Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon tehona soi Tigan Bugatti!

Tänään soi vielä FAUL, tyDi, Imagine Dragons, The Pierces, The Script, Atomirotta ja Kate Boy. Viikon teho saattaa hämmentää näin maanantaina, mutta voi pojat kun siitä oppii tykkäämään niin se on täyttä kultaa! Tehona soi siis tautisen tarttuva Tiga feat. Pusha T!

Kommentoi tehoa! 

Suomen lupaavin uusi naisartisti vie ilojen, halujen, valheiden ja rakkauden äärelle

29.9.2014 klo 07:30, päivitetty 3.10.2014 klo 08:59 | Juhani Kenttämaa | Lähde: YleX Viikon albumi -haastattelu | Kommentit (4)

YleX:n Viikon albumina soi Milla Rumin Ilot, halut ja valheet. Kuuntele albumi täältä!

Uusia kotimaisia artistilupauksia spekuloiva Tulevaisuuden tusina 2015 -äänestys nosti ainoana naisartistina esiin laulaja-lauluntekijä Milla Rumin. Kyseessä on kotkalaissyntyinen 21-vuotias näyttelijäksi opiskeleva monilahjakkuus, jonka debyyttialbumi julkaistaan lokakuun alussa

Neidon sooloura lähti liikkeelle, kun muusikko ja levy-yhtiömies Riku Mattila päätyi katsomaan näytelmää, johon Milla oli säveltänyt musiikkia. Mattila otti Millaan yhteyttä ja pyysi Millaa tekemään lisää kappaleita. Syntyneiden raakileiden perusteella päätettiin, että Ilot, halut ja valheet -levyä aletaan työstää artistille nimeltä Milla Rumi.

- En halunnut käyttää artistina omaa ristimänimeäni, koska Milla-Mari Pylkkänen kuulostaa liikaa iskelmälaulajalta. Alter ego löytyi selatessa sukupuutani läpi, milloin tapahtui väärinymmärrys sukunimistä Rui tai Lumi. Kirjoitin paperille Rumi, ja se näytti hyvältä ja kelpasi myös Rikulle, Milla nauraa oman artistiminänsä löytämisestä.

Milla vastaa albumillaan kaikkien kappaleiden sävellys- ja sanoitustyöstä, mutta sovituspuolen hoitaa suurelta osin levyn tuottaja Anssi Växby, joka tunnetaan mm. Scandinavian Music Groupin jäsenenä. Musiikillisesti albumilla pyöritään orgaanisen popin, folkin sekä kotimaisen laulelmaperinteen äärellä.

Perinteisten bändisoittimien lisäksi levyllä kuullaan yli kymmentä eri muusikkoa ja kokonaista sinfoniaorkesteria. Millan musiikin alkulähde pulppuaa ehkä kaikkein tyypillisimmästä melodisesta soittimesta.

- Olen soittanut pianoa seitsemänvuotiaasta alkaen, ja se on edelleen lempisoittimeni, jolla olen suurimman osan kappaleistani säveltänyt. Lisäksi suurin inspiraatio levyn kappaleisiin tulee yhdysvaltalaisen laulaja-lauluntekijä Fiona Applen viimeisimmältä albumilta The Idler Wheel..., jota käytimme Ilot, halut ja valheet -levyn referenssiteoksena.

Albumin sanoitukset käsittelevät pääosin ihmissuhteita, takautumia sekä elämän käännekohtia, suurimpana yhteisenä nimittäjänä rakkaus. 

- Teen sanoituksia ihmisistä ihmisenä ihmisille. Toistemme välinen rakkaus ja sen eri ilmentymismuodot ovat asioita, joista pääosin kirjoitan. Yleensä kappaleet syntyvät spontaanisti hetken mielijohteesta. Käytän yksittäisen biisin säveltämiseen ja sanoittamiseen vain joitakin minuutteja, minkä jälkeen tiedän, toimiiko se vai ei. Harvoin palaa tai jää hiomaan kappaleitani pitkiksi ajoiksi.

Lopputuloksena Milla on saanut aikaa levyn, joka lainaa monelta suunnalta, mutta tuo ehdottomasti jotain uutta ja mielenkiintoista kotimaisen musiikkikentän pureskeltavaksi.

Kuuntele lisää Milla Rumin kertomuksia ja mietteitä debyyttialbumistaan kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa!

Kommentointi

Kommentit (4)

Haluan Millan kanssa naimisiin

>Ihailija 30.09.2014, 12:08

Kyllä, hienoa on nuoren laulajattaren musiikki. Kotimaiseen musiikkiin kyllä piristää tällainen uusi laulajatar artisti/esiintyjä, jonka musiikki on puhdasta kotimaista tuotantoa... "kotimainen musiikki elää"

>yxf@n 29.09.2014, 21:49

Mielenkiintoinen tulevaisuuden lupaus. The man Uotista lainaten "Ei paha ollenkaan." Halutaan lisää.

>Milla 29.09.2014, 19:18

Ei, sisus sentään mistä näitä tulee? Joku viitsi nähdä vaivaa.

>Mann Gegen Mann 29.09.2014, 17:37

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Isac Elliot - Follow Me

    Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

    Kuuntele Viikon albumia! 

Ensisoitto

Muualla Yle.fi:ssä