Lasten, elokuvien ja musiikin joulu

Juttuarkisto

Lasten, elokuvien ja musiikin joulu

Julkaistu lauantaina 15.12.2012

Kakkosen jouluohjelmisto hellii taas lapsia. Juhlapyhinä esitämme paljon tuttuja ja toivottuja ohjelmia: aaton aloittaa tietysti Joulupukin kuumalinja ja sen lisäksi nähdään mm. animaatioklassikot Lumiukko (klo 11.28) sekä Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu (klo 16.55). Edellinen saa odotettua jatkoa joulupäivänä, kun tuomme ruutuun tuoreeltaan Lumiukon jatko-osan Lumiukko ja lumikoira (klo 10).

YLE Kuvapalvelu

Lapsille on paljon muutakin: Vaahteramäen Eemeli – ja Peppi Pitkätossu –elokuvia, kotimainen Risto Räppääjä ja polkupyörävaras sekä kuusiosainen Maleena-sarja. Myös vaha-animaatioveijarit Wallace ja Gromit seikkailevat jo perinteisesti juhlakaudellamme. Kotimainen lasten sarjatarjonta jatkuu joulun jälkeenkin. Pelikaanimies lennähtää ruutuun heti loppiaisen jälkeen kolmiosaisena, peräkkäisinä päivinä esitettävänä sarjana.

Pepit, Eemelit, Risto Räppääjä ja Femillä nähtävät Astrid Lindgrenin joulu, Ronja Ryövärintytär, Kalle mestarietsivä ja Rasmus ja kulkuri ovat katsottavana myös Yle Areenassa viikon ajan.

YLE Kuvapalvelu

Eikä joulu ole oikea joulu ilman musiikkia. Aattona esitetään kaksi paljon pyydettyä uusintaa: Jouluksi kotiin -konsertti (klo 21), jossa Tony Kakko, Johanna Kurkela, Jarkko Ahola ja Juha-Pekka Leppäluoto tulkitsevat joululauluja sekä Adelen näyttävä taltiointi Albert Hallista (klo 23.45).

Jukka Pojan koko perheen letkeässä konsertissa joulupäivänä (klo 21) Circus Helsingin taidokkaat sirkusnumerot värittävät biisien maailmaa. Jukka Poika -tunnelmaan voi virittäytyä jo klo 14.20 Lihavan madon taika -reportaasin parissa.

Uudenvuodenaattona pääsemme hiljattain taltioituun Nobelin rauhankonserttiin (klo 00.30) Kylie Minoguen, Sealin ja muiden huippuartistien matkassa. Ja oma euroviisumatkamme alkaa sekin joulusta, kun Uuden Musiikin Kilpailu starttaa.

 YLE Kuvapalvelu

Torstaina 27.12. käynnistyy puolestaan Pasilan odotettu kuudes tuotantokausi. Viidakkoperheen uudet jaksot alkavat perjantaina 28. joulukuuta. Muista sarjoista mainittakoon tasoonsa nähden aivan liian vähän katsojia saanut Misfits, jonka kaikki jaksot ovat edelleen katsottavana Areenassa sekä  24. - 26.12. klo 19.10 nähtävä BBC:n luontodokumentti Karhuperheeni ja minä, jossa kuvaaja Gordon Buchanan tekee tuttavuutta mustakarhujen kanssa.

YLE Kuvapalvelu

Tarjolla on myös mielenkiintoisia kotimaisten elokuvien tv-ensiesityksiä: Jussi-palkintoja kahmineet Rare Exports, Jadesoturi ja Napapiirin sankarit takaavat sen, ettei Kakkosen joulusta puutu kotimaisen komedian, jännityksen tai toimintaelokuvan aineksiakaan. Lisäksi esitämme taannoisen Stephen King -kilpailun osapalkintona kaksi kirjailijan teoksiin perustuvaa elokuvaa, Rita Hayworth - avain pakoon ja Viimeinen Yhteys: The Dead Zone.

Tunnelmallista, lapsenmielistä ja soivaa joulun aikaa Kakkosen ohjelmien parissa!

Timo Järvi
TV2:n ohjelmapäällikkö

Kommentit

maanantaina 17.12.2012

Eikä joulu ole joulu ilman Frank Capran "Ihmeellinen on elämä" ! vuodesta -92 kuulunut perheemme jouluun !

maanantaina 17.12.2012

Ei huolta!

Ihmeellinen on elämä näytetään ilman muuta tänäkin vuonna, esityskanavana Teema joulupäivänä klo 13.10.

Miika Jalonen / TV2:n verkkotoimittaja

maanantaina 17.12.2012

Eiks Uusi Päivältä tuu mitään spesiaalia jouluna?

maanantaina 17.12.2012

Tuleepa hyvinkin. Jakso Joulutervehdys esitetään aattona UP:n vakioaikaan.

Miika / TV2

sunnuntaina 23.12.2012

Milloinkas ensimmäinen ohjelma alkaa?

maanantaina 24.12.2012

Päivän avausohjelma on nimipäiväonnittelu klo 7.45. Sitten tulee vielä Joulukalenteri ennen tasan kahdeksalta alkavaa Joulupukin kuumalinjaa.

Miika / TV2

maanantaina 24.12.2012

En muista Jouluksi kotiin-konserttia kunnolla, mutta kuluvana vuonna huomasin jo aikaisemmin Aholan Jarkon herkemmän puolen televisiossa.


Muualla Yle.fi:ssä