Onko mahdollista että televisio-ohjelma voisi muuttaa kurjistuvan paikkakunnan kurssin?

Onko mahdollista, että sen tekevät paikkakuntalaiset itse?

10-osainen ohjelmasarja Kaikki Puumalan puolesta näyttää tämän kesän aikana, millaista voimaa voi olla yhteistyössä, kotiseuturakkaudessa ja halussa heittäytyä tekemään jotain, mitä ei aikaisemmin ole tehnyt.

Puumala on Etelä-Savon vesireittien solmukohta. Komea silta ja kaunis satama ovat tuoneet lisänimen "Saimaan Gibraltar". Mikkelin ja Imatran välimaastoon sijoittuva saaristokunta sijaitsee kuitenkin vilkkaimman tieverkoston ulkopuolella eikä sinne ihan helposti eksytä. 2000-luvulla Puumalalle on käynyt kuten monelle muullekin pienelle kunnalle; väestö vähenee ja vanhenee.

Huonot uutiset eivät lopu tähän, vuonna 2006 Puumala joutui 13 muun kunnan kanssa taloudellisissa vaikeuksissa olevien kuntien kriisilistalle. Kuntaliitos uhkaa Puumalaa mikäli taloutta ei saada kuntoon.

Kaikkien huonojen uutisten ja numeroiden alta löytyy ihmisiä jotka rakastavat paikkakuntaansa ja ovat valmiita tekemään sen eteen paljonkin. Miehiä jotka haluavat näyttää, että Puumalassa voi tehdä muutakin kuin itkeä menneiden perään. Miehiä jotka uskovat kulttuurin ja yhteistyön voimaan.

Tämän kesän positiivisimmassa ohjelmasarjassa ryhmä puumalalaisia miehiä luo kahdessatoista viikossa teatteri-esityksen Kom-teatterin lavalle. Voiko ryhmä aktiivisia miehiä ja teatteriprojekti muuttaa Puumalan kurssin?

Kaksi miestä, Pasi Partanen ja Harri Kautonen, saavat tehtäväkseen koota puumalalaisista miehistä ryhmän, joka kesän aikana valmistaa teatteri-esityksen. Ensi-ilta on Helsingin Kom-teatterissa heinäkuun lopussa.

Miesten missio on herättää kylä unestaan ja löytää yhteisöön uusi tekemisen meininki. Yhteisenä innoittajana on halu asua paikkakunnalla ja tehdä töitä sen säilymisen, viriiliyden ja paremman tulevaisuuden eteen.

Työssä kohti päämääräänsä miehiä auttaa teatteriohjaaja Minna Nurmelin, joukko alan ammattilaisia sekä Puumalan asukkaat.

Kesän aikana saamme seurata miesjoukkon harjoittelua kohti päämääräänsä. Kahdentoista viikon harjoittelun jälkeen on aika matkata pääkaupunkiin kohtaamaan totuuden hetki; ensi-ilta!

Oli show sitten hyvä tai huono, menestys tai floppi, ryhmä on onnistunut kulkemaan pitkän yhteisen matkan, puhaltamaan yhteishenkeä Puumalaan ja voittamaan itsensä monta kertaa.

Tavoitteena on, että kesän jälkeen Puumalasta kuullaan muutakin kuin huonoja uutisia, että Puumala muuttuu paikaksi, jonne jokaisella suomalaisella on syytä piipahtaa kerran jos toisenkin ja jonka esimerkki saa kenties samankaltaisissa oloissa viruvien paikkakuntien asukit miettimään, mitä hyvää voi itse tehdä kotiseudulleen?

All for One on sankaritarina tavallisista suomalaisista miehistä, heidän rohkeudestaan ja halustaan kääntää oman kotipaikan kurssi nousuun.

Ohjelmasarja perustuu Strix AB:n formaattiin All for One.

Lhet linkki

Esitysaika

Viimeinen osa 10 uusitaan 
YLE TV1:ssä
lauantaina 16.8. klo 10.05 

 

YLE Areena

YLE Areena

Ohjelma on nähtävissä  Areenassa seitsemän vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.