Hyvä yksin, mutta kaksin aina kaunihimmin


Kuinka saisi luotua yhteyksiä maahanmuuttajien ja Suomen paikallisväestön kesken?
Yhä useamman suomalaisen naapurissa asuu maahanmuuttaja. Miten me jöröt suomalaiset onnistuisimme synnyttämään maahanmuuttajien kanssa hyvää vuorovaikutusta, jopa ystävyyssuhteita?

Läheisempi kanssakäyminen maahanmuuttajien ja kantaväestön kesken rikastuttaisi elämää, mutta miten tutustua, jos ei ole yhteistä kieltä eikä yhteistä kulttuuritaustaa? Siinä pulma.

Stereokraakkis (ei varmistettu) 12.3.2009 09:10

Kulmapubeihin ja baareihin esim. yksi ilta viikossa "Ystävän Illaksi".Siellähän sitä tavataan ystävät nykyisin useimmiten,harvemmin kyläillään toistemme kodeissa.Sisään vaan oluelle ja saa sieltä limsaakin.Tämmöisen illan vois
järjestää pubi/baari,vois tulla myyntiä lisää.

Annimari (ei varmistettu) 9.3.2009 13:25

Lapset ovat hyviä välittäjiä. Hiekkalaatikon reunalla istuenhan sitä on aina tutustuttu talon ja naapuritalojenkin naisiin. Leikkipuistot ja avoimet päiväkodit ovat hyviä paikkoja tutustua. Lapsista ja niiden tekemisistä riittää juttua, vaikka ei olisi niin paljon kielitaitoakaan.

Rauha (ei varmistettu) 6.3.2009 10:47

Hyvä, että pohditaan tällaista kysymystä. Ennakkoluuloja puolin ja toisin voidaan poistaa ja suvaitsevaisuutta lisätä vain sillä, että tutustutaan toisiimme. Me olemme tutustuneet maahanmuuttajiin lasten harrastusten kautta.

En finne igen (ei varmistettu) 5.3.2009 15:55

Maahanmuuttajista jaksavat viranomaiset ja YLE pitää hellää huolta. Suomalaiset vanhukset on sensijaan unohdettu. Laitosvanhuksille ei ole varaa palkata riittävästi hoitajia mutta pakolaiskeskuksia henkilökuntineen on varaa pystyttää joka "niemeen ja notkelmaan".

Yksin kotona asuvat vanhukset eivät pääse kotipalveluhenkilökunnan vähyyden vuoksi ulkoilemaan, lisäväkeä ei ole kuulemma varaa palkata. Sensijaan turvapaikanhakijoina ja pakolaisina Suomeen tulleet ulkomaalaiset lomailevat suomalaisten veronmaksajien rahoilla lähtömaissaan joista ovat mukamas vähän aiemmin "paenneet".

Nykyiset vanhukset ovat elämäntyöllään rakentaneet suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa niin sodan kuin rauhan aikana. Nyky-Suomi on kääntänyt heille selkänsä. Monikulttuurisuus näyttää olevan tärkeämpää kuin inhimillisyys.

Lähetä linkki

Esitysaika

 

 

 

Suomi express Areenassa

YLE Areena

YLE Areena
Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.

> Areenaan

Elävä arkisto

Elävä arkisto



Muualla Yle.fi:ssä