47:4) antamaan käskyyn:

Kun kohtaatte taistelussa uskottomia, sivaltakaa heitä niskaan! Kun olette alistaneet heidät, sitokaa heidät köy­siin vapaut­taaksenne heidät joko suosionosoituksena tai lunnaita vastaan. Tehkää näin, kunnes sodan taakka on laskettu selästänne. Jos Allah tahtoisi, Hän sel­viytyisi heistä itse, mutta Hän tahtoo koetella teitä toisillanne. Niiden teot eivät mene hukkaan, jotka surmataan Allahin tiellä. Allah johdattaa heidät, pitää heistä huolen ja ko­koaa heidät Paratiisiin, josta Hän on kertonut heille. (Koraani 47:4)

”Ja varustakaa (muslimit) heitä vastaan niin suuri sotavoima ja hyvin ravittuja ratsuja kuin vain voitte, säikyttääksenne siten sekä Jumalan vastustajat että omat vihollisenne.” Suura 8:60

”Taistelkaa heitä (ei-muslimeja) vastaan (tai: tappakaa heidät), Jumala rankaisee heitä teidän kädellänne ja saattaa heidät häpeään.” Suura 9:14

” Ette te (muslimit) surmanneet heitä, vaan Jumala heidät surmasi; etkä sinä (Muhammed) ampunut, kun joustasi käytit, vaan Jumala ampui.” Suura 8:17
As Salaam Aleikum u rahmatullaa!

lauantaina 25.09.2010

Ainut Sahih,Koraani jatkaa totuutta:
Naiset eivät ole tasaarvoisia. Jos mies tappaa toisen miehen hänet voidaan myös teloittaa mutta jos hän tappaa naisen, niin sitä ei seuraa kuoleman rangaistusta Suura(2:178) Naiset ovat epäpuhtaita. Jos mies koskettaa naista ennenkuin hän rukoilee hänestä tulee epäpuhdas (Suura 4:43, ja Suura 5:6).

Islam myös opettaa että aviomies voi rankaista vaimoaan lyömällä häntä tai hän voi rankaista vaimoaan jos tämä kieltäytyy seksistä kanssaan (Suura 4:34).

Islamin vastustaminen on rangaistava kuolemalla seuraavin keinoin: ristiinnaulitsemalla, tai katkomalla molemmat kädet ja jalat (Suura 5:33).

Vähemmistöt kuten kristityt ja juutalaiset sekä heidän eroavat uskonsa eivät ola hyväksyttyjä islamissa koska he ovat häviäjiä (Suura 3:85).

Muhammed jolla itsellään oli 11 vaimoa,joista nuorin Aisha,vasta lapsi,kehoittaa ottamaan useita vaimoja: koran 33:51. Koran 4:3(aivan uskomaton lause!).Miehen auktoriteetti Koran 2:228, 66:10. Ei tasa-arvoa perintö asiassa:koran 4:11-12. Naista saa LYÖDÄ : koran 4:34. Tappakaa tois uskoiset: koran 8:37,5:51,4:5,9:29,2:191,9:123,47:4 (slaughter them!)8:12,cp 8:60,5:34,22:19-22. Koran 8:17 Surah Al-Baraqah 2:190. Joutuu helvettiin,jos ei usko myös Muhammediin:Koran 48:13 ja paratiisin ilot miehille: Koran 56:15,56:54,67-71. Naisista ei puhuta mitään paratiisissa,siis muuten kuin miesten viihdyttäjinä neitsyeinä.
Mies on naisen pää, koska Allah on toisia suosinut enemmän kuin toisia ja koska mies elättää vaimo­aan. Hurs­kas vaimo on nöyrä ja vartioi siveyttään, koska Allah on antanut sen vartioitavaksi. Jos pel­käätte vaimonne olevan uppiniskainen, varoittakaa häntä, välttäkää häntä vuoteessa ja lyökää häntä, mutta jos hän sitten tottelee teitä, älkää ahdistako häntä enää. Allah on Korkea, Mahtava. (Koraani 4:34)

Materiaalia on loputtomiin koraanissa,ainoassa sahihissa.
Lopuksi nyt vielä erään oppineen kommentti:
“He ovat todellakin apinoiden ja sikojen jälkeläisiä, kuten Koraani opettaa meille”, toteaa Syyrian uskontoasioiden apulaisministeri tri Muhammad ‘Abd Al-Sattar Syyrian TV:ssä 21.7.2006.

Koraani kieltää muslimeja ottamasta ystäviksi juutalaisia ja kristittyjä, sillä muussa tapauksessa he eivät ole enää mus­li­meja, vaan kuuluvat näiden häpeällisten ja halveksittujen “Allahin vihollisten” joukkoon, eikä musli­meilla ole lupaa tuntea min­käänlaista rakkautta heitä kohtaan:

Uskovaiset, älkää ottako juutalaisia ja kristittyjä ystäviksenne; he ovat toistensa ystäviä. Joka ottaa heitä ystä­väkseen, kuuluu heihin. Allah ei johdata väärintekijöitä. (Koraani 5:51)

Alhamdullillah!

lauantaina 25.09.2010

Tietysti ohjelmaan on haluttu kriittisiä ja kielteisiä osallistujia - muutenhan ei olisi saatu ohjelmaan särmää. SIlti en tajua, miksi tällaiseen ohjelmaan haluaa osallistua sellainen, joka ei ole valmis edes yrittämään oikeastaan mitään. Jos suhtautuminen on kuten Pasilla joka asiaan "en edes kokeile", niin miksi edes osallistuu koko juttuun.

Jää miettimään, mikä tämän ohjelman tarkoitus oli - herättää lisää uskonnon ja maahahmuuton vastaisuutta?

sunnuntaina 26.09.2010

Jokaisen pitäisi olla sellaista ideologiaa vastaan,joka alistaa ja pakottaa muut sen alaisiksi pakolla.
Kommunismi on kuollut tai kuolemassa.Nyt nousee islam tilalle. Sen "uskonnon" sotahuuto on alistaa koko maailma tunnustamaan,että islamin Allah on ainoa oikea jumala ja Muhammed on hänen profeettansa.
Kyllä! Sellaista ideologiaa täytyy vastustaa,kun se saapuu omaan maahan, ennen kuin se on liian myöhäistä.

Luin äsken Antti Ehon alle laitetuista kommenteista erään puoliksi iranilaisen kirjoituksen. Siitä kirjoituksesta pitäisi ottaa vaari mieluummin nyt kuin myöhemmin.

maanantaina 27.09.2010

Hohhoijaa noita Eijan ja Kirsikankin kommentteja. Kumpikin antaa ymmärtää menneensä ohjelmaan positiivisella mielellä ja nyt on pelkäävinään että saa pommin niskaan jos sanoo jotain kriittistä. Jessus... Että ohjelma "ei mennyt lainkaan kuten he olettivat". Ja hah hah. Eiköhän se ohjelma mennyt juuri kuten heillä oli suunnitelmana jo etukäteen. Nämä ihmiset olivat jo etukäteen päättäneet että ohjelman loppupäätelmäksi tulee negatiivinen käsitys islamista. Koko ohjelman ajan he tähtäsivät nimenomaan siihen. Olivat olevinaan ensin muka- positiivisia, ja sitten muka- hämmästelivät kaikkia islamin kauheuksia jotka kaikki tiesivät jo ennestään. Ainakin Eijalla ja Kirsikalla oli kummallakin ennestään negatiivisia kokemuksia muslimeista. He menivät ohjelmaan päämääränään vetää johtopäätökset, ja osoittaa maailmalle että islam on paha asia. Sama juttu antilla. Eiköhän sekin nyt ollut etukäteen selvillä että homoseksuaalisuus on kiellettyä islamissa. Ja sitten sitä hämästellään niinku kukaan ei olis moista koskaan kuullutkaan. Säälittävän läpinäkyvää ja tarkoitushakuista. Loppujenlopuksi Krista taisi lievästä naiiviudestaan ja idealistisesta sinisilmäisyydestään huolimatta olevan kypsimmällä asenteella ohjelmassa mukana. Muut käyttäytyivät kuin jumpittelevat kakarat. On sitä kyllä jumalaut noloa katsella kun tollaiset keski- ikäiset aikuiset käyttäytyvät kuin jumpittelevat kakarat. Ja vielä parkuvat ku ei ollut jumalaut lapsena äitiäkää nyyh. Grow up!

maanantaina 27.09.2010

Ja missä kohtaa ne mentorit "hermostuivat" oppilaisiinsa? Naurettavaa paisuttelua jopa ohjelman tekijöiltä! Mentorit olivat koko kuusiviikkoisen ajan niin kärsivällisiä tätä jumpitelevaa kakaralaumaansa kohtaan että itse olisin jo parin jakson jälkeen heitäänyt hanskat tiskiin. Koko ohjelman ajan oppilaat yrittivät hikipäässä kaikin voimin saada mentoreissa aikaan edes jonkinlaista turhautumista jotta he saisivat sitten kauhistella muslimien "aggressiivisuutta" ja "yliherkkyyttä". Isrankin turhautuminen oli täysin perusteltua eikä siinä ollut sellaisesta suuttumisesta tietoakaan mitä annettiin ymmärtää. Näistä ohjelman tekijöiden maininnoista kuvastuu myöskin todella asennevammainen lähtökohta kaikkeen mitä mentorit tekivät. Israkin muka "järkyttyi" Kirsikan alastonkuvista... voi jessus sentään. Ohjelman tekijöiden käsitys "järkytyksestä" on hieman hakusessa jos se, ettei Isra suostunut kuvia katsomaan oli "järkytystä". Ikäänkuin alastonkuvat olisi suomessa kasvaneelle suomalaiselle naiselle kamalan mielenjärkytyksen aihe.
On aika vittumaista että näinkin hyvä ja mielenkiintoinen ohjelmaformaatti mennään raiskaamaan tällä tavalla. Tässä olisi ollut käsillä formaatti jonka olisi voinut toteuttaa huomattavasti rakentavammalla tavalla. Islamilaisen maailman ja länsimaisen maailman erot ovat jokatapauksessa niin suuria että ongelmia tulee aivan varmasti. Milläköhän tavalla tällainen tarkoitushakuinen heitetään-bensaa-liekkeihin- lähtökohdasta tehty toteutustapa edesauttaa mitään hyvää? Kritiikkiä saa ja pitääkin esittää ja myös ristiriitoja pitää voida nostaa pöydälle. Mutta sen voi tehdä monella tavalla. On aika säälittävää katsojienkin aliarviointia kuvitella ettei katsojat huomaa tuollaista tökerön läpinäkyvää tarkoitushakuisuutta.

maanantaina 27.09.2010

Musta on aika kamalaa jos Isran omat tunteet loukkaavat Eijaa noin kovasti että se saa aikaan noin aggressiivisen reaktion Eijassa. Että joutuuko Isra nyt pelkäämään että Eija menee heittämään pommin Isran niskaan koska Isra kehtasi osoittaa vähän turhautuneita tunteitaan täysin perustellusti näiden kuuden viikon hiillostuksen tuloksena? Isran tarkoitus tuskin oli loukata Eijaa. Hän osoitti vain omia tunteitaan.

maanantaina 27.09.2010

Mitä muita tunteita islam voi saada aikaan kuin negatiivisia? Kun lukee koraania,selviää sen mielettömyys.
Ei tässä tarvita mitään sen kummenpaa.
Tuskinpa Eija mitään pommeja niskaan heittelisi. Jätetään ne hommat muslimeille jatkossakin. Enkä tarkoita nyt Israa,joten älkää repikö alkkareitanne! Kun kuuntelee uutisia päivittäin,niin pitäisi asioiden laidan selvitä.
Erittäin hyvin asian ilmaisi eräs puoliksi iranilainen henkilö Antti Ehon alla olevissa kommenteissa.

maanantaina 27.09.2010

"Kun lukee koraania,selviää sen mielettömyys."

Heh heh olet varmasti lukenut koraanin läpikotaisin? Ja vielä arabiaksi? Ja oikeassa järjestyksessä? Ymmärtäen syvällisesti kaikki vertauskuvalliset kielenkäytöt? Koraania ei lueta edes kuten normaalia kirjaa. Lueppas vaikka se raamattusi läpikotaisin, niin selviää kristinuskonkin mielettömyys. Varmasti kannatat kristittyjen insesti- isiä siunaavaa, lapsia tappavaa Jumalaa?

Em. kommenttini koskivat asenteita joilla oppilaat ohjelmaan menivät, ja tarkoitushakuisuutta jolla koko ohjelma oli toteutettu. Ei itse islamia. Islamiin kuten muihinkin oppijärjestelmiin sisältyy niin paljon ongelmia, että olisi fiksua miettiä tarkasti sitä millä asenteella tällaisia asioita lähestytään.

Jokaisen tulisi kokea elämässään miltä tuntuu olla ihminen jolta jatkuvasti odotetaan pelkkää pahaa. Ohjelma oli sikäli tietysti valaiseva, että siitä tuli hyvin esille nimenomaan se, miten tietyiltä ihmisryhmiltä odotetaan ainoastaan pahaa, ja miten jokainen pikkuruinen turhautumisen osoitus paisutettiin mahdottomaksi aggressiivisuudeksi. On hämmästyttävää miten idioottimaisesti ihmiset ryhtyvät epäinhimillistämään joitakin ryhmiä siten, että heidän sen kaltainen loukkaaminen on ihan ok, jota itse ei sietäisi hetkeäkään. On ääliömä'istä olla tajuamatta että kaikki se informaatio mitä meillä on tällä länsimaissakin, on monen suodattimen kautta tullut. Se että sinä vetelet johtopäätöksiä sen perusteella että sä oot kattellut töllöä kertoo ihan omaa tarinaansa ymmärryksesi tasosta. Kaikkeen informaatioon mitä tulee median kautta - vaikka sitten miten uskottavan median tahansa - täytyy ymmärtää suhtautua sillä varauksella että se on väritettyä ja monenlaisilla motiiviella varustettujen ihmisten aikaansaamaa. Monta suodatinta on välissä ennenkuin mikään informaatio päätyy meille asti.

Todellinen pahuus elää arkipäiväisissä asioissa. Kuten tavallisten ihmisten arkipäiväisessä vuorovaikutuksessa. Se mikä räjähtää silmille ja herättää huomiota on vain lopputulosta siitä mikä on kytenyt ensin pitikä aikoja tavallisten ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja asenteissa. Siksi juuri nämä normaalit pikkuasiat, kuten se millaista on vuorovaikutus ihmisten välillä, ovat niitä joihin pitäisi tajuta kiinnittää huomiota. IHMINEN EI VOI ODOTTAA MITÄÄN HYVÄÄ SIITÄ JOS PEILAA JATKUVASTI JOITAKIN IHMISRYHMIÄ NEGATIIVISESTI OMAA HYVYYTTÄÄN OROSTAEN JA NIIDEN MUIDEN PAHUUTTA ESIINTUODEN. Ja oho se tuli sitte isoilla kirjaimilla vahingossa mutten jaksa korjata..

maanantaina 27.09.2010

Ei ihme,että monet entiset muslimit ovat päätyneet ateisteiksi. On se islam niin karmea kokemus ollut varsinkin tyttölapsille. Wafa Sultan kertoo siitä enemmän.Samoin Ayaan Hirsi Ali omin sanoin netissä.
Jazeera website kertoo karmeita tarinoita lapsivaimoista. Memri tv youtubessa sitten mitä nämä islamia ARABIAKSI oppineet kertovat islamista ARABIAKSI! Ja www.faithfreedom.org kertoo myös ARABIAKSI miten islaminoppinut shiojen oppi isä Khomeini käyttää 4 vuotiasta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen koraaniin vedoten!
Kannattaisi katsoa,jos vatsa kestää. Kaikissa tekstitys englanniksi myös.

maanantaina 27.09.2010

Muuten,katson tätä islamia islamilaisessa maassa 30 vuotta ja islamilaisessa perheessä jäsenenä. Tutuksi on tullut niin shialaisuus,sunnalaisuus kuin koraani ja sunnat. Entä sinulla?

maanantaina 27.09.2010

veit jalat suustani

maanantaina 27.09.2010

Ei sitten muuta kuin As Salaam Aleikum Ur Rahmatullaa!

maanantaina 27.09.2010

Anonyymi vastaa anonyymille anonyymiksi jää vähän epäselväksi kuka puhuu kenenkin kanssa ja montako keskustelijaa tässä ylipäänsä keskustelee. XD Nimmareilla olisi ehkä järkevämpää keskustella.

maanantaina 27.09.2010

Totta puhut.Minä arvostelin islamia ja olen asunut ja asun islamilaisessa maassa islamin keskellä jo 30v.

tiistaina 28.09.2010

Minusta on ollut mukava huomata tätä sarjaa seuratessani, että Pasillakin on sentään jumala. Oikeastaan kaksikin, Pyhä Alkoholi ja Pyhä Makkara. Niistä hän ei luovu, niitä hän ei kiellä. Miten hellästi hän kertoilikaan yhdessä jaksossa pulloistaan. "Tämäkin on hyvää." Niin varmasti. Baarikaappi ja jääkaappi alttareina. Pasi ei taida olla tämän uskonnon ainoa edustaja Suomessa.

keskiviikkona 29.09.2010

Ei viikkoa ilman terroriuutisia. Eurooppa ei todellakaan ole turvassa enää.Muhammedin julistama jihad sen kuin jatkuu....

torstaina 30.09.2010

Pasi on ohjelman paras oppilas, rehellinen, aito. Krista on ärsyttävin ja tyhmin varsinkin, koska yrittää olla fiksu, mutta kun ei oo annettu niin ei oo annettu.

perjantaina 01.10.2010

Krista on niitä ihmisiä,jotka haluavat piirissä käsi kädessä toisten kanssa laulaa "Kumbayaa".
Elämä ei vain ole niin yksinkertaista,vaan ne "eksoottiset" muslimit haluavat joko Kristan pään vadille tai sitten huivin päähän,pysyvästi.

maanantaina 04.10.2010

On toisaalta huvittavaa lukea ihmisten kiistelyä siitä, mitä koraani sanoo ja mitä ei sano. Huvittavaa siksi, että Muhammed keksi islamin ja hänen tarinansa enkeli Gabrielista ovat pelkkää satua ja valhetta. Enkeli Gabrielista ei ole nimittäin mitään todistetta - ei ollut silloin eikä ole ollut senkään jälkeen. Huvittavaa on myöskin, että tämä Muhammedin "jumala" tiesi aina, mitä Muhammed tahtoi ja kiiruhti aina toteuttamaan sen antamalla "unessa" Muhammedille ohjeita. Näin myös silloin, kun Muhammed ihastui poikansa vaimoon ja halusi hänet itselleen. Mahtoi olla ns. märkä uni :) Yleensä uskonnoissa kerrotaan, että jokin jumala loi kaiken. Islamissa kävi todellisuudessa niin, että Muhammed loi sen jumalan omaksi kuvakseen ja ilokseen.

Emävalhe islamista tuli silloin, kun Muhammedin seuraajat kymmeniä vuosia hänen kuolemansa jälkeen kasasivat koraanin ja alkoivat väittää sitä jumalan sanaksi sellaisenaan. Tosin noita koraaneita tuli kerralla useita, mutta kerrankos se jumala erehtyy, mutta muslimit eivät: kolmannen kalifin aikaan muut paitsi yksi kappale tätä "jumalan sanaa" poltettiin, joten ongelma oli ratkaistu. Kuten niin usein, kun valhe on riittävän suuri, siitä tulee uskottava, jopa uskonto.

Toisaalta taas islam ei ole ollenkaan huvittavaa, sillä se on primitiivinen ja barbaarinen uskonto, joka antaa sytykkeitä vaikka millaisille hirmuteoille - onhan niihin annettu koraanissa selvät ohjeet. Koraaniin on taltioitu tuon aikainen Arabian niemimaan elämäntapa. Siellä asui keskenään taistelevia ja toisiaan ryösteleviä pakanajumalia palvovia heimoyhdyskuntia, jotka käyttäytyivät juuri niin primitiivisesti, kuin koraanissa on kuvattu. Itse asiassa niemimaan eteläisissä osissa sama meno jatkuu edelleen. Jos koraanissa on jotain hyvää, se on perua siitä, että Muhammed oli alunpitäen kamelikuski, joka kauppamatkoillaan oli tutustunut sekä juutalaisuuteen että kristinuskoon. Tosin sitä hyvää ei ole kuin nimeksi - ellei sellaisiksi lasketa esim. käsien pesuohjeita.

Nämä pakanaheimot, joihin myös Muhammed kuului, laskivat kerran vuodessa aseensa ja kokoontuivat Mekkaan markkinoille kiertämään ja palvomaan ns. Kaaban kiveä. Kun Muhammed oli kiitollisuuden velassa Mekan kauppiaille, hän jopa laittoi käynnin Mekassa yhdeksi islamin velvoitteeksi, koska markkinat olivat jo tuolloin Mekan asukkaille hyvä tulonlähde. Kaaban kiven kiertäminen jatkuu siis edelleen; jumalan nimi vain on vaihtunut ja loitsut pidentyneet.

lauantaina 06.11.2010

Aisha oli nuori, mutta aikuinen kun aloitti avioliiton ja sukupuolielämän Muhammedin kanssa. Hän oli vähintään 18. Tämä on historiallisesti varmennettu fakta. Tähän on paljon todisteita, esim. se, että tiedämme, että hän oli 10 vuotta nuorempi kuin siskonsa Asmaa.

perjantaina 07.12.2012

Sinä itse rakas, joka luulet olevasi kaikeissa noissa tarinoissasi oikeassa sä "TASAAA ARVONE" ... Voisit vaikkapa samantien lähtee lukemaan sen Koraanin alusta loppuun ja tulla sit puhuu tollasta jota ei oo koskaan ollu islamissa eikä tuu olemaan, okei? Kiitos.

sunnuntaina 28.07.2013

Islamissa EI saa sanoa "minun mielestäni"

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä