yle.fi

Juontajat

Siiri SisaskSiiri Sisask

Rapalassa vuonna 1968 syntynyt Siiri Sisask on virolainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. Siirin ura laulajana käynnistyi jo 80 -luvun puolivälissä, jolloin hän osallistui menestyksekkäästi suosittuun laulukilpailuun "Kaks takti ette". Myöhemmin hän toimi mm. yhtyeiden T-klaas, Ruja ja Vitamiin laulusolistina. Siiri on levyttänyt useita sooloalbumeja, joista tuoreimmat ovat nimeltään Teine jälg (2006) ja Kuu lõhn (2005).

Monipuolisena ja muuntautumiskykyisenä taiteilijana Siiri Sisask on kysytty solisti myös erilaisissa musiikkiesityksissä ja musikaaleissa. Hän on esittänyt muun muassa Jeannne D´arcia samannimisessä näyttämöesityksessä. Myöhemmin hänellä on ollut kantavia rooleja useissa menestysmusikaaleissa, joissa hän on esittänyt mm. Marlene Dietrichiä, Irma La Doucea ja Evita Peronia.

Filmiuransa Siiri Sisask aloitti jo 14 -vuotiaana Tallinnfilmin elokuvassa "Arabella merirosvon tytär". Tuorein filmirooli hänellä on vuonna 2007 kuvatussa "Taarka" -filmissä.

Kansanedustajana ja kunnallispoliitikkona toiminut Siiri on asunut jo muutaman vuoden omien sanojensa mukaan "metsässä" kunnostaen vanhaa taloa, hoitaen puutarhaansa sekä luomalla omaperäistä musiikkiaan pianonsa ääressä.

Lue lisää Siirin kotisivuilta www.siirisisask.com

 

Tarmo RuubelTarmo Ruubel

Tarmo Ruubel on Teatterikorkeakoulun käynyt näyttelijä, joka on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja tullut tutuksi myös tv-sarjoista. Hänen elokuvauransa alkoi vuonna 1990 elokuvasta Hyväntekijä, jonka jälkeen Tarmo näytteli heti seuraavana vuonna menestyselokuvassa Iskelmäprinssi. Myöhemmin Tarmo on esiintynyt muun muassa elokuvissa Veturimiehet heiluttaa, Kalliolle kukkulalle, Ratapenkan ruusu, Kekkonen, Pikkusisar, Pako Punaisten päämajasta ja viimeksi Tali-Ihantala 1944 -elokuvassa. Tarmo muistetaan myös televisiosarjoista Blondi tuli taloon, Ihmeidentekijät, Parhaat vuodet ja Pientä pintaremonttia, jossa Tarmo onnistui yhdistämään kaksi työtä hänen toimiessaan tuolloin myös asunnonvälittäjänä.

Tallinnassa vuonna 1967 syntynyt Tarmo Ruubel muutti Virosta Suomeen viisivuotiaana, mutta siteet synnyinmaahan eivät ole koskaan katkenneet. Sukulaiset Tallinnassa ja ystävät ympäri Viron ovat vieneet kaksi passia omistavan Tarmon toistuvasti eteläiseen naapuriimme, viime vuosina yhä useammin moottoripyörällä. Innokkaana motoristina tunnettu Tarmo ajaa vuosittain pitkiäkin matkoja. Viron teiden lisäksi Keski-Euroopan stradat ja vuoristojen serpentiinitiet sekä Aasian oikukkaat reitit ovat tulleet tutuiksi kaksipyöräisen päällä.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Sarja uusitaan kesällä 2010 Yle TV2 kanavalla.

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena
Katso Matkalla Virossa verkossa! Sarjan jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan