2.9.2007 Suomi voitti Eurovision tanssikilpailut

Suomi on voittanut kaikkien aikojen ensimmäisen Eurovision tanssikilpailun. Suomen edustajat Katja Koukkula ja Jussi Väänänen saivat yhteensä 132 pistettä. Toiseksi tuli Ukrainan pari 121 pisteellä ja kolmanneksi Irlanti 95 pisteellä.

Lontoossa kilpailemassa oli mukana tanssiparit 16 eri maasta. Suomen lisäksi kilpailussa olivat mukana Alankomaat, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Itävalta, Kreikka, Liettua, Portugali, Puola, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska, Ukraina ja Venäjä.

Jokainen kilpapari esitti kaksi tanssia. Toinen tanssi oli joko vakio- tai latinalaistanssi ja toinen vapaavalintainen tanssi. Tähän freestyle-numeroon täytyi sisältyä jokin kansallinen piirre.

Suomalaispari tanssi ensimmäisenä tanssinaan rumban ja freestyle-numeronaan paso doble -variaation Apocalyptican sellohevin säestyksellä.

Suomalaisten kilpailutanssit poikkesivat niin koreografialtaan, tulkinnaltaan kuin musiikkivalinnoiltaankin muiden maiden kepeämmästä linjasta. Lisäksi Katja Koukkula ja Jussi Väänänen olivat yksi harvoista kisan ammattilaistanssipareista.

Eurovision laulukilpailusta tuttuun tyyliin tv-katsojat valitsivat tanssikilpailun voittajan Euroopan laajuisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä. Oman maan edustajia ei voinut äänestää.

Toisin kuin Eurovision laulukilpailussa on tapana, Suomi ei järjestä tanssikilpailuja ensi vuonna. Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC järjestää kilpailut kahtena ensimmäisenä vuotena Lontoossa.

YLE Uutiset

Lähetä linkki

Eurotanssit YLE TV2:ssa

Eurovision Dance Contest 2008
ma 08.09. klo: 12.05 (YLE TV2)

Katso uusinatana vuoden 2008 Eurovision tanssikilpailun kansainvälinen finaali Glasgow'sta, Skotlannista. 

Selostajina Johanna Pirttilahti ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Eurotanssit Areenassa

YLE Areena


Ohjelmat katsottavissa ja kuunneltavissa YLE Areenan kautta jälkitallenteina. 

Eurotanssit Elävässä Arkistossa