Satuhäät: Räväkkä Mirva ja tosimies Jan

Juttuarkisto

Satuhäät: Räväkkä Mirva ja tosimies Jan

Julkaistu torstaina 13.01.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 25.6.2012 klo 21. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jakso katsottavana YLE Areenassa viikon ajan koko maailmassa. Ensiesitys 13.1.2011

Mirva Tapanainen, 20 ja Jan Koponen, 23, vihitään Virtain kirkossa. Vihkimisen jälkeen nuoren parin juhannushäitä juhlitaan Kotala-talolla 15 kilometrin päässä Virtain kirkosta.

Ylöjärvellä asuvan parin häitä vietetään ajankohtana, jolloin Mirva työskentelee kotiäitinä ja Jan jakeluauton kuljettajana Tampereen seudulla. Sähköasentajan opinnot äitiyden vuoksi kesken jättänyt Mirva aikoo palata koulun penkille ensi syksynä.

Hääjärjestelyt starttasivat käyntiin samaan aikaan kun pari kihlautui, sillä Mirvan vaatimuksesta hääpäivä päätettiin heti kihlasormuksen sormeen pujottamisen jälkeen. Hääpäiväksi valikoitui sulhasen toiveen mukaisesti keskikesän juhlapäivä, johon Mirvan isällä oli oma sanansa sanottavanaan.

Mirvan isä viettää kaikki juhannukset Virroilla ja niin hän tulisi nytkin tekemään. Isän sana oli tarpeeksi painava, joten Mirvan ja Janin suurta juhlaa vietetään Mirvan isän lapsuuden maisemissa Virroilla.

Nuorena itsenäistyneelle ja 17-vuotiaana äidiksi tulleelle Mirvalle ei ollut helppoa suostua isän vaatimukseen juhlapaikan valinnassa. Erimielisyydet isän ja tyttären välillä eivät kuitenkaan jää siihen, sillä kaksi vahvaa luonnetta yhdistettynä häästressiin on kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

Oman osansa Mirvan stressistä ja tulisesta luonteesta saa myös sulhanen, jolle morsian antaa suoraa palautetta tanssitaidoista häävalssin aikana. Mirvan ja Janin rakkaustarina sai alkunsa puolitoista vuotta sitten Mirvan 19-vuotissyntymäpäiväjuhlissa, jonne Jan saapui Mirvan ystävän kuskina.

Jan rakastui juuri saunasta tulleeseen "pyyhe päällään kekkuloivaan" Mirvaan ensisilmäyksellä, sen sijaan Mirvan puolelta tunne oli lähes päinvastainen. "Kattelin, et mikä hitto toi on, et sil on pipo päässä, se tulee tänne näin, eikä se tuu tervehtiin synttärisankaria", oli Mirvan äänekäs ensireaktio Janista.

"Meillä ei käytetä pipoo sisällä, eikä miehillä yleensäkkää oo lakkia sisällä." Iltaa myöten syntymäpäiväsankarin mieli kuitenkin muuttui ja mielenkiinto Jania kohtaan heräsi. Toisilleen pitkiä katseita illan aikana luonut pari odotti aloitteen tekijää, kunnes Mirva teki ratkaisevan peliliikkeen.

"Tarkoituksenmukaisesti Mirva sanoi, ettei häntä kukaan huoli, että mä ottaisin vinkistä vaarin." Jan tarttui oitis Mirvan heittämään onkeen ja hääparin romanssi sai alkunsa.

Syntymäpäivänsä kunniaksi Mirva oli varannut limusiinin, jolla juhlavieraat kuljetettiin jatkamaan iltaa paikalliseen karaokeravintolaan. Janin rooli kuskina sai jäädä ja syvempi tutustuminen Mirvaan alkoi.

Toisiinsa hurmaantuneen parin ilta päättyi puhelinnumeroiden vaihtoon ja seuraavan päivän koittaessa oli vuorossa ensimmäiset viralliset treffit. Suhde eteni vauhdilla, sillä seuraavilla treffeillä Mirva halusi esitellä silloin 2-vuotiaan Marko-poikansa Janille. "Eipä toi poika millään tavalla haitannut mitään asioita, koska olen erittäin lapsirakas ihminen ja tuohan lapsi aina omaa väriä elämään."

Lisää väriä elämään oli tulossa, sillä ensitapaamisesta oli kulunut kaksi kuukautta, kun Mirva ja Jan saivat tietää odottavansa parin esikoista Rikua. Kuukausi tämän jälkeen oli vuorossa seuraava askel kohti vakavampaa sitoutumista, kun Jan päätti kosia.

Jaksossa esitetty musiikki 1. Anne Mattila: Perutaan häät 2. Veijoset: Tahdon 3. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 4. Maritta Kuula: Mä en tarvi äitii 5. Markku Aro: Katso luontoa ja huomaa 6. Markku Aro, Nisa Soraya: Tra la la 7. Rauli "Badding" Somerjoki: Mun sormuksein 8. Agents: Jykevää on rakkaus 9. Eini: Yes sir, alkaa polttaa 10. Eini: Rajana taivas 11. Meiju Suvas: A Huu A Heijaa 12. Vangelis: Main Theme from Missing 13. Laila Kinnunen: Kellä kulta, sillä onni 14. Enya: Orinoco Flow 15. F-duuri preludi (säv. J.S. Bach) 16. Enya: Watermark 17. Lea Laven: Taivaan lahja

 

YLE Kuvapalvelu

Satuhäissä sattuu ja tapahtuu + muita hääjuttuja YLE Olotilassa.

 

 

 

 

Asiasanat:

Kommentit

torstaina 13.01.2011

no joo..sulhanen oli tosi symppis ja hienot häät järkätty.. ikävä kyllä morsian hieman äkäistä sorttia ja tota polttamista ois oikeesti voinu vähentää..vali vali..ja sitärataa..mut jokainen tyylillään;)

torstaina 13.01.2011

Koko suku auttoi häiden valmistelussa ja morsian vaan läsötti ja kiukutteli muille. Kamalaa katsottavaa. Erittäin huonokäytöksinen ihminen ja ilme jatkuvasti kuin p*skaa olisi syönyt.
Sulhanen oli tosiaan symppis ja antsaitsisi parempaa kuin tuota huonolla itsetunnolla varustetun plösön alistamista. Ugh!

torstaina 13.01.2011

Morsian oli kyllä äärimmäisen pahantuulinen ja kärttyisä! Eipä hymyn häivää ollu naamalla kun kirkkoon asteli, sulhasta kävi lähes sääliksi eikä ole hyvä aloittaa avioliittoa riidalla. Heräsi kysymys miksi näin paljon riitelevä pari meni naimisiin? Toivottavasti minusta ei tule koskaan tuollaista naapa nyrpällään olevaa morsianta...

torstaina 13.01.2011

Voi herranen aika...ei muuta voi sanoa ! Poika raukkaa mihin päänsä pisti, tollanen pilalle passattu tinttaliina.Morsian vasta 20v jo justiinan otteet.Mitähän muutaman vuoden kuluttua ??? Oli kamalaa katsottavaa.

torstaina 13.01.2011

Ei herranjumala! Morsian oli ihan hirvee.Oli varmaa tosi "hienoo" häävieraittenkin katsoo tää kyseinen jakso,ku morsian haukku heitä tyhmiksi! Luulis morsianta HÄVETTÄVÄN!

torstaina 13.01.2011

Vahva luonne ja huono käytös ovat kaksi eri asiaa. Mahtoikohan tyttö edes tajuta hävetä käytöstään kun näki sen tv:ssä? Eipä uskoisi tyttöä 20 vuotiaaksi, näyttää vanhemmalle, mutta käyttäytyy kuin uhmaikäinen kakara! Voimia sulhaselle!!

torstaina 13.01.2011

Ohjelma antoi kokonaisuutena ajattelemisen aihetta varmaan monille. Tällaista voi todellisuudessa tapahtua kun suinpäin päätetään asioista. Ei ole ihme jos niin monet avioliitot loppuvat alkuunsa kun tällaisella tyylillä jo eletään ennen vihkimistä. Ongelmia kyllä tulee jokaiselle ihan itsestään vaikka olisi onnellisuuttakin matkassa. Mitä opimme tästä?

torstaina 13.01.2011

Tapanainen.. ei ollut tyttö nimensä veroinen.
Ei pitäisi mennä suinpäin suhteeseen ja naimisiin, ei ole hyvä riidellä häitä edeltävänä yönä eikä ollut todellakaan kaunista katsottavaa kun morsian marssi naapa nurinpäin alttarille ja kiroili siinä vielä. Käytöstavat puuttuivat... sulho parka...

torstaina 13.01.2011

tietääkö kukaan milloin tulee uusinta kun jäi tänään välistä?
vai näkeekö areenalta jostain, en löytänyt?

torstaina 13.01.2011

oletteko koskaan miettineet että hääpäivässä voi olla että olikin jotakin muuta, kuin tunnin mittainen ohjelma. ja mitä kaikkea siinä on kuvattu?

torstaina 13.01.2011

"TV2 torstaisin 13.1.2011 alkaen klo 21. Kaikki lähetys- ja uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jaksot katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensiesityksestä koko maailmassa."

Ei löytynyt...

torstaina 13.01.2011

Ohjelma on toki vain tunnin mittainen, mutta kyllä ihmisten käytöstavat siinä ajassa selväksi tulevat. Satuhäät-ohjelma ei ole mikään skandaalinhakuinen, joten tässä sarjassa tuottajat eivät todellakaan hae näitä ikäviä kokemuksia näytettäväksi - päinvastoin. Tästä morsiamesta ei varmaan paljon näitä onnellisia ja iloisia pätkiä saanut kuvattua.

Onneksi suurin osa pareista on sivistyneitä/normaalit käytöstavat omaavia, onnellisia pariskuntia. Ei tätä sarjaa muuten ilkeäisi katsoa. Toivottavasti morsian todellakin tajuaa hävetä ja katsoa seuraavat kuukauden peiliin. Tollokin voi muuttua halutessaan.

torstaina 13.01.2011

Samoin multa jäi ohjelma väliin. Ainakaan vielä ei ole ohjelma ilmestynyt Yle areenalle.

perjantaina 14.01.2011

Katsoiko kukaan teistä ohjelmaa loppuun asti? Siinähän morsian kertoi suoraan että sulhanen oli ryypännyt päivät läpeensä häitä edeltävällä viikolla ja tullut edellisenä päivänäkin kotiin vasta kun morsian oli uhannut perua häät. Myös häissä sulhanen oli selkeästi humalassa. Morsiamen tavasta puhua asiasta voi päätellä ettei edes ollut ensimmäinen putki päällä.

Tottakai jokainen itse valintansa tekee ja voin myöntää itsekin kauhistelleeni morsiamen käytöstä mutta kyllä aika turhaa on täällä yhteen ääneen säälitellä miestä, joka katoaa ryyppyreissulle kun kotona on kaksi pientä lasta ja morsiamen kontolla järjestää suvun ja ystävien avustamana yhteiset häät.

perjantaina 14.01.2011

Mutta miksi morsian lepytteli sulhasta, kun sulhanen oli ollut ryyppyreissulla..olis pitänyt mennä toisin päin!!

perjantaina 14.01.2011

Te olette lähes kaikki saaneet ihan väärän käsityksen tämän perheen arjesta, sulhasen ryyppäämisestä ja morsiamen äkkipikaisuudesta. Näissä häissä oli todella paljon hommaa ja kaikilla oli paljon stressiä sen takia, joten se sitten räjähti siellä itse häissä. Ihan turha kitistä kaikista asioista jos ei tiedä koko totuutta.

perjantaina 14.01.2011

Häiden aikana parin käytös ei ollut sitä kamalinta katsottavaa. Häävalmistelut ja perheen arki oli pahinta antia. Turha puolustella, että häissä kaikki paine purkautui. Morsian oli erittäin huonokäytöksinen ohjelman ensimmäisistä minuuteista lähtien.

Jos sulholla on alko-ongelmaa, ei tietenkään olisi kannattanut naimisiin asti mennä. Morsian teki valinnan, että hyväksyy nämä viikon ryyppyputket. Erotahan sillon pitäisi, jos toinen katoaa omille teilleen ja toinen ei sitä voi sietää.

perjantaina 14.01.2011

Kyseenalaistaisin hiukan myös ohjelmantekijöiden moraalia. Eiköhän tähän ollut nyt valittu ne pahimmat palat, ja pari varmasti katuu katkerasti lähtöä mukaan ohjelmaan.

perjantaina 14.01.2011

v***u mitä paskaa te ihmiset jauhatte... eiks teil muuta tekemistä oo!!!

perjantaina 14.01.2011

Ihme valitusta, tunnen morsiamen muutamien vuosien takaa (ennen kuin hänellä oli lapsia ja seurusteli silloin vielä esikoisen isän kanssa) ja ihan rempseä ja mukava tyttö on! Saa kai sitä asiat sanoa suoraan ja vitsaili että "pitää vieraita tyhminä" kuulihan sen idiootimpikin! Hohhoijjaa. Toivottavasti ovat onnellisia pitkään! Kaikkea hyvää heille!

perjantaina 14.01.2011

Morsiamen puku ei istunut lainkaan etumuksesta! Karmean näköistä kuin tissit pursotettu korviin asti! Mautonta.

perjantaina 14.01.2011

Sulhanen näytti tutulta. Onko ollut jossain ohjelmassa aiemmin?

perjantaina 14.01.2011

Lisäämpä vielä tuohon että sulhasella ei todellakaan ole alkoholiongelmaa, kun nähtävästi jotkut näin olettavat. Ei tarvitse uskoa kaikkeen mitä ohjelmassa kerrotaan, eikä myöskään tarvitse tehdä mitään johtopäätöksiä. Jakson tekijät halusivat draamaa ja he sitten leikkasivat jakson niin että sitä draamaa tuli paljon.

perjantaina 14.01.2011

Aika tulinen morsian ja käytös oli lapsellista. Toivottavasti kaikki hyvin parilla tällä hetkellä.
Ps. Eikö lapsentekoa kannattas miettiä vähän pitempään. Tehään vauva, kun yhtäkkiä tuli kauppareissulla vauvakuume, vai miten se meni?

perjantaina 14.01.2011

Itse olen sitä mieltä että morsiammella on vaan luonnetta, ja minkäs sitä ihminen luonteelleen mahtaa! Kaikista kiukutteluista huolimatta Mirvasta ja Janista selvästi huomaa että kyllä ne toisistaan aidosti välittää... Niin ja eiköhän toi lasten tekeminen oo ihan jokaisen oma asia että siihen en nyt tässä lähtis puuttuun.

perjantaina 14.01.2011

JÄRKYTTÄVÄÄ!

Muija veti tuppakkaa kuin tukkijätkä, jopa lasten aikana ja hääautossa. Eikä mies ollut yhtään sen parempi. Häävalssi oli kamala, morsian nalkutti ja vinkui.

Ja ne sormukset: morsiammen isä maksoi ne, kuten varmaan koko häätkin, mutta tyttö vain valitti, että "nämä on meidän häät".

perjantaina 14.01.2011

LUE TÄMÄ JOS AIOT KIRJOITTAA JOTAIN PASKAPUHETTA / VALITUKSIA!

Nyt mulla menee ihan yli nää valittamiset. Ihan oikeesti älkää kirjoittako mitään valituksia tänne jos ette oikeesti tiedä tämän pariskunnan elämästä yhtään mitään! Kyllähän pari poltti lasten aikana, mutta ei niin että lapset olisivat altistuneet passiiviselle tupakoinnille ja hääauto ei mene siitä pilalle + sen omistaa pariskunnan läheiset tutut. Lukekaa myös muut asiat mitä olen kirjoittanut tänne ennen kuin alatte valittamaan asioista joista ette tiedä mitään. Ymmärtäkää nyt että tälläiset kommentit, mitä suurin osa tänne laittaa, rupeaa v******maan ihmisiä.

perjantaina 14.01.2011

Suurin osa tupakoivista tupakoi lastensa aikana ja saattaa kiroilla lastensa aikana, ei täällä kommentoivat ihmiset itsekkään mitään pyhimyksiä varmasti ole. Jan ja Mirva elää ihan normaalia suomalaisen nuoren perheen elämää mutta ehkä sellasen näkeminen telkkarista herättää kohua kun sitä ei sieltä olla totuttu näkemään kun kaikki TV:ssä on nykyään niin kaunisteltua. Ja eikös se ole vanha tapa että morsiammen isä maksaa häät??

perjantaina 14.01.2011

"normaalia suomalaisen nuoren perheen elämää"

Ei tuollainen voi olla normaalia elämää? Ei minun tuttavapiiriini kuulu tuollaisia pienten lasten vanhempia. Lapset oppivat sanomaan ennemmin "vittu", kuin esim. kiitos tai anteeksi.

Lapset oppivat, että on ihan normaalia kiukutella toiselle, komennella, kiroilla ja nalkuttaa toiselle.. ihmiselle, jonka pitäisi olla se rakkain, jota pitäisi kunnioittaa ja opettaa tätä kunnioittamista myös lapsille.

Lapset kuvittelevat, että heidän vanhempiensa tapa toimia on oikein, normaalia. Mutta ei ole normaalia tuollainen kohtelu omaa puolisoaan kohtaan.

perjantaina 14.01.2011

Joo.. ne tissit oli parasta :)
Kuinka kukaan saa tissinsä nousemaan sillä tavalla?

Suosittelen morsiammelle tavallisia rintaliivejä, jotka hän käy ostamassa sellaisesta liiviliikkestä, jossa myyjät auttavat löytämään oikean koon.

Morsiammella on hyvin kauniit kasvot ja suloinen hymy, mutta se käytös jätti tämän puolen varjoonsa aivan täysin. Harmi.

lauantaina 15.01.2011

Jakso aiheutti suurta myötähäpeän tunnetta. Sulhaselle ei sitten vissiin elämän aikana ole paljon tapahtunut jos tämä morsian on "parasta mitä sulhaselle on koskaan tapahtunut". Morsian näytti todella paljon vanhemmalta kuin 20-vuotiaalta, mutta käytös oli kuin pienellä uhmaikäisellä lapsella. Jakso oli kaiken kaikkiaan järkyttävää ja vastenmielistä katsottavaa.

Tottakai jokaisella morsiusparilla on häiden aikaan stressiä joka saattaa aiheuttaa kiukunpuuskia ja tilanteiden kärjistymistä, mutta tuosta koko härdellistä näki, ettei tämä pari ikuisesti keskenänsä kyllä naimisissa ole. Jos toiminta on noinkin impulsiivista kaikissa asioissa, että kauppareissulla jonkun randomisti vastaan tulleen vauvan näkemisestä iskee vauvakuume ja sen seurauksena tehdään lapsi (2 kk:n yhdessäolon jälkeen), niin eipä kovin tukevalla pohjalla suhde voi olla. Ei tuollaisessa ajassa edes opi tuntemaan toista ihmistä!

Satuhäissä on monesti näitä pareja keitä saa television ääressä hävetä. TV2 osaa aina valita ohjelmaan kyllä ne kaikkein junteimmat ja pölkyimmät parit. Sen vuoksi ohjelmassa onkin niin suuri viihdearvo. Katsojat rakastavat kun joku julkisesti mokaa itsensä ja toimii kuin idiootti.

Ja tähän loppuun ihan villisti veikkaisin, että tämä kommentin tänne on kirjoittanut ohjelmassa ollut morsian itse, jotenkin sopisi siihen tyyliin joka hänestä välittyi ohjelman aikana:
perjantaina 14.01.2011

v***u mitä paskaa te ihmiset jauhatte... eiks teil muuta tekemistä oo!!!

– Anonyymi (ei varmistettu)

lauantaina 15.01.2011

Tuo ei ole morsiamen kirjoittama kommentti ja haluaisin vielä tiedottaa teille "täydellisille ihmisille" että tässä kyseisessä perheessä ei kiroilla lasten kuullen.

Suosittelen nyt lämpimästi että keskitytte omaan elämäänne, ettekä kitise muiden elämästä. Ainiin mutta eihän teidän tarvitse kun olette itse niin täydellisiä...

lauantaina 15.01.2011

TROLL!! :D :D

lauantaina 15.01.2011

On se kyllä erittäin mukava että teitä täydellisiä ihmisiä on näin paljon. Mielenkiintoista on miten näette 50min ohjelmasta millaisia ihmiset ovat ja mitkä ovat heidän huonot puolet mutta ei tainnut kauhean montaa hyvää puolta löytyä. Yhden lauseen perusteella saan alkoholistin leiman se on totta että en tipatta ollut häissä mutta en myöskään ollut ämpäri päissäni. Mirva nyt käyttäytyi kuin käyttäytyi mutta sen ymmärtävät kaikki läheiset ihmiset jotka Mirvan tuntevat, sattuu olemaan melkoisen räiskyvä persoona. Kaikesta huolimatta oikein hyvää jatkoa kaikille! (Jos teillä ei oikeasti ole muuta elämää kuin meidän haukkuminen niin lisää kommenttia tänne vaan.Luen oikein mielelläni.)

lauantaina 15.01.2011

Ja sitä lukemista riitää. Keskustelupalstat pullollaan. Eräässäkin keskustelussa ko ohjelmasta tällä hetkellä 250 kommenttia. Kiitos Ylelle tästä ihanan raivostuttavasta ohjelmasta!

lauantaina 15.01.2011

Awww... white trash tarjoaa paljon ihania myötähäpeän tunteita. Kiitos teille "tosimies" ja morsian! :)

lauantaina 15.01.2011

Olen kyllä syvästi järkyttynyt jos tuo mitä satuhäissä näytettään on normaalia suomalaista nuorenparin elämää. Itse tunnen paljon normaaleja suomalaisia nuoria pareja joilla on lapsia, ongelmia on joka suhteessa mutta yksikään pari ei ole käyttäytynyt noin. on pussailua ja halailua ja asiallista keskustelua asioista. Riidat käydään läpi kahden kesken ei julkisesti.
Ohjelman morsian oli todella sivistymätön, tyytymätön sulhaseensa, ei hän muuten olisi kaikkea vihaansa sulhoon purkanut, mutta ei tuollaisesta lähtökohdasta naimisiin kannata mennä, ei se mies jätä ryyppäämistä eikä nainen nalkuttamista, lapisa käy sääliksi tuollaisessa ilmapiirissä elämäninen...

lauantaina 15.01.2011

Sulhaselle ja sulhasen veljelle - joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön!
Kyllä teitä saa kommentoida, koska olette hakeutuneet tähän tv-ohjelmaan -
jolla on kaiken kukkuraksi tämmöinen kommentointiosasto!

lauantaina 15.01.2011

Aivan järkyttävää katsottavaa... Nyt tiedän millaisia häitä en missään tapauksessa halua sekä myös sen millainen nainen/tuleva vaimo en koskaan aio miehelleni olla. Vähän sääliksi käy tuota kiltin oloista miestä, enkä ihmettele jos viina maistuu, kyllähän se antaa pakoa todellisuudesta =( "Viimeinkin kaikki on hyvin" kertojan kommentti lopussa oli aika ironinen kun sen jälkeen näytettiin vielä hääparia, josta todella jäi sellainen olo, että kyllä heh kaikki on viimeinkin hyvin =) Jokainen tietysti on omalla tavallaan onnellinen.

lauantaina 15.01.2011

Kannattaa miettiä mitä itsestään tahtoo antaa julkisuuteen jos ei kritisointia kestä ;) Voi ainakin sanoa että morsiusparin tunteet olivat aitoja, jos ei muuta...

lauantaina 15.01.2011

Kukaan näistä kommentin antaneista henkilöistä täällä ei ole mielestäni ylivertaistanut omaa täydellisyyttään mitenkään sen varjolla, että antaa kritiikkiä ohjelmassa itsestään hyvin arveluttavan kuvan antaneelle pariskunnalle. Jokainen täysipäinen ihminen joka ohjelman katsoi, näki että kyseessä oli pariskunta jolla ei ollut hyvästä käytöksestä tai elämän tosiasioista hajuakaan.

Jos mennään antamaan televisiolle lupa tulla kuvaamaan omat häät ja siihen liittyvät valmistelut, silloin antaa luvan myös siihen, että ihmiset kommentoivat ohjelman sisältöä ja pariskuntaa jonka hääpuuhia kuvattiin. Se pitää vaan kestää, ei siinä auta huudella puolustukseksi jotain naurettavia kateellisuus- tai täydellisyys-syytöksiä sille kuka palautetta antaa.

Tuliko tälle morsiusparille sekä heidän läheisilleen jotenkin aivan puun takaa, että ohjelman esittämisen jälkeen katsojat saattavat antaa negatiivista palautetta, kritisoida ohjelmassa näytettyjä asioita? Jos tuli, niin sitten on kyllä kyseinen porukka harvinaisen puupäisiä. Kyseessä on kuitenkin hääohjelma, josta joku ehkä hakee vinkkiä omiin häihinsä ja hää- järjestelyihin. Häät ja siihen liittyvät asiat ovat yleensä rakkauden täyteisiä, herkkiä, liikuttavia, kauniita, iloisia. Torstaisessa jaksossa morsian kiroili kuin rekkamies, veti röökiä ketjussa, kiukutteli raivopäisenä omille vanhemmilleen sekä tulevalle miehelleen. Sulhanen puolestaan veti lärvät, hikoili alttarilla krapulaisena ja kaiken kukkuraksi veti uudet lärvät itse hääjuhlassa. Loppu puolella ohjelmaa, kuin pisteenä ii:n päälle, sulhanen jätti tuoreen vaimonsa kommentoimaan juhlia kameralle ja ilmoitti sillä välin "menevänsä kuselle". Näistä em.asioista on kyllä kauneus ja herkkyys ja jopa ehkä rakkauskin kaukana.
Tämä ei tietenkään suoranaisesti ole itse juntin oloisen pariskunnan vika, vaan TV2:n joka on haalinut ohjelmaansa tämän kaltaisia ihmisiä. Mutta niinkuin joku tuolla aiemmin jo kommentoikin, että ohjelmahan saa tälläisellä kovan viihdearvon kun siinä pelleillee pari sivistymättömän oloista ihmisreppanaa, viljelee v*ttu-sanaa ja haukkuu sukulaiset tyhmiksi ennen häitä. Kiinnostaisiko ketään oikeasti jos ohjelmassa olisi jotain ihan tavallista ja normaalia?

Morsiusparille vinkiksi, ettei kannata älähtää jos joku antaa palautetta vähän negatiivisempaan sävyyn. Itsepähän olette valinneet laittaa pärstänne televisioon. Ja hei, ainakin saitte kunnolla keskustelua aikaiseksi. Eikös se niin mene, että any publicity is a good publicity. (<--Toi on siis enkkua ja tarkoittaa "kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta".)

lauantaina 15.01.2011

Vai ei siinä perheessä kiroilla lasten kuullen?

V***u-sana tuli niin luontevasti tilanteessa, kuin tilanteessa, että en usko hetkeäkään, että ko morsiam pystyisi pitämään sen kurissa lastensa aikana. Käytös kummallakaan ei ollut kovin asiallinen omissa häissään, mutta tuskin he mitään pahoja ihmisiä ovat, en usko.

Hienoa minusta on se, että Mirva lähtee jatkamaan opintojaan. Nostan hänelle siitä hattua. Opiskelu kahden pienen lapsen äitinä ei ole helppoa ja haluan toivottaa Mirvalle onnea sen johdosta.
Hän on kaunis nainen hymyillessään. Hääkampaus ja meikki olivat juuri hänelle sopivat, pukukin oli kaunis, lukuunottamatta etumusta, mutta ei se niin paha asia ole.

Kun suhteuttaa ohjelman tapahtumat morsiammen ja sulhasen ikään ym. niin ei tilanne niin paha ollut.

Paljon pahempaa katsottavaa on minusta Martina Aitolehti perheleikkeineen.

lauantaina 15.01.2011

juu mä kyllä yhdyn tähän että jos oikeasti sulhasen veli vaahtoo kommenteista niin sitten pitää kattoa peiliin. Jos itsesä tahtoo tv:seen niin voipi varma että tulee myönteistä että negatiivistä palautetta..ja valitettavasti tämän jakson jälkeen negatiivista. Ensinnäkin kyllä ne mukulat siinä ympärillä pyöri ku rööki palo mutta ei siitä sen enempää. Täytyy sanoa että myötähäpeän määrä oli valta, oikeasti osa kyllä syystä puvun tekijälle..öö...se puvun miehusta oli aika kaamea. Häät pitäs olla iloinen tapahtuma ja vaikka valssi menis kuinka mettään niin ei kandee varmaan kilareita vetää. tai sit ois vaan notkunu hitaan tahtiin jos ei valssi sovi. NIin ja ku ne siitä suhteesa puhu...tekstiviestillä sovittiin lapsen tekemisestä..oujee..parin kuukauden seurustelun jälkeen. No mikäs siinä, kukin tallaa tavallaan.

mutta toivon kyllä sydämestäni että hääapri tajuais omia öö erheitään ja korjaus niitä, koska toi oli ihan kamala jakso. Ja eikös jossain vaiheessa morsian spekuloinu että jonku jakson oli nähny ohjelmaa missä morsian ei tehny mitään ja se oli aivan kamalaa tai jotain niin kyl täytyy sanoa että tää pääsee kyllä top 3 ellei kärkisijalle kaamein hääjakso ever.

Pitää muistaa toki että hääpäivä on vain yksi päivä joten toivottavasti nyt sujuu jo paremmin!

lauantaina 15.01.2011

Morsiamen käytös oli uskomatonta. Vielä uskomattomampaa, että hän kahden lapsen äiti on täydellinen kakara esimerkiksi ilveillen ja halventaen oman äitinsä kommentit. Hän ei voinut vaikka sietää sitä että hänen oma äitinsä kehui hääpukua kauniiksi.
Jaksokuvauksessa morsianta kuvataan nuorena itsenäistyneeksi. No, ainakin henkisellä puolella tuntuu vielä olevan jossain varhaislapsuuden symbioosista irroittautumisen vaiheessa. Ja kielenkehityskin ilmeisesti vielä hieman rajallinen, opittu vasta muutamia sanoja, joita toistelee..

lauantaina 15.01.2011

nyt suut kii. Minäkään en oo kenenkään sukua en asianosainen millaan tavalla mutta ei tuollalailla saa ihmisä haukkua. Tuollaiset puheet voi pahoittaa tosi syvästi ihmisä joita ette ees tunne! On kuin koulukakaroiden puhetta.. liian isot tiissit, en tykkää, liian pieni nenä, kuisataan, liava, ei sovi joukkoon jne.. mitä TEIDÄN lapset oppii teiltä hyvät ihmiset? suvatsevuutta kenties?
Voi hemmetti, eikö kukaan teitä pollta! Kiroile koskaan! onpa pyhimykset lähteneet lynkkaamaan nuorta perhettä!! mnäkin sanon että voi vittu!

sunnuntaina 16.01.2011

Onnea hääparille! <3 Komea pari oli ja suloiset pojat.

Eihän tuo nyt niin paha ollut, kuin mitä kommenteista voisi päätellä. Ihan normaalia elämäähän tuossa kuvattiin ja tämän sarjan konseptiinhan kuuluu se, että pitää olla hankaluuksia, että voi lopussa sanoa "lopulta kaikki on hyvin".

No, jotkut ehkä onnistuvat järjestämään häänsä, niin kuin ne olisivat suoraan jostain romanttisesta elokuvasta, mutta ei se kaikilla niin mene. Kaikkea sattuu, se kuuluu elämään ja nämä tämän jakson sattumukset olivat vielä pientä. Ei ollut eka sulhanen, joka häitä edeltävänä iltana vetää päänsä täyteen ja tekee saman uusiksi vielä häissäkin, kai se menee jännityksen piikkiin, kun häiden jälkeen nämä muutkin tietämäni sulhot ovat pysyneet ihan ruodussa. Eikä ollut ensimmäinen morsian, jonka ärsytyskynnys on matalalla kaiken häätohinan keskellä. Sitäpaitsi tämän jakson morsian (kuten myös sulhanen) oli todella nuori, se varmasti osaltaan selittää räiskyntää vanhempien suuntaan ja muutenkin. Kyllä ne särmät ajan saatossa tasaantuvat, ja jos eivät tasaannu, niin minkäpä sille mahtaa, meitä on joka lähtöön ja hyvä niin.

Minulle jäi tästä jaksosta parhaiten mieleen hääparin sormusten vaihto kirkossa ja ne herkät, onnelliset ilmeet morsiamella ja sulhasella. Kyllä niissä näkyi ihan aito rakkaus ja välittäminen. Toivottavasti se rakkaus pysyy ja paranee vuosien myötä.

sunnuntaina 16.01.2011

Onnea hääparille <3

Mielestänne jaksonne oli viihdyttävä ja vaikutitte mukavilta ja rennoilta ihmisiltä ja aidosti rakastuneilta.

Unohtakaa "itse pyhimysten" viestit, ilkeitä ihmisiä riittää ympäri maata.

Kaikkea hyvää teille ja suloisille lapsillenne!

sunnuntaina 16.01.2011

korjaus edelliseen eli Mielestäni =)

sunnuntaina 16.01.2011

Ihan järkyttävää meininkiä, kävi sääliksi morsiamen symppisvanhemmat.

Morsian oli tosi lapsellinen ja huonokäytöksinen. Kiroili kun tukkijätkä ja ilveili muille. Haukkui vieraita tyhmäksi ym. Tupakkaa vedettiin lasten lähellä kuin korsteenit. Ei liene kukaan näille kertonut, että tupakansavulle altistuminen aiheuttaa paljon terveydellisiä ongelmia myös lapsille. Ihan oikein kun morsiamen isä huomautti asiasta. Liekö tupakoinut raskausaikanakin.

Kiroilu kävi myös korvaan. Morsian taisi mättää v---ua matkalla alttarillekin. Ainakin joku taisi sanoa hänelle siitä kirkon jälkeen.

Myötähäpeää myös mukahauskoista jutuista: pallo jalkaan alttarilla. Mielestäni tällainen pelleily ei sovi kirkkoon. Ja soitettiinko "perutaan häät" kappaletta myös kirkolla? Voi pyhä jysäys...

Vaikka ohjelma olisi tehty siten, että leikataan huonot pätkät ohjelmaan muusta materiaalista niin aika paljon jos huonoja hetkiä on noin paljon...

sunnuntaina 16.01.2011

Missä kuvat jaksosta? Entinen sivu, joka nyt on sitten arkistoon laitettu oli paljon parempi kun siellä oli kuvia ja tietoa häistä eikä vaan parin tapaamisesta ja muusta turhanpäiväisestä. On kiva katsoa kuvia ihmisten häistä ja saada ideoita ja vinkkejä toisten juhlista!


Muualla Yle.fi:ssä