Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon tehona soi Tigan Bugatti!

Tänään soi vielä FAUL, tyDi, Imagine Dragons, The Pierces, The Script, Atomirotta ja Kate Boy. Viikon teho saattaa hämmentää näin maanantaina, mutta voi pojat kun siitä oppii tykkäämään niin se on täyttä kultaa! Tehona soi siis tautisen tarttuva Tiga feat. Pusha T!

Kommentoi tehoa! 

Softenginen debyyttialbumi aseistaa bändin kansainväliseen läpimurtoon

20.10.2014 klo 07:29, päivitetty 24.10.2014 klo 08:51 | Juhani Kenttämaa | Lähde: YleX Viikon albumi -haastattelu | Kommentit (8)

YleX:n Viikon albumina soi Softenginen We Created the World. Kuuntele albumi täältä!

Uuden musiikin kilpailun voittajana sekä Suomen Euroviisu-edustajana tunnettu Softengine on julkaissut debyyttialbuminsa. We Created the World esittelee hyvin monipuolisen bändin, joka ammentaa vaivattomasti stadionrockin, popin, balladien sekä elektronisen tanssimusiikin maailmoista.

Biisintekijät Topi Latukka sekä Henri Oskar ovat käyneet bändinsä kanssa läpi rankan, mutta mukavan prosessin, johon kuului julkisuusrumban lisäksi bändin rivien rakoilua ja kiristyneitä julkaisuaikatauluja. 

- UMK-voiton sekä Euroviisujen tuoman julkisuuden myötä kysyntä levylle oli niin kova, että deadline aikaistui melkein vuodella. Emme kuitenkaan koe, että päästimme irti keskeneräisen albumin, sillä jatkuva hiominen olisi vienyt kokonaisuutta huonompaan suuntaan. Kaiken lisäksi oli helpotus saada viimein julkaistua kappaleet, joiden aihioista osa oli jopa kuuden vuoden takaisia, Topi ja Henri naureskelevat yhteen ääneen.

Nuoresta iästä huolimatta nelikko soittaa tiukasti yhteen, ja bändin kappalemateriaali on läpi levyn vahvaa. Kovan treenaamisen lisäksi miehillä on pitkä kokemus soittamisen parissa. Henri aloitti pianolla jo viisivuotiaana, ja Topi on ollut mukana bändeissä jo ala-asteella. Selkeät yhteiset päämäärät ovat vaikuttaneet myös lopputulokseen.

- Meillä on samankaltainen ajatusmaailma musiikista, ja miltä Softenginen pitäisi kuulostaa. Meidän ei tarvi kinastella, millaisia kappaleiden tulisi olla, vaan lähes kaikki uudet ideat tuntuvat uppoavan hyvin koko bändille, kertoo Henri Softenginen bändikemiasta.

Softenginen musiikkia ovat inspiroineet mm. Thirty Seconds To Marsin, Mewin, Coldplayn, Disco Ensemblen kaltaiset bändit sekä dj-tuottaja Zedd, joiden ristisiitokselta uusi levy pääsääntöisesti kuulostaakin. 

We Created the World -albumin keskeisin bändin ulkopuolinen tekijä on ollut tuottaja Aki Sihvonen, joka soittaa albumilla ja toimii myös kappaleidessa sovitusapuna. Sihvosen avulla Softengine on saanut hyvin erilaisista elementeistä koostuvan paletin toimimaan saumattoman yhtenäisesti. Bändi on onnistunut luomaan jo uran alkutaipaleella oman tunnistettavan saundinsa, jonka voimavara piilee kokeilevassa sekä ennakkoluulottomassa asenteessa.   

- Softenginen idea on ollut aina yhdistellä eri musiikkityylejä ja saada ne toimimaan yhdessä. Emme ole genreuskovaisia, vaan toteutamme itseämme ja musiikkiamme sen mukaan, mikä tuntuu siistiltä siinä hetkessä. Tässä työskentelymallissa on tietysti omat riskinsä, sillä pään sisällä hyvältä kuulostavat ideat eivät välttämättä ole aina toteutuskelpoisia. Onneksi meillä on ollut uuden levyn kappaleiden suhteen myös tuuria mukana, kaksikko hekottaa helpottuneena.

Softenginen nokka on kohti ulkomaita, josta ensimmäinen harppaus Euroviisujen jälkeen on esiintyminen Hollannin Eurosonic-tapahtumassa tammikuussa. Bändi ei halua hätiköidä, vaan työstää kontaktejaan ja seuraavia askeliaan huolellisesti ennen suunnitelmallista maailmanvalloitusta. Kansainvälinen kananlento mahalaskuineen ei kiinnosta Softengineä, vaan niiden miljoonien silmäparien uudelleen tavoittaminen, mitkä tapittivat bändin esiintymistä Tanskassa viime toukokuussa.

Kuuntele lisää Henrin ja Topin kertomuksia ja mietteitä Softenginen debyyttialbumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa!

Kommentointi

Kommentit (8)

Muistaakseni olen ollut edellisen kerran näin innoissani jostain levystä ehkä kymmenen vuotta sitten... Mahtavan monipuolinen albumi, jota on vaan pakko kuunnella uudestaan ja uudestaan! Käsittämättömän hyvää työtä, toi fanikuoro saa aikaan kylmät väreet!

>Ilona 24.10.2014, 17:10

Upea levy!

>Anonyymi 23.10.2014, 17:45

Just tänään ostettu ja kuunneltu ja tosi hyvältä kuulosti kaikki kappaleet. Hienoa pojat!

>Anonyymi 23.10.2014, 16:30

Aivan huikea levy! Mahtavaa Softengine! :)

>Anonyymi 22.10.2014, 10:32

Yks hienoimmista levyistä!!
Oon kuunnellu valehtelematta ainakin kerran päivässä läpi ilmestymisen jälkeen. Ihan uskomaton! Kaikki biisit toimii hyvin sekä kokonaisuutena että yksin.

>mä 20.10.2014, 23:08

Ihan mielettömän hyvä levy!

>jk 20.10.2014, 20:09

Aika oksentamista, tää plätty. Jos nää tekisi kunnolla levyn?

>Mann Gegen Mann 20.10.2014, 17:53

Aivan maaginen plätty!! On soinut perjantaista taukoamatta!

>Töölönmehu 20.10.2014, 14:49

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Isac Elliot - Follow Me

    Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

    Kuuntele Viikon albumia! 

Ensisoitto

Muualla Yle.fi:ssä