yle.fi

Juoni


Taivaan tulet on 24-osainen draamasarja, jonka tapahtumat sijoittuvat tämän päivän Kemijärvelle. Pohjoinen arki on vahvasti läsnä tässä fiktiivisessä sarjassa, jossa tapahtumilla on komedialliset jos myös koskettavat puolensa . Tärkeässä roolissa on pohjoisen luonto, sen vuotuinen kiertokulku ja usein ankaratkin olosuhteet ja arjen selviytymistarinat.

Tarina kertoo vanhemmasta poliisikonstaapeli Rauni Väänäsestä. Raunin äiti on kuollut jokin aika sitten ja jokin isän Pekka Väänäsen käytöksessä saa Raunin palaamaan kotiseudulleen Kemijärvelle selvittämään asioita. Hän vaihtaa työnsä Espoon Kilosta Kemijärven poliisiin. Työssä Rauni joutuu huomaamaan että työtavat ovat erilaiset kuin mihin hän on etelässä tottunut. Rennompaan ja inhimillisempään tyyliin häntä opastavat niin poliisipäällikkö Kauko Junni kuin Raunin "poliisipartner" Aimo Peltoniemi. Sopeutumista riittää. Yhteisöllisyyttä lisää sarjaan tuovat kaupunginjohtaja Sinikka Ström ja terveyskeskuslääkäri Erkki Viherkoski.

Kari Väänänen on käsikirjoittanut Taivaan tulien 1. tuotantokauden yhdessä Timo Parvelan kanssa ja 2. tuotantokauden on käsikirjoittanut Kari Väänänen. Sarjan musiikki on Ismo Alongon käsialaa.

Rooleissa monia tuttuja näyttelijöitä, kuten Ria Kataja, Vesa Kietäväinen, Sari Havas, Juha Veijonen, Kari Väänänen, Risto Salmi.

Helsingin ja Tampereen lisäksi mukana on myös runsaasti näyttelijöitä muun muassa Oulusta, Rovaniemeltä ja Kemistä. Kemijärveltä löytyi satamäärin innokkaita avustajia ja heidän joukostaan löytyivät myös taitavat esiintyjät lapsirooleihin.

Lähetä linkki

Esitysaika

Kolmannen tuotantokauden kuvaukset käynnistyvät vuonna 2012!