politiikka

Byrokratian kummallisuuksia 1.

En tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun kävin Helsingin verotoimistossa, jota ei enää ole Helsingissä vaan se on yhdistetty Pääkaupunkiseudun verotoimistoksi, joka on Vantaalla. Minkähän takia ei keskustella enemmän - YLE:kin ohjelmissa – miten hyvinvointivaltiomme voisi käytännössä toimia järkevämmin ja näin verovarat toisivat paremman tuloksen. Sellaista käytännönpoliittista keskustelua kuuntelisin mielelläni.

Tämä vaaleissa kiinnostaa: Miksi suomalaista lampaanlihaa saa niin huonosti?

Jos kansalaiset, eivätkä toimittajat ja poliitikot, saisivat valita teemat, jotka äänestäjiä kiinnostavat, niin asialista voisi olla aivan toisenlainen. Kotkalaisen vaalipaneelin ensimmäinen yleisökysymys oli: - Miksi lampaanlihaa ei saa tasaisesti ympäri vuoden ja kotimaista on niin vähän tarjolla? Hyvä ikuisuuskysymys näin pääsiäisen lähestyessä, kun lampaanliha palaa kauppojen tiskille. Pakastettua lammasta kyllä aina saa, mutta pääasiassa ulkomaistahan se on.
Ma 07.03.2011 @ 12:38Eve Mantu - äänestyskramppipotilas

Miten Suomella menee?

Hyvin, huonosti vai hyvin huonosti? Ja mistä sen tietää, mitä merkkejä on seurattava? Riittääkö että ynnätään valtion tulot ja menot ja velat? Paljonko painaa Esa-Pekka Salosen keikan arvostelu tärkeässä amerikkalaisessa lehdessä tai se miten monta Aaltovaasia myydään Japanissa? Onko hyvin etenevä syöpätutkimus tärkeä merkki Suomen voinnista?

Sivut

Subscribe to RSS - politiikka