Eurotanssit 2008 Show

Jos joku osaa tanssia niin suomalainen! Ja mitä vaan! Tämä on helppo uskoa tämän show´n nähtyään.

Ohjelmassa nähdään ensimmäisen kerran Mikko Ahdin ja Maria Lundin freestyle-tanssi, se upea tango, jolla he kilpailevat Eurotanssien kansainvälisessä finaalissa 6.9 Glasgowssa. Kisassa on mukana 15 maata. Tango on Unto Monosen "Satumaa", jonka dramaattinen sovitus on Kalle Elkomaan. Kilpailun sääntöjen mukaan esityksen on heijastettava kansallista kulttuuria ja Mikon ja Marian esityksessä suomalaisuus näkyy paitsi nimenomaan tämän hyvin suomalaisen tangon valintana, myös pukujen sinivalkoisissa väreissä. Suomi voi olla ylpeä tästäkin tanssiparista!

Suomi voitti historian ensimmäiset Eurotanssit viime vuonna, ja niinpä tässä ohjelmassa ovat mukana voittajat Jussi Väänänen ja Katja Koukkula. He tanssivat paitsi yhdessä, myös ammattilaispari Erik ja Sanna Hennon kanssa.

Tanssin lomassa laulavat Laura sekä Janne Tulkki, jolla on mukana yhtyeensä Tulinen Sydän. Lauralla on aivan erityinen tätä ohjelmaa varten luotu esitys, jossa on mukana paitsi tanssijoita, myös ilma-akrobaatti Taavi Vuokkovaara. Laura taituroi telineillä kuin sirkuslainen. Kauneutta, luovuutta ja osaamista parhaimmillaan, tarinankerrontaa Lauran uuden "Palaa"-laulun tahtiin. Myös monilahjakas Janne Tulkki yllättää katsojan. 

Tanssiin kuuluu paljas pinta ja siitäkin saadaan iloita mm. rohkeassa kansan tanssi ja soitin ryhmä Hässäkän esityksessä. Hässäkän hauskuttajia ovat näyttelijät Jani Koskinen, Helena Rängman ja Marko Keskitalo

Ta´urua-ryhmä tanssii suloista tahitilaista tanssia kaislahameissa ja kookospähkinäbikineissä, StepUp showtanssia ja ohjelman lopuilla vauhdissa on maailmankuulu suomalaisnuorten breakdance-ryhmä Flow Mo, jonka mukana tanssii myös Elastinen ja esityksen kruunaa Fintelligens

Show´n juontaa Johanna Pirttilahti. Hän haastattelee myös Mikko Ahtia ja Maria Lundia, Jussi Väänästä ja Katja Koukkulaa ja ottaa kommentteja esityksistä mm. tanssin kuningatar Aira Samulinilta.

Runoilija Tommy Tabermann kertoo ajatuksiaan tanssista runomuodossa. Tabermannin runo ”Kaikkeuden hyväilyä” saa tässä ohjelmassa maailman ensi-iltansa. 

Show on säkenöivä ja railakas kokonaisuus, jossa nähdään, että tanssin maailma on monipuolinen ja suomalaiset todella osaavat tanssia! Kaikki toivottavat tämän show´n myötä Mikolle ja Marialle hyvää matkaa Skotlantiin. Ja koska Skotlantiin ollaan menossa, totta kai ilmoille päästetään myös säkkipillin räimettä: Helsinki Pipes and Drums esittää perinteistä skottimusiikkia, mm. ”Scotland the Brave”-kappaleen.

Show on nauhoitettu Vanhan ylioppilastalon juhlasalissa 6.8 ja nähdään TV2:ssa 23.8 klo 19.35.

Eurotanssien kansainvälinen finaali nähdään suorana lähetyksenä Glasgow’sta lauantaina 6.9. klo 22 TV2:ssa. Kisaan osallistuu 15 maata. BBC isännöi Eurovision Dance Contest -kisaa EBUn kutsusta ensimmäiset vuodet. 

Katsojat pääsevät seuraamaan Mikko Ahdin ja Maria Lundin Skotlannin päiviä ja valmistautumista kisaan lyhyissä Hello Glasgow -ohjelmissa 3.-6.9.

Ohjelmat tuottaa Tuula Länsisalmi / YLE Viihde. Suomen show´n kuvaaja on YLEn Kari Salmi. Suomen Eurotanssit 2008 Show´n ja Hello Glasgow-lähetykset ohjaa Antti Lappi / YLE Viihde.

> Lähetä palautetta ohjelmasta

Lhet linkki

Eurotanssit YLE TV2:ssa

Eurovision Dance Contest 2008
ma 08.09. klo: 12.05 (YLE TV2)

Katso uusinatana vuoden 2008 Eurovision tanssikilpailun kansainvälinen finaali Glasgow'sta, Skotlannista. 

Selostajina Johanna Pirttilahti ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Eurotanssit Areenassa

YLE Areena


Ohjelmat katsottavissa ja kuunneltavissa YLE Areenan kautta jälkitallenteina. 

Eurotanssit Elävässä Arkistossa