yle.fi

Kilpailijat

Syksyn 2009 aikana neljä apinan jälkeläistä kilpaili sunnuntaisin evoluutiotietämyksessä. Kilpailijoista muodostettiin kahden hengen joukkueet DNA-testien perusteella. Niistä selvisi, keiden kantaäidit ovat lähempänä toisiaan.

> Lue lisää kantaäideistä
> Vielä ehdit osallistu kuvakilpailuun ja voittaa oman DNA-testin!

20.12. jakso 12/12

Janne KatajaJuontaja Janne Kataja tutkii parhaillaan oman sukunsa liikkeitä ja ainakin neljä edeltänyttä polvea on asustellut kanta-Hämeessä. Lempieläin on sen sijaan vähän kauempaa: "Ehdottomasti haluaisin olla kirahvi. Ne ovat uljaita ja pitkiä, vähän kuin vastakohta nykyiseen olemukseeni." Apinoidenkin kanssa Jannella tosin on jotain yhteistä. "Apinat raapivat usein päätään, minä teen tietämättäni myös niin ja usein. Kuulemma."

 

Laila SnellmanMallimaailmasta tutun Laila Snellmanin äiti on Espanjasta, Asturiaksesta, ja suomalaisen isänkin suku on jäljitetty Itävaltaan. Jos Laila olisi Snellmanien sijasta eläin, hän voisi olla kotka. "Rakastan lentämisen vapautta ja maisemien vaihtelua. Kotka on yläilmojen hallitsija ja itsenäinen eikä tule heti muiden syödyksi!" Kotkan sijasta Lailalla on lemmikkeinä on kolme koiraa, kaksi Yorkshiren terrierinarttua ja bichonuros.
 
 

NjassaEläinmaailman Njassa olisi voimakas hienoilla kuvioinneilla, eli tiikeri. Omaa ihmissukupuutaan Njassa ei tuntenut ennen ohjelman kantaäitipaljastusta juuri ollenkaan: "Enpä kovinkaan ole tutkinut asiaa, mutta se, että olemme kaikki Afrikasta, on ollut selvä, totta Mosambik-kautta Njassamaan!"

 
 

 
Tea KhalifaTea Khalifa on juontaja, joka on tullut tutuksi mm. Jyrki-musiikkiohjelmassa. YLEn kanavilla hänet on nähty mm. TV2:n Videotreffit-ohjelmassa. Tea juontaa paljon myös yritystapahtumissa ja festivaaleilla. Myös tuottajan hommat kiinnostavat häntä.

 

 

13.12. jakso 11/12

Tidjân BaKwan-yhtyeen toinen laulaja ja vaatekaupan omistaja Tidjân Ba on senegalilais-suomalaista sukua. Hän on asunut Suomen lisäksi viidessä eri maassa. "Pakko on olla sukujuuria Italian suntaan myös, koska äidin tyttönimi on Rossi!" Jos eläin pitäisi olla, Tidjân olisi apina. "Niillä tuntuu olevan aina niin hauskaa porukassa, tai sitten olisin leijona, koska se on viidakon kuningas".

 

Janne RaappanaJanne Raappana on Taikakuu-yhtyeen laulaja ja basisti ja hän on julkaissut myös soolomusiikkia. Jos Janne ei itse olisi muusikko, hän saattaisi toimia musiikinopettajana. Ja jos taas hommat olisivat eläinmaailman puolelta, hän haluaisi olla musta pantteri. Musta siksi, että vaaleanpunainen on tyttöjen väri. "Villakoirat taas hävisivät talosta muutettuani vaimoni kanssa saman katon alle".

 
 

Marja HintikkaMarja Hintikka juontaa YLEn uutta ajankohtaismakasiini Puoli seitsemää. Matka Ps:ään on kulkenut mm. YleX:n ja viihdeohjelmien kautta. Jos eläinmaailmasta etsitään suosikkia, Marjasta pääskysenä ei olisi pöllömpää: "Pääskynen on ihannelintuni - aina lennolla ja talvet etelässä". Marjan ihmissuku on aiemmin lennellyt akselilla Keski-Suomi, Pohjanmaa, Savo. Suvun liikkeitä on tutkittu ennen ohjelman kantaäitipaljastusta 1600-luvulle asti.
 

Eija VilpasNäyttelijä Eija Vilpas tuli koko kansalle tutuksi etenkin tv:n komediasarjoista Fakta homma ja Hynttyyt yhteen. Hän on myös käsikirjoittanut tv-sarjoja sekä dubannut elokuvia. Eija on valmistunut sekä opettajaksi että näyttelijäksi ja näyttelee nykyään Helsingin kaupunginteatterissa.

 

 

29.11. jakso 10/12

Jani ToivolaJani Toivola on osalle tuttu teatterilavoilta, osalle tanssiteoksista ja suurelle joukolle Idolsin ja Big Brother Extra -ohjelmien juontohommista. Hän on valmistunut näyttelijäksi New Yorkin HB Acting Studiosta vuonna 2002. Janin sukujuuret ovat suomalais-kenialaiset - ohjelmassa selviää tarkemmin, mistä hänen kantaäitinsä on kotoisin!
 

 

Arja KorisevaArja Koriseva viettää tänä vuonna laulutaipaleensa 20-vuotisjuhlaa. Vuonna 1989 hänet valittiin Tangokuningattareksi ja luokanopettajan ammatti sai jäädä. Sen jälkeen Arja on julkaissut 17 albumia, mutta ehtinyt myös musikaalilavoille ja mm. juontamaan tv-ohjelmia. Näinköhän sunnuntain kisassa tulee näyteltäväksi laulujoutsen...

 
 

Venla KokkonenYleX:n toimittaja Venla Kokkosen suonissa virtaa savolais-karjalaista verta. "Älä silti tuomitse minua heti", hän naureksii. Venla on todella viehättynyt pullukkamerihevosesta. "Olen ristinyt sen omaksi voimaeläimekseni. Mainio masu, ja ylväs olemus. Hevoset ovat maailman upeimpia eläimiä, mutta koska viihdyn itse vedessä niin hyvin, niin pullukkamerihevonen on juuri sopiva kompromissi." Eli jos valita saisi, Venla eläisi vedessä.

 

Christian SandströmNäyttelijä Christian Sandström on ollut mukana useissa tv-sarjoissa ja mm. elokuvissa Sibelius, Kahlekuningas ja Saippuaprinssi. Vaikka Christian sanookin, että näyttelijät ovat aina apinoita, itse hän olisi eläimistä mieluiten musta pantteri. "Se on nopea, vaarallinen, sopivasti lihaksikas mutta älykäs. Suojelen läheisiäni ja itseäni. Hyökkään vain puolustaakseni itseäni ja muita." Christianin äiti on Purmosta ja isä Jepualta. Ohjelmassa selviävä kantaäiti on varmuudella jostain kauempaa.

 

22.11. jakso 9/12 

Lola WallinkoskiLola Wallinkoski (os. Odusoga) on vuoden 1996 Miss Suomi ja samana vuonna hänet valittiin myös koko universumin kolmanneksi kauneimmaksi. Nykyään Lola tekee mm. juontotöitä ja johtaa turkulaista tanssiryhmä Lola's Pussycatsia. Lolan äiti on Suomesta ja isä Nigeriasta ja hänellä on miehensä kanssa kaksi lasta, Denise ja Sylvester.
 

 

Tobias Zilliacus Tobias Zilliacus on näyttelijä, joka on työskennellyt niin teatterilavoilla, teatterinjohtaja, tv-elokuvissa kuin teatterikorkeakoulun lehtorina. Itse hän valmistui Helsingin teatterikorkeakoulusta vuonna 1995. Myös improvisaatioteatteri kuuluu Tobiaksen repertuaariin, sillä hän on improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsen.

 
 

Milla PaloniemiMilla Paloniemi on helsinkiläinen suunnittelija, sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja. Hän on  julkaissut 8 sarjakuva-albumia ja luonut myös suositun strippisarjakuvan Kiroileva siili. Keväällä 2007 Kiroileva siili -kokoelma oli Suomen myydyimpien kirjojen listalla kuukausitolkulla.

 

Joel HallikainenMuusikko Joel Hallikainen aloitti soittamisen 70-luvulla. Tähän mennessä häneltä on ilmestynyt jo 17 levyä sekä joulu- ja lasten levyjä. 80-luvun lopulla alkoi yhteistyö Timo Koivusalon kanssa keikkaillen ja elokuvia ja TV-ohjelmia suunnitellen. Heidän vuosikausia luotsaamansa viihdeohjelma Tuttu juttu on edelleen yksi TV2:n katsotuimmista ohjelmista ja toi Hallikaiselle Telvis-patsaita ja tukevan jalansijan monien suomalaisten suosikkiviihdyttäjänä.

 

15.11. jakso 8/12

 Jukka LintinenNäyttelijä Hannele Lauri on suomalaisten tv-sarjojen ja elokuvien vakikomedienne, joka tulee toimeen eläinten kanssa - onhan Uuno Turhapuro on ollut Hannelen vastanäyttelijä kaikkiaan 8 pitkässä elokuvassa. Myös hiiret ovat Hannelelle tuttuja: Hilarius-hiiren parina näytellessään Hannele tosin joutui muuttamaan äänensä noitamaiseksi. Mistä on kotoisin Hannelen kantaäiti? Se selviää ohjelmassa.

 

 Jukka Lintinen, YLE KuvapalveluMuusikko Janne Laurila olisi mieluiten koala. Koalana hän jauhaisi eukalyptusta ja lepäilisi puissa päivät pitkät. Jannen suku on kotoisin ainakin Oulusta  mutta kaiketi myös Venäjältä. Jannella ei ole ollut lemmikkiä sen jälkeen kun lapsuudenaikainen Tussu-hamsteri menehtyi. "Kun kuuntelet musiikkiani, syö banaania", kehottaa Janne.

 
 

 Jukka Lintinen, YLE KuvapalveluJos kätevä emäntä, näyttelijä  Minna Kivelä olisi eläin, hän olisi laiskiainen. Yleensäkin Minnan suhde eläimiin on hyvin läheinen: kotona on villakoiria ja joskus on myös pupu pöksyissä. Myöskin perhosia on tavattu Minnan läheisyydessä, nimittäin vatsassa. Kerran Gibraltarilla vieraillessaan Minna pelästytti apinan päänsä päältä istumasta pelkästään näyttämällä apinalle kasvonsa.  Hyvä, Minna!
 
 

 Jukka Lintinen, YLE KuvapalvluTiedetoimittaja Jari Mäkinen on eläimistä ihminen. "Ja sellaisena on hyvä olla. Jos pitäisi olla joku muu eläin, niin olisin geneettisesti mutatioitunut gondorikotka, joka ei syö raatoja, vaan ainoastaan vähintään kahden tähden Michelin-ravintoloissa", sanoo Jari.  Kotona Jari hoitaa innokkaasti kolmea kilpapyörää. Jarin idoli on Sam, amerikkalainen Rhesus-apina, joka oli ensimmäinen avaruuteen laukaistu kädellinen eläin. Lue lisää Samista

 

8.11. jakso 7/12

 YLEJos taiteilija Cristal Snow olisi eläin, hän haluaisi olla kirahvi. "Kerran kun olin safariajelulla Floridassa niin kirahvi juoksi meidän auton viereen ja laski päänsä mun ikkunan eteen Se tuijotti mua hetken aikaa suoraan silmiin - tuntui, kuin se olis katsonu mua mun sieluun… Kirahvit on niin kauniita, siroja, samalla jotenkin kömpelön outoja otuksia. Ja mä oon vähän sellainen. Ainakin outo?" Cristal Snow tuntee sukupuunsa isän puolelta aina 1700-luvulle asti. "Pappa kertoo tarinoita, että meidän suku on täynnä hevosvarkaita ja aatelisia. Joka kuulemma selittää paljon."


 YLEKameleonttinakin tunnettu Wilma Schlizewski piirtelee työkseen ihmisten iholle. Wilman sukupuusta mainitsemisen arvoisia ovat esi-isä, raivoisa kanttori Strokovius sekä suvlakilainen puuseppä-Josef  Pohjois-Puolasta. Jos tulisi valinnan paikka, Wilma haluaisi olla ensisijaisesti läikykäs lehmä. "Se on kaunis, äidillinen ja turvallinen. Ei hötkyile eikä kimpoile. Toisaalta Iso emakkkokin voisin olla. Saavat hyvissä kodeissa pötkötellä savikasoisssa kavereiden kanssa ilman joulun langettamaa varjoa. Myös valkoinen kana voisin olla. Näpsä, ehtiväinen ja naisellinen."

 YLEUrheilutoimittaja Inka Henelius sanoi pienenä, että hänestä tulee isona joko apina tai apinankesyttäjä. Nyt hän kesyttääkin sitten työkseen urheilijoita kaukalon tai kentän laidalla, ja nauttii työstään. Jos Inka olisi eläin, hän olisi koira. "Ja nimenomaan opaskoira! Silloin minulla olisi varmasti ihana omistaja ja tärkeä tehtävä elämässä. Koirat ovat leikkisiä, vitsikkäitä ja osaavat nauttia elämän pikku asioista. Minusta olisi varmasti mukava juosta pallon perässä, koska teen sitä nytkin."

 

 YLEReino Nordin on näyttelijä ja reggae-muusikko, jonka lempieläin on sarvikuono. Ainakin, mikäli on uskomista siihen, että yksi miehen bändeistä on nimeltään Reino & The Rhinos . Mutta miten sarvikuonon olemus yhdistyy rumpaliksikin ja lyömäsoittajaksi paljastuvan Reinon habitukseen tai sielunelmään - kerro meille, Reino!

 

 

1.11. jakso 6/12

Meri-Tuuli LindströmMeri-Tuuli Lindström on tullut tutuksi mm. MoonTV:n ja YLEn Top40-ohjelman juontajana. TV:stä hän siirtyi ruokkimaan elokuvantekijöitä omassa yrityksessään. Hänellä on kaksi kissaa, Ocicat Vinku Intiaani ja Siamilainen Rambo. Meri-Tuuli samaistuu niihin hyvin: "Jos olisi eläin, haluaisin olla kotikissa, jotta voisin hengailla kaiket päivät kissojeni kanssa". Muutakin kissamaista Meri-Tuulissa on: "Olen karvainen ja pidän nukkumisesta". 


Ilkka "Ile" UusivuoriIlkka "Ile" Uusivuori isännöi YleX Iltapäivä -ohjelmaa. Aiemmin Ile juonsi YleX Aamua ja tv:n puolella hän on tehnyt mm. Musiikki-TV:tä ja juontanut tämän vuoden Emma-gaalan. Ile sanookin olevansa populaarikulttuuria imevä sieni. Hän tykkää myös matkustamisesta: "Ruoka on erilaista muualla". Lisäksi Ile tykkää soitella kitaraa: "Yritin opetella soittamaan kitaraa nopeasti. Onnistuin. Välillä."


Hanna TalikainenVuoden 2008 tangokuningatar Hanna Talikainen on kotoisin Jämsästä. Perheellä oli maatila, jolla kasvatettiin karjaa. Hanna sanoo, että ilmaa, elämää, pihaa ja tilaa on ollut hänen ympärillään aina. "Ääntä ja mekastusta mahtui pirttiimme, jossa juoksentelu- ja leikkitilaa on reilut 70 neliötä". Hanna arvelee oman puheliaisuutensa selittyvän osin isän karjalaisilla sukujuurilla. Se mistä kaukaa Hannan kantaäiti on kotoisin, selviää sunnuntain ohjelmassa.


Minna JoenniemiYLEn kulttuuriohjelmien ja Runoraadin Minna Joenniemi tuntee sukuaan harvinaisen pitkälle: "Äidin äidin isoisoisoisä oli valtiopäivämies. Sellaiset muistetaan". Jos Minna olisi eläin, hän haluaisi olla pingviini: "Olisin mieluiten pingviini Afrikan rannikolla yleisellä rannalla. Siellä olisi lämmintä tepsuttaa tyylikkäässä asussa ja olla vilpittömän näköinen laumasielu". Minnalla on ollut lemmikkeinä tanssihiiriä, hamsteri, zeebrapeippoja. "Yksikään niistä ei tainnut kuolla onnellisena." 

 

25.10. jakso 5/12

Koop ArponenViime vuoden Idols-voittaja Koop Arponen kuvailee itseään kolmella sanalla positiiviseksi, spontaaniksi ja rennoksi. Koop on myös koiraihminen: "Jos olisin eläin, olisin koira, koska tykkään rapsutuksesta, juoksemisesta ja nukkumisesta". Koopilla olikin ennen oma dalmatialainen. "Se oli tosi karismaattinen ja mukava koira". Koopin sukujuuret ovat Hollannista kuin Suomesta, mutta sunnuntain ohjelma paljastaa niistä lisää.


Marika ParkkomäkiNäyttelijä Marika Parkkomäki on näytellyt kauan helsinkiläisessä Viirus-teatterissa ja vieraillut mm. Helsingin kaupunginteatterissa ja Åbo Svenska Teaternissa. Marika on näytellyt myös tv:ssä ja elokuvissa. "Jos olisin eläin, olisin varmaan joku kiukkuinen kissaeläin". Omiakin eläimiä Marikalla on ollut: kissojen lisäksi koiria, kaneja, hamstereita, kaloja jne. "Tällä hetkellä minulla on evakossa asuva kissa nimeltään Salli munkaikkikestää..."


Sonja KailassaariSonja Kailassaari on ehtinyt tehdä toimittajana kaikenlaista: juontaa Musiikki-tv:tä ja Emma-gaalan ja kiertää maailmaa FST:n ohjelmassa På luffen. Tänä syksynä hän juontaa Saimi ja Jalmari -ohjelmaa. Kuten moni muukin, myös Sonja haluaisi olla eläimistä pingviini: "Olen aina halunnut pukeutua frakkiin ja käydä antarktiksella. Olisimmekohan pingviinimaailmassa Frangénin kanssa pariskunta?" Koiratkin ovat mieluisia: "Vanhemmilla on maastonakki, eli mäyris, maailman ihanin karvakuono".


Jani ForsmanJani Forsman on riihimäkeläisen Jani & Jetsetters -tanssiyhtyeen laulusolisti. Eläinmaailman Jani Forsman olisi suomenhevonen: "Kovatahtoinen ja vahva työntekijä". Hevosjutut eivät kuitenkaan jää vain jutuiksi, sillä Janilla on omakin hevonen: "Olen Ruter gabri -nimisen tamman osa-omistaja. Ruter on erittäin pieni, mutta hyvin tulinen".  Janin suku on isän puolelta Karjalasta ja äidin puolelta Hämeestä. Ennen ohjelman DNA-testiä hän tunsi sukunsa liikkeet n. 3–4 sukupolven päähän, äidinäidinäitiin ja isänisänisään asti.

 

18.10. jakso 4/12

Simo FrangénIsi, ruma Nipa-apina murisi! Jos valtakunnan virallinen palindromipajatso Simo Frangén olisi eläin, hän haluaisi olla pingviini. "Se on hauskan näköinen, liikkuu hassusti ja pukeutuu aina tyylikkäästi frakkiin". Simolla ei ole pingviiniä, mutta toisenlainen lemmikki kuitenkin: "Lemmikkinä minulla on Rosa. Se on sellainen kiva ja nätti". Sukunsa suhteen Simo pitää itseään sukupuupäänä, joka tietää kyllä ketkä isovanhempansa ovat, mutta ei sen enempää.


Lilli EarlToimittaja Lilli Earl haluaisi olla eläimistä kilpikonna. "Ne ovat hiljaisia ja hitaita, eli täysin päinvastaisia kun itse olen. Niillä on vielä se suojaava kilpi, jonne voi käpertyä kun maailma kolhii." Lillin perheellä on Ben-niminen, ruttunaamainen Shar Pei -uros, joka  jakaa mielipiteitä. Lilli haluaisi kuitenkin muistuttaa kaikkia siitä, että kauneus on katsojan silmissä ja että sokeakin kana Shar Pein löytää!


Mari PuoskariMari Puoskari on insinööri ja vihreä poliitikko, joka vaikuttaa mm. Helsingin kaupunginvaltuustossa. Hän on aina urheillut paljon. "Aiemmin juoksin aitoja ja pikamatkoja sekä pelasin jalkapalloa. Nyttemmin olen siirtynyt pidemmälle matkalle, olen juossut neljä maratonia". Se sopiikin hyvin, sillä jos Mari olisi eläin, hän haluaisi olla leopardi sen nopeuden ja kauneuden takia. Kotosin Mari on Pielisen rannalta Juuasta – mutta tuskin kuitenkaan tullut sieltä etelään juosten.


Juha "Juhalahti" LahtiToimittaja Juha "Juhalahti" Lahti on tullut tutuksi mm. radiojuontajana YleX:n aamutiimissä. Nykyisin hän on töissä YLE Viihteessä, mutta jos Juhalahti vaikuttaisi eläinmaailmassa, hän olisi kettu. "Ne ovat södejä, mutta kuitenkin viekkaan näköisiä. Niiden pesät haisevat myös tosi pahalle". Juhalahdella oli aiemmin kissa Mimmi, joka kuitenkin katosi mystisesti. "En uskonut isäni selitykseen onnellisesta adoptiosta". Ihmissukuaan Juhalahti tuntee vain toiseen vaariinsa asti.

 

11.10. jakso 3/12

Bettina SågbomToimittaja Bettina Sågbom sanoo olevansa hyvä mm. pelaamaan sulkapalloa ja kampaamaan koiria. Liekö esi-isillä ollut samat taidot, joskaan aivan kantaäitiinsä asti Bettina ei suvun liikkeitä tiedä. Äidin puolelta suku on Kuhmoisista, isän puolen esi-isä taas tuli Ruotsista Porvooseen 1400-luvulla. Bettinalla on kaksi sekarotuista koiraa, mutta jos hän itse olisi eläin, hän haluaisi olla naurulokki. "Paskoisin ihmisten päälle ja nauraisin makeasti."


Mikko "Peltsi" PeltolaMikko "Peltsi" Peltola on maastopyöräilyaktiivi, euroviisukarsintojen juontaja ja yksinkertaisesti yksi Suomen suosituimmista radiojuontajista. Peltsiä voi kuunnella YleX:n iltapäivissä. Jos pääsisi valitsemaan, eläimistä Peltsi olisi mieluiten lohi. "Olisi kätevää tietää, mitä sen päässä liikkuu ja uittaa perhoa sen nenän eteen". Peltsi on myös sitä mieltä, että ihmisten pitäisi ottaa mallia apinan käytöksestä ja rentoutua hieman enemmän. Turhaa jäykistelyä näkee kuulemma liikaa.


Mikko KivinenMikko Kivisestä on moneksi; hän on tehnyt niin ohjaajan, näyttelijän, käsikirjoittajan, juontajan kuin stand-up-koomikon töitä. Hän on tuttu yleisölle lukuisista tv-ohjelmista ja elokuvista ja Helsingissä ja Tampereella häntä on nähty paljon myös teatterilavoilla. Lapinlahden linnut -ryhmän alkuperäisjäsenenä myös musiikki kuuluu repertuaariin.


Minna ParikkaMinna Parikka on kansainvälisillä kentillä oppinsa ammentanut kenkä-, neule- ja käsinesuunnittelija. Suku on kotoisin Karjalasta ja Ruotsista, kauimmaiset tiedot suvusta ennen ohjelmassa kuultavaa kantaäitipaljastusta ovat Saksasta. Jos Minna olisi eläin, hän olisi pantteri tai muu sulava kissaeläin. "Ne ovat nopeita, ovelia ja itsenäisiä. Olen allerginen kaikelle mikä liikkuu, joten lemmikkiä ole". Hän kuitenkin rakastaa luonto-ohjelmia – etenkin David Attenborough'n juontamia.

 

4.10. jakso 2/12

Marko Bjurström ja Helena LindgrenViihdyttämisen ammattilaiset Marko Bjurström ja Helena Lindren testaavat tietämystään ja arvaustaitojaan yhdessä.

Helenalla onkin kuuluisia sukulaisia: hänellä ja jäämies Ötzillä on yhteinen kantaäiti. Kuka lienee Markon esiäiti?

 

Saija Lentonen ja Jukka HallikainenNäyttelijä Saija Lentonen ja laulaja Jukka Hallikainen ovat kilpailun toinen pari. Näyttelijän lahjoista on iloa, kun kilpailussa seuraa eläinten matkimista.

Ja eiköhän Jukkakin pääsee hyödyntämään laulutaitojaan  – vaikka laulurastaan näyttelemisessä! 

 

27.9. jakso 1/12

Jarkko Tamminen ja Petri LaaksonenNäyttelijä-imitaattori Jarkko Tamminen ja laulaja Petri Laaksonen apinoivat samassa tiimissä. He ovatkin toisilleen läheisempää sukua kuin olivat osanneet odottaa! Jarkko sanoo, että jos hän olisi eläin, hän olisi valas: "Olisi mahtavaa halkoa meriä ja minulla olisi kovin vähän luonnollisia vihollisia".

Anna Hanski ja Anna-Liisa TilusKuuluttaja Anna-Liisa Tilus ja laulaja Anna Hanski ovat illan toinen tasavahva pari. Anna-Liisa tutustuu etenkin muurahaiskarhuun, mutta pääseekö Anna matkimaan ohjelmassa lammasta? "Jos olisin eläin, olisin lammas. Lauhkea ja ystävällinen, tarpeellinen ja yleensä hyvin hoidettu".
 

Lähetä linkki

Lähetysaika

Mutsis oli apina! -tietovisa esitettiin YLE TV1:llä syksyllä 2009.

Katso ohjelma Areenassa

YLE Areena

 

Areena
Ohjelmaa ei esitetä tällä hetkellä Areenassa.
> Katso muita ohjelmia Areenassa