yle.fi

Nottinghamin sheriffi

Puhutellaan myös sukunimellä Vaizey


Sheriffi nousi valtaan nopeasti ja päättäväisesti. Hän syrjäytti vanhan sheriffi Edwardin ja teki selväksi, että niskurointi johtaisi voimankäyttöön, ja varsinkin Edwardin sievä tytär Marian joutuisi kärsimään. Uusi sheriffi on kunnianhimoinen ja viekas mies, jota kansan kuuluu pelätä. Hän jakaa ankaria rangaistuksia: leipävoro menettää sormen, jauhosäkin varastanut henkensä. Pelko pitää järjestystä yllä, ja sheriffi voi keskittyä tärkeämpiin asioihin.

Sheriffi on prinssi Juhanan uskollinen seuralainen. Hän ymmärtää myös oman lähimmän miehensä, Gisbornen Guyn, arvon. Tämä maantierosvo tekee likaisen työn, ei kysele liikaa ja saa sheriffin tuntemaan itsensä tärkeäksi. Erityisen hyödyllistä on, että Gisbornen Guy inhoaa kuningas Rikhardia sydämensä pohjasta. Sheriffi toimii ovelasti antamalla Robinin maat Gisbornelle. Se kohottaa Gisbornen itsetuntoa ja lisää hänen uskollisuuttaan sheriffiä kohtaan.

Nottingham ei suinkaan ole täydellinen, mutta ainakin siellä vallitsee kuri ja järjestys. Talous tosin on retuperällä, sillä loputtomien verojen vuoksi köyhät näkevät nälkää eivätkä voi käydä kauppaa. Robinin paluu luo toivoa kreivikunnan kurjuuteen. Hän puhuu oikeudenmukaisuuden, kansan tyytyväisen ja kohtuullisen oikeudenkäytön puolesta - ja on piikki sheriffin lihassa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Toinen tuotantokausi uusitaan sunnuntaisin 4.7. alk. klo 15.10.

YLE Areena

YLE Areena

Ohjelma ei ole Areenassa.
> Katsele muita ohjelmia