yle.fi

Marian

Mariania voi kuvailla useilla sanoilla. Hän on älykäs, kaunis, peloton ja ylpeä, itsepäinen, ystävällinen ja urhea, rehellinen, kriittinen ja tarkkasilmäinen. Vuosien mittaan turhautuminen on tehnyt Marianista hieman kylmäkiskoisen, mutta hänen avokätisyytensä ja velvollisuudentuntonsa kansaa kohtaan eivät ole kärsineet.
 
Marian ei ole kokonaan antanut anteeksi Robinille sitä, että tämä lähti Locksleysta. Kyse on enemmänkin periaatteesta kuin henkilökohtaisesta katkeruudesta. Marianin kannalta asia on selvä: Robin lähti tavoittelemaan kunniaa sen sijaan, että olisi jäänyt huolehtimaan kansastaan. Samalla hän jätti Marianin huolehtimaan itse itsestään. Robinin lähdettyä ristiretkelle asiat menivät huonompaan suuntaan. Marianin isä, sheriffi Edward, pantiin viralta. Uuden sheriffin hirmuhallinto kylvi välittömästi pelkoa Locksleyn asukkaisiin.
 
Edward ja Marian vetäytyivät Knighton Halliin nöyryytettyinä ja voimattomina. Edward joutui hyväksymään heikomman aseman aatelisneuvostossa, jotta Marian ei joutuisi kärsimään. Esivaltaa nöyristelevä mies oli vain varjo entisestään. Seuraavina vuosina Marian seurasi avuttomana, miten uutta sheriffiä vastustaneet aatelismiehet mukiloitiin samalla kun hänen oman isänsä vaikutusvalta heikkeni entisestään. Neuvosto oppi uudet säännöt.
 
Ajat muuttuivat yhä vaikeammiksi. Edward opetti tyttärelleen miekkailua, itsepuolustusta ja jousiammuntaa, jotta Marian kykenisi puolustamaan itseään silloin, kun isä ei voisi sitä tehdä. Marianista kehittyikin vahva ja etevä miekkailija.
 
Marian puolestaan suojelee isäänsä esittämällä, että on hyväksynyt hiljaisen osansa sairaanhoitajana. Hän myös salaa ajatuksensa kansan auttamisesta, jottei isä joutuisi kärsimään. Sheriffin vakoojat lopettavat vartioimisen keskiyöllä, ja silloin Marian ryhtyy korjaamaan näkemiään vääryyksiä. Pysyäkseen tuntemattomana hän naamioituu. ”Yön vartiomies” ratsastaa öisin palkintonaan vain tyydytys hyvän työn tekemisestä.
Lähetä linkki

Esitysaika

Toinen tuotantokausi uusitaan sunnuntaisin 4.7. alk. klo 15.10.

YLE Areena

YLE Areena

Ohjelma ei ole Areenassa.
> Katsele muita ohjelmia