podcast

Ma 09.11.2009 @ 10:32Tuija Aalto

YLE tuo musiikkiohjelmia ladattavaksi netistä

YLE alkaa julkaista musiikkia sisältäviä radio-ohjelmia ladattavaksi podcasteina netistä. Kyseessä on viisi ohjelmaa sisältävä kokeilu, josta on sovittu yhteistyössä tekijänoikeuksia valvovien järjestöjen kuten Gramex ry:n ja Teosto ry:n kanssa. Uusia, musiikkia sisältäviä podcasteja julkaistaan ensi maanantaista 16.11. alkaen osoitteessa yle.fi/radio. Ohjelmia löytyy tuolloin myös iTunesista.

Podcasteista vaalitietoa

Suomessa, kuten muuallakin Euroopassa, ollaan kovasti huolissaan siitä, että eurovaalit eivät kiinnosta ihmisiä. Päivän podcast on tänään Maailmanpolitiikan arkipäivää –sarjan ohjelma, jossa puidaan syitä laimeaan vaali-intoon. Ohjelmassa kerrotaan myös mitä EU:ssa oikein päätetään ja mitä taas ei. Toinen kysymys on sitten se, ketä oikein äänestäisi. Vaikka oma ehdokas olisikin jo selvillä, kannattaa kuitenkin kuunnella eri puolueiden vaalitenttejä äänestyspäätöksen tueksi.

Imurointia eli lataamista eli tallentamista

Kuka ehtii ja muistaa avata radion juuri oikealla hetkellä? - Toivottavasti monet, mutta ne jotka eivät muista, pääsevät kuuntelemaan ohjelmaa jälkeen päin netin kautta. Mutta entä jos ohjelmaa ei enää Areenasta jonkin ajan kuluttua löydykään? Ratkaisu tähän on tallentaa ohjelma saman tien omalle tietokoneelle.

Sivut

Subscribe to RSS - podcast