Uutisia joka aikaan ja joka paikkaan

Kun Ylessä(kin) ruvettiin muinoin tekemään kännykkäpalveluita, niin ensimmäisenä sisältönä mobiiliin tuotiin tekstiviesti-uutiset. Ja mikäpä olikaan tyylikkäänpää kuin kuulla tekstarin piippaus ja olla täten varma siitä, että on ajan hermolla koko ajan.

Uutiset on kuitenkin, ainakin minulle, sellainen juttu, että mukavinta on jos joku ne kertoo, - ja juuri minulle. TV:n pääuutislähetystä on verrattu leirinuotiolle kokoontumiseen. Aamun peili on taas sellainen juttu, jonka mukaan olen rytmittänyt töihin lähtöäni jo vuosia.

Nykyään on kuitenkin niin, että säännöllinen päivärytmi on usein vain haave. On pakko lähetä, että ehtii. Onneksi on kännykkä. Ja onneksi Aamun peilin saa tilattua yle.mobista podcastina. Uutislähetyksen kesto, 15’ on juuri sopiva työmatkaa ajatellen.

Ei muuta kuin bussiin, mieluiten istumapaikalle. Sitten kännykän websyötteet –kohta auki ja avaa. Äänitiedosto latautuu hetken ja sitten vaan kuuntelemaan. Toteamaan, että maailma on paikallaan: sikainfluenssa ei välttämättä leviä pandemiaksi ja isä Mitro pärjää hyvin ilman papinkaapuakin.

yle.mobin mahdollisuudet avautuivat minulle, kuin vaihdoin vanhan hyvin palvelleen halkoni uuden sukupolven kännykkään. Jotta yle.mobin audiopalveluista voi nauttia, niin vaatimuksena on kännykän sisältämä mp3-soitin sekä wappia nopeampi datayhteys. Operaattorin kanssa kannattaa vaan tehdä kiinteähintainen datasiirtosopimus, ettei puhelinlaskussa tule yllätyksiä. Itselläni tuo datapaketti maksaa kymmenisen euroa kuussa, joten mitään hirmuhintaista ei mobiilien audio-palveluiden käyttäminen ole.

Kirjoittelen tätä perjantai-aamuna ja Aamun peilin bussimatkalla kuunnelleena. On minulla jo valmis suunnitelma kotimatkankin viihdykkeeksi: Uutisia, uutisia, muttei ihan mitä tahansa uutisia. perjantai-päivän aikana julkaistaan niin nettiin kuin yle.mobiinkin Jyrki Lehtolan huonot uutiset. Niitä kuunnellessa ei ole kyse rituaalista, vaan riemukkaasta revittelystä uutisviikon päätteeksi.

yle.mobin löydät kun kirjoitat kännykkäsi nettiselaimeen yle.mobi

t. Airi S.
 

Asiasanat: